Doklady potrebné pre poisťovňu po úraze v zahraničí
Ahojte,mala som nepríjemnú udalosť v zahranici.Skoncila som v nemocnici.
Pred cestou som bola poistená.
Prišla mi faktúra.Pochopitelne.
No tam,že som bola poistená,čakala som,že si mi tie peniaze vrátia.No poisťovňa odo mňa žiada nejaký doklad o nejakom zaplatení atď tesne pred odchodom do zahraničia.Ze som bola na SK.No ja z tohto obdobia sa nemám čím preukázať.Neplatila som kartou,proste nič.
Viete mi poradiť?
Pracujes v zahranici alebo si bola na dovolenke?
Hm napadlo mi, ze mozno mobilny operato by ti vedel dat nejake potvrdenie, ze ta zachytila BTSka na Slovensku. Ale to len z vody varim. Neviem, ci by to poistovna akceptovala. Pripadne ak by si mala odlozenu SMS, ze si prisla do krajiny xy.
Pripadne ako si tam isla? Nemas boarding pass na tvoje meno, orazeny listok vo vlaku....
Mali sme zopar poistnych udalosti v zahranici ale veru nikdy od nas poistovna nechcela nic ine ako to, ze to miestny lekar nahlasil a dal nam on potvrdenie. Ale tak neviem akeho charakteru bola tvoja poistna udalost.
Faktúra za elektriku, nájom a pod by nestačila?
Bola si v zahraničí pracovné či dovolenka? Európa alebo mimo Európy. ako si šla do zahraničia? Nestačí lístok? Letenka? Výpis z účtu? Alebo telefónneho operátora.? Keď si uzatvárala poistenie, čítala si aj presne podmienky?
Blok z pumpy? Ak si išla autom, tak si musela tankovať...
Zo snad nemyslia vážne.
Presne toto urobili aj môjmu ocinovi v decembri, union, že ako dokáže, že bol na SK. Našťastie mal aj celoročne poistenie v Kooperatíve. Ti to zatiahli.
Otrasne sú tie poisťovne naozaj, keď už ide k plneniu.
Nenechaj sa odbit, nech pekne platia teraz.
Platba kartou. Predsa si musela nieco kupovat. Potvrdenie z prace, skoly, uradu prace. Ak taky doklad nemas, nebola si na SK, tak preto maju aj oni podozrenie. Kazdy najde nejaky doklad, ak je pravda, co tvrdi
Faktúra za elektriku, nájom a pod by nestačila?
@tilly to nedokazuje, ze bola na SK
@mk1111111111 aspoň niečo...
Nemá letenku, ani žiadny cestovný lístok, tak aspoň niečo.
@mk1111111111 ale čo ma kto dokazovať? Veď si normálne aktivovala cestovne poistenie, nech si to overujú vtedy. Doriti s nimi.
@mk1111111111 ale čo ma kto dokazovať? Veď si normálne aktivovala cestovne poistenie, nech si to overujú vtedy. Doriti s nimi.
@slniecko5 tak, nieco asi nesedi. Pre mna by nebol problem zdokladovat, ze som niekde bola.
@slniecko5 prečo? Potom to zneužívajú ľudia, čo žijú načierno v zahraničí. Ona musí dokázať, že nebola viac, ako 90 dní v zahraničí. Poisťovňa urobí všetko, aby to nemusela preplatiť. My sme tiež posielali boarding pass. Ale stačila by napríklad aj faktúra za elektriku na Slovensku, alebo nájomná zmluva apod...
@slniecko5 tak, nieco asi nesedi. Pre mna by nebol problem zdokladovat, ze som niekde bola.
@mk1111111111 ako som písala, je to asi ich bežný postup pri vyhybani sa plateniu, to iste urobili môjmu ocinovi. A nepáči sa mi to.
Keď dáš potvrdenie, budú možno spochybňovať atd atd.
Joj, normálne som sa vytočila.
@slniecko5 prečo? Potom to zneužívajú ľudia, čo žijú načierno v zahraničí. Ona musí dokázať, že nebola viac, ako 90 dní v zahraničí. Poisťovňa urobí všetko, aby to nemusela preplatiť. My sme tiež posielali boarding pass. Ale stačila by napríklad aj faktúra za elektriku na Slovensku, alebo nájomná zmluva apod...
@tilly Hmm.
Proste ma vytáča to, že máš dokazovať, že máš nárok na to, čo si si zaplatil.
@mk1111111111 ako som písala, je to asi ich bežný postup pri vyhybani sa plateniu, to iste urobili môjmu ocinovi. A nepáči sa mi to.
Keď dáš potvrdenie, budú možno spochybňovať atd atd.
Joj, normálne som sa vytočila.
@slniecko5 tak, neraz sa stalo, ze clovek dlhodobo pracuje v zahranici bez poistenia, nahle sa mu vyskytne zdravotny problem, rychlo sa cestovne poisti, akoze ide na dovolenku a chce cerpat. Preto nema doklad, ze bol pred poistenim na SK a preto ho pytaju. Ak neklame