icon

Dokedy si musí SZČO založiť podnikateľský účet?

11. dec 2024

Dobrý deň manžel je szco dokedy si musí založiť podnikateľky účet do 1.januara alebo 1. Apríla 2025 ? Ďakujem

melanta
11. dec 2024

Od 1.4. Asi 2 sekundy hľadania na google.

autor
11. dec 2024

@melanta ďakujem krasne za ochotu.
Ja som našla že založený musí byť od 1 januára a používať sa ma od 1.4 tak teraz neviem :(

fliacik
11. dec 2024

"Živnostníkom by mali od budúceho roka pribudnúť nové povinnosti a výdavky. Ide o súčasť konsolidačného balíčka verejných financií, ktorý v polovici septembra schválila vládna koalícia. Živnostníci si podľa návrhu budú musieť najneskôr do konca marca budúceho roka povinne založiť podnikateľský účet."

7miriam77
11. dec 2024

Ahojky,mne presne toto povedali v banke, že podnikateľsky účet musí mať každý SZČO už od januára aj napriek tomu, že daň sa začne zrážať až od 1.4. No keď som si pozrela pár článkov, dakde píšu tak a dakde tak.....ako vždy chaos.

maranco
11. dec 2024

Pozri si § 13
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

Ja odporúčam FIO, máš tam bezplatný a bez akýchkoľvek podmienok podnikateľský aj osobný účet, neobmedzený počet pohybov zdarma. Je tam aj bezplatné API ak chceš napojiť pohyby/výpisy na účtovníctvo alebo eshop.
Disponentstvo pre účtovníčku/zamestnancov, s právami napríklad len na pozeranie účtu, vieš pridať cez IB nemusíš osobne do banky.

maranco
11. dec 2024

@7miriam77 čo iné čakať v banke, aby si zaplatila poplatok aj za tie 3 zbytočné mesiace 🙂
ktorá to bola banka?

7miriam77
11. dec 2024

@maranco ja mám úplne zadarmo, tým to nebude. Mám Prima banku už roky

maranco
11. dec 2024

@7miriam77 potom smutné, že neovládajú aktuálne platné zákony

7miriam77
11. dec 2024

@maranco isto ovládajú, no tie podmienky sa stále menia, ...ale tak o nič neprichadzam a mám to vybavené