Dokladovanie príjmu za rok 2024 pri poberaní opatrovateľského príspevku
Zdravím, poberám opatrovateľský príspevok na maloletého syna už dva roky. Z ÚPSVaR mi prišlo, že mám vydokladovať svoj príjem za minulý rok a aj osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. Od roku 2025 sa však už nemá posudzovať príjem opatrovanej osoby ani krátiť výška príspevku, tak prečo treba dokladovať príjmy?
Ďakujem za odpovede
pre kompenzacie sa musi a stale plati, ze majetok opatrovaneho nesmie presiahnut 50000
Áno, teraz som pozerala rozhodnutie a máme okrem OP aj kompenzáciu na hygienu.
To znamená, že budú posudzovať naše príjmy len preto aby prehodnotili či máme ďalej nárok na kompenzačný príspevok alebo nie? A v prípade vyšších príjmov nám ho odoberú, alebo sa aj kráti OP?
Nekrati, nie nevráti...autokorekt 😁😁😁
Ďakujem Vám za odpovede, veľmi ste nám pomohli 😉
Ahojte. Poprosím o radu...
Schválili nám príspevok na auto (2019). Poberám OP a kompenzácie na pohonné hmoty (nafata) a hygienu.
Keby som kompenznácie na naftu a hygienu zrušila a prejde doba 7mich rokov (aspoň tak mám info) od príspevku na auto a nebudem žiadať o nový príspevok na auto, už mi úrad nebude kontrolovať príjem rodiny?
Ď.
Ahojte. Poprosím o radu...
Schválili nám príspevok na auto (2019). Poberám OP a kompenzácie na pohonné hmoty (nafata) a hygienu.
Keby som kompenznácie na naftu a hygienu zrušila a prejde doba 7mich rokov (aspoň tak mám info) od príspevku na auto a nebudem žiadať o nový príspevok na auto, už mi úrad nebude kontrolovať príjem rodiny?
Ď.
@mia_ko pokiaľ nebudeš poberať kompenzacie tak nie...pri OP sa dokladuje tvoj prijem iba ak popri OP aj robis
@mia_ko pokiaľ nebudeš poberať kompenzacie tak nie...pri OP sa dokladuje tvoj prijem iba ak popri OP aj robis
@rachel36a ja nepracujem ale každý rok dokladujem mužov príjem.
Potom jednorázový príspevok na kúpu auta je tiež ako kompenzácia? Po koľkých rokoch sa môže opäť žiadať o nový príspevok? Tým pádom by ten prvotný mal stratiť platnosť a ak nebudem žiadať o nový príspevok na kúpu auta, mala by som len OP bez kompenzácii a upsvr by už nemal kontrolovať príjem ?
@rachel36a ja nepracujem ale každý rok dokladujem mužov príjem.
Potom jednorázový príspevok na kúpu auta je tiež ako kompenzácia? Po koľkých rokoch sa môže opäť žiadať o nový príspevok? Tým pádom by ten prvotný mal stratiť platnosť a ak nebudem žiadať o nový príspevok na kúpu auta, mala by som len OP bez kompenzácii a upsvr by už nemal kontrolovať príjem ?
@mia_ko nové auto môžete žiadať po 7 rokoch...tiez sa pri nom posudzuje vyska prijmu, ale len jednorazovo pri žiadosťi

Nepoberas aj nejakú kompenzáciu? Na hygienu, benzín a pod...lebo tak sa prijem dokladuje stále, na OP už nie