icon

Dôchodcovia dostanú 300 EUR miesto 150 EUR

Strana
z4
alickapusinka
21. nov 2023

a čo teraz.

stellarphoenix
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
21. nov 2023

Je to ich volicska zakladna.

rikarika
21. nov 2023

@stellarphoenix nejde ani tak o to co si kto zasluzi/nezasluzi ale ci na to je.

autor
21. nov 2023

@la_dolce_vita a tiez volici buduceho prezidenta

la_dolce_vita
21. nov 2023

Presne tak. Cize treba im hodit nejaku omrvinku, nech su spokojni.. 🙂

monikkatt
21. nov 2023

@rikarika ked je na kocikovne, 3rocnu matersku, kadejake vysluhove dochodky, hentake take davky pre ludi ktori v zivote nerobili tak nech je aj pre dochodcov

rikarika
21. nov 2023

@monikkatt a ty vies ze kazdy dochodca robil a najma ci platil odvody? Lebo dochodcov ktori napr platili len minimalne odvody, je v systeme uz vcelku dost. Tak neplet hrusky s jablkami, materska je prave davka viazana na odvody a urcite nie je 3 roky. Zas na druhej strane, ak staci dochodcom len tak malo... ze im je jedno v akom stave je zdravotnictvo ktore hufne vyuzivaju....

svetlonos
21. nov 2023

@rikarika
ahoj, mazerska na SK je 3 roky, ci mi nieco uniklo?

monikkatt
21. nov 2023

@rikarika taky dochodca co v zivote nerobil by nemal mat ziadny dochodok.. kocikovne? Naco? Materska v zmysle byt 3 roky doma.. Take je kde vo svete? Tu je tolko davok ktore by sa dali okresat a vy furt len dochodcom zavidite tych par eur 🙄

rikarika
21. nov 2023

@svetlonos no asi ti uniklo toho dost. Nevadi.

nepic
21. nov 2023

@stellarphoenix
A napr také samoživiteľky,resp vdovy by si nezaslúžili?

cafelatte
21. nov 2023

@nepic ak sú v produktívnom veku vedia si zarobiť.. dôchodok je pre staršieho človeka ktorí už svoje odrobil.

mateson
21. nov 2023

@rikarika keď bolo na očkovaciu lotériu tak už môže byť v tomto štáte na všetko..

hortenziaj
21. nov 2023

Mňa šere ze je to paušálne, pre všetkých, a nie iba pre tých ktorí to skutočne potrebujú. Ale to s viacerými dávkami a benefitmi je tak.
A verte ma seru dôchodcovia co idú na predcasny, ked im vyjde a potom načierno robia,abx nemuseli nič už platiť.

viestta
21. nov 2023

Nie, nie je to ich vacsinova volicska zakladna. Ked sa robili predvolebne priskumy, tak sa robila aj analyza podla vzdelania a veku. Na pocudovanie ich volilo viac ludi v produktivnom veku a s nizsim vzdelanim ako dochodcov. Vsetci dochodcovia v mojom okoli volili inych ako Smero-Hlas.

viestta
21. nov 2023

@nepic vdovy a siroty su tiez poberatelmi dochodkov, sirotskeho a vdovskeho.

katy084
21. nov 2023

Nuž... ak by mali okresať rodičovský príspevok do 3r .v prvom rade treba vytvoriť miesta pre jasle a škôlky...nie súkromné, pretože robiť nato,aby som mohla vyplatiť jasle,tiež je asi od veci...to nieje len take jednoduché...tu nemá nič system,nič nieje dotiahnuté do konca...bordel a cirkus...

bolarazjedna
21. nov 2023

@svetlonos materská je pol rok cca, potom je rodičovská dovolenka, a matky dostávajú úplne inú sumu, ako na materskej.
To, že vo svete nie je umožnené matkám byt tak dlho s dieťaťom doma, ešte neznamená, že je to správne, dobre nastavene v zahraničí, že zo psychologického hľadiska to prospieva deťom. Ja napr nechápem, prečo by malo byt cely deň s mojim niekoľko mesačným dieťaťom cudzia žena, kým ja som v práci. A ako by som ho kojila na požiadanie. No nijako. (samozrejme, nehovorím o 3rocnom dieťati, ani netvrdím, že mladšie nemôže byť bez matky alebo úst do kolektívu).

@hortenziaj vidíš, mňa napr teší, že niektoré dávky sa dávajú paušálne každému. Lebo tí co to "skutočne potrebujú", tiež sa dá rozdeliť do 2 skupín - jedna tá, ktorá je naozaj životom ťažko skúšaná a naozaj nemôžu za svoju zlu finančnú situáciu (stačí ze je v rodine ťažko chorý rodič alebo dieťa, už vypadne príjem a náklady na život sa mnohonásobne zvýšia), a potom druhá skupina, ktorá v živote robiť nechce a len hľadá uličky a spolieha sa na podporu štátu..... A mňa potom naozaj štve, keď takýto ľudia majú ten najnovší iPhone, a majú nárok na peniaze od štátu, lebo si chudobní.... A veľa ľudí, ktorí pracujú poctivo, nedostanú nič, lebo pracujú....

