Dôchodcovia dostanú 300 EUR miesto 150 EUR
Dnes schvaluju:
https://openiazoch.zoznam.sk/financie/dobra-spr...
Veď 13 dôchodok je trápny. Je to len na zalepenie očí 🙄 prečo nezdvihnú dôchodky o tých 25€ mesačne a nemusia dôchodcovia čakať či dostanú, kedy dostanú.. a argument, iný dostávajú prečo nie i ja? To vážne? Keď budú iný skákať z mosta, musím i ja, však 🤦♀️
@mateson prečo? Pretože sa tu stále "operuje" s tým, ze chudáci dôchodcovia žijú pomaly z 200€ a preto sa im stále musí prispievať. Ze si musia vyberať ci si zaplatia lieky alebo kúpia jedlo. Preto.
A ľudia, čo pracujú, potom môžu stále "doplacat" na tých, ktorí nepracujú, resp.pracuju za min.mzdu? S tým, ze mnoho krát berú zvyšok samozrejme potom na ruku a stat okrádajú na daniach a odvodoch? To sa ti asi tiež zdá fér, vsak.
@selwadza22
davam ti absolutne za pravdu, netreba im zavidiet. To prijemne funguje, pokial partner slusne zarobi.
@bolarazjedna
asi som to blbo napisala. Ja tie 3 roky doma s dietatom pozujem za správne presne s tebou opisanych dôvodov. Tiez nevidim dôvod mat dieta a ako parmesacne ho šupnut niekomu. Ved naco mat potom deti?? Cest vinimkam, kedy matka do prace musi aby rodinu uzivila- smrt muza, rozchod, rozvod atd.
@rikarika à mamičkám na materskéj a rodičovskej x rokov tým je tiež jedno v akom stave je zdravotníctvo a tým stále nestačí, stále vyplakavaju ako sa stať nestará. Ale dôchodcom ma stačiť to co majú. Je veľa dôchodcov ktorí robili celý život a zarobili niečo málo cez minimálku tak tým to pomôže. A nie. Nemôžu všetci robiť lekárov, bankárov a inžinierov. A ne zarábali neviem koľko aby si na dôchodok mohli našetriť.
Dieta v dnesnej dobe je luxus, kto to este nepochopil, jeho smola. Napiste niekto krajinu, kde sa detom dava viac, ako na SK.ja uz len ked pocujem slovo tehotenske, tak by som ho dala zaplatit tomu, kto ho vymyslel. Kocikovne je, materska, rodicovska, pridavky, d.bonus, prvakom prispevok, teraz digi ziak. A zabudla som, moznost byt do 6 rokov doma. A tu sa matky stale stazuju, ako z toho maju vyzit. No nijako, to nie je na vyzitie, o to sa mate postarat ako rodina a byt radi, ze vam stat nieco dava pre deti, co ste do statnej kasy v podstate ani podaktore nedali, ale pohorsovat sa nad dochodcami, to vam ide. Ze maju male dochodky, za to moze stat. Cely zivot robili, ze boli vtedy nizke platy, za to naozaj nemozu, vtedy to tak bolo, menil sa system a hodnota penazi bola, aka bola, ale z toho kludne vyzili, ale starobu musia prezit v tejto krute drahej dobe. A este tu podaktore cakate dary od starych rodicov. No, smutny toto svet.
@miriam11 Pomoc Ukrajine nas stala 11€ na obcana Sr. Nemam Ti tych 11€ poslat, aby si nemusela nadavat kolko na nich musis doplacat?
https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/668960...
@mk1111111111 no,pozri. Za toho slavneho komunizmu ali nizsi plat,ale zato dostali byty. Prerataj si to na dnesnu dobu. Na rodiny a pracujucu chudobu. 13. dochodok by mal uz konecne niekto pomenovat presne - 13. odvod pracujucich.
@mk1111111111 ale uzprosim ta prestaň s tými bachorkami, ze cely život robili..a co teraz? každý normálny človek robí celý život. A aké odvody platil, taky ma aj dôchodok. Ci tebe dopláca zamestnavatel len tak k platu, co ja viem 500€, lebo tvoja suseda zarobí o 500€ viac ako ty? Sa už konečne zobud.
Dochodky sa platia z odvodov pracujúcich ľudí, ktorí majú 12 platov... ešte raz 12 platov, nie 13 ani 14, ale iba 12. Už sa k tomu X-krat vyjadrovali ekonómovia, ze naša krajina jednoducho na to NEMA.