Napr tie tehotenské dávky, ok, sú tu len krátko a možno je to ozaj zbytočný extra výdavok pre štát, ale aspoň to nedostáva každý, ale je to viazané na prácu/štúdium, a nie je to len ďalšia motivácia pre spoluobčanov, aby mali ďalšie dieťa.

viestta
21. nov 2023

@katy084 @bolarazjedna trojrocny rodicak sa zaviedol za Meciala z dvoch dovodov. Stat nevedel zabezpecit jasle pre vsetky, deti, pretoze tie boli zrusene z blazniveho napadu, ze ich netreba. Druhy dovod bol nepredstavitelne vysoka nezamestnanost, takze tymto krokom sa umelo znizilo "percento" o nezamestnatelne matky s malymi detmi. Jedno aj druhe posluzilo ako motivacny argument pre volicov pred dalsimi volbami. Je naivne sa domievat, ze pri tom rozhodnuti niekto myslel na dobro deti

valeria_h
21. nov 2023

Nedávno tu nadávali voličom Smeru, že dôchodcovia nič nedostanú. Teraz dostanú a zas zle 🤭

tiezjedna
21. nov 2023

Čo koho furt žerú tí dôchodcovia??? Vlastná úbohosť vás nefackuje?!🙄

kuki13
21. nov 2023

@viestta tiez neviem preco sa to vala na dochodcov...volili ich ludia v produktivnom veku z vacsej miery.
nuz co,nemame na to, je to neadresne, volicom to neva.
Moja mama ma slusny dochodok(robila do 70) a tak dava mesacne na sporenie 100...takze aj tych tristo pojde vlastne na sporenie pre jedineho vnuka.

viestta
21. nov 2023

@valeria_h ono dostanu teraz. Je otazka ako to dopadne s rodicovskymi dochodkami v buducnosti, lebo uz zverejnili uvahy o tom, ze rodicovsky dochodok budu 2% z dane a pracujuce deti dochodcov sa budu rozhodovat ci tie 2% daju rodicom alebo obcianskym zdruzeniam. Ak by to preslo, tak rodicovsky dochodok sa znizi o 90%.

viestta
21. nov 2023

@kuki13 aj ten dochodca, ktory ma "slusny" dochodok si na neho odrobil. Ano, uznavam starodochodcovia maju dochodky vypocitane z uplne inych dochodkov ako ti co odisli do dochodku "nedavno". Ale na druhej strane, ti co odisli do dochodku nedavno odpracovali o dost viac ako ti starodochodcovia, hlavne u zien su to celkom pekne roky, ktore este odpracovali. Ci je to spravodlive, o tom by sa dalo diskutovat, ale v konecnom dosledku, nevadi mi ak im daju. Zasluzia si

bolarazjedna
21. nov 2023

@viestta rozumiem, nie, nemyslím si, že zákonodarcovia mysleli na dobro detí, to co píšeš, je úplne logické. Ale zo psychologického hľadiska (lebo však ako matky myslíme na dobro našich detí) niekoľko mesačne dieťa má byť s matkou, nie s cudzou osobou. Ani, dá sa dlho polemizovať, aj voľakedy bohatí ľudia, králi atď, mali svoje pestúnka a tie sa starali o deti, nie samotná matka.. ... Ale mne príde aj tak proti prírode, keď čítam, že napr na Cypre po 3 mesiacoch dieťaťa ma ísť žena do práce....

viestta
21. nov 2023

@bolarazjedna v tych "civilizovanych" krajinach nie kazde dieta ide do jasli alebo k opatrovatelke. Je celkom vela matiek, ktore ostavaju doma s dietatom. Ale bez naroku na davky, rodinu zivi otec. Nikde nie je matka povinna nastupit do prace a je bezne, ze ani nenastupi.

bolarazjedna
21. nov 2023

@viestta áno viem, pokiaľ matka si môže dovoliť (teda otec si zarobí na celú rodinu), tak nikto sa tak skoro nehrnie naspäť.... Ale myslím si, že maximálne si môžu dovoliť 1-1,5 roka....
Ja som naozaj rada, že náš štát podporí matky v tomto, a kto chce ísť pracovať skôr, má to umožnené. Áno, bolo by skvelé mat jasle a čiastočný pracovný úväzok pre tých, ktorí to chcú využiť... Ale žiadny systém nie je ideálny.... Ani ten v zahraničí... Iba na to som chcela poukázať

alenamihal
21. nov 2023

Smer/hlas maju plany dopredu...toto je tah Pelleho co sa tyka prezidentskych volieb...neviem preco podrztaska ,tak to natahuje,ked vie uz davno,ze ide kandidovat na prezidenta...kokos,ten clovek je tak na grc ...nehovorim,ze dochodci si to nezasluzia,ale uz by im aj dost bolo a brat ohladom na rodiny trocha... a verim tomu,ze toto je prve a posledne zdvihoavnie dochodkov..a moja otazka je =odkial zrazu nasli 220milion na to,ked hovorili,ze posledna vlada im nechala totalne 0 ....joj ...falos a ega vysoke -...

lienka.7
21. nov 2023

Súhlasím s tým, ze by to malo byt odstupnovane podľa výšky dôchodku. V tom prípade ti naozaj chudobní dôchodcovia by mali narok na viac peňazí.

Strana
z4