A presne ako pise
@viera27 dochodcovia podostávali byty zadarmo, keď nie tak za vyhodne mladomanzelske pôžičky, ani jeden z nich nesplaca hypo na byt tak, ako budeme my. To len potom keď naša generácia príde do dôchodku, bude "sranda". Dochodky menšie od nich a na krku úvery...
@mk1111111111 nech sa paci, čísla, tak si to nastuduj, snáď nie si negramotna a dokážeš si vypočítať koľko ideme zase do mínusu.
@rikarika dnesny dochodci žili za sociku a vtedy, keď si nerobil, išiel si do basy za príživníctvo, takze odrobene by mat mali a aj ten rodicak je do troch rokov. Ja by som ho sekla, lebo pre veľa ludi to bude motivacia nerobiť a len rodit deti. Hlavne pre tu cokoladovu cast populacie.
@tramtada31 Lenže odvtedy je už 34 rokov. Vieš koľkých takých poznám (rovesníci mojich rodičov),čo akonáhle skončil socializmus,prestali pracovať, lebo už "nemuseli ",alebo len kadejaké načierno práce? Teraz prišiel čas, kedy majú nárok na dôchodok a vyplakavaju, že im vyšlo minimum. Lebo majú odpracovaných možno maximálne 18 rokov a to sa im ešte niektorým zdá veľa, že "veď som robil celý život ". No nie môj zlatý, nerobil. Moji rodičia pracovali celý život plus nejaké roky ešte aj v dôchodkovom veku práve preto, že nie sú lekári ani sudcovia a keď sa chcú mať lepšie, musia si na to zarobiť. A to je mama onko pacientka,ktorá pracovala aj po operáciách, aj počas liečby
Mamička na rodicaku s pridavkom dostane 530 E, to je približná výška cistej minimálnej mzdy na Sk, na ktorú niekto maká celý mesiac.
Hlavne si, milé dámy, uvedomte, že raz aj z vás budú dôchodkyne a určite väčšina z vás bude očakávať od štátu dôchodok. Presne ten, ktorého výšku budú nejaké mladé sliepky niekde na fóre označovať za príliš veľkorysú, zatiaľ čo vy budete po všetkých odpracovaných rokoch žiť sotva z ruky ho huby😉spomeňte si👍
@selwadza22 zasa sa celý štát nemusí tiež potentovať iba z matiek s deťmi.Tie deti majú aj otca,takže nie je celá starostlivosť odkázaná na 400 euro.
Nezávidím dôchodcom, aj by som im dopriala, ale treba si uvedomiť, kto plní kasu, či pracujúci alebo dôchodcovia. Ak bude mať kto a z čoho plniť štátnu kasu, tak bude potom dosť aj pre dôchodcov.
@rikarika ale je, budu si musiet menej ukradnut pre mafiu, a potom bude na vyssie dochodky
@miriam11 áno, lenže z akého platu sa odvádzali odvody? Tie dôchodky nie sú vyplatené z toho, čo odviedli, ale z toho, čo odvádzajú terajší pracujúci. A ak teraz “mladí” nenaplnia kasu, nebude na tie dôchodky, aj keď tí dôchodcovia celý život pracovali. Moja mamina to vždy hovorila: “mladí, len majte deti, lebo oni budú robiť na naše dôchodky.” Takže nemalo by sa to sústrediť na to, že dôchodcovia potrebujú, ale na to, aby bolo z čoho aj dôchodcom dať.

@svetlonos jasné, že nie materská je stále len 6 mesiacov. Rodicak do veku 3 rokov dieťaťa. A ak si niekto myslí, že uživiť matku za 400€ a k tomu dieťa, ktoré potrebujete plienky, špeciálnu kozmetiku a pracie prostriedky, oblečenie každý mesiac a ak nerastie z vody (nie je kojené) tak aj drahé mlieko a balenú dojčenskú vodu. Nehovoriac o jednorazových výdavkoch na kočík, fusaky, perinky, periny , postieľky a pod.... A ostatní to fakt?....že si táto žena musí jo odtrhat od úst... a mamičiek čo nikdy nepracovali a majú nižší rodičovský je možno tak jedna štvrtina. Ale jasné treba im závidieť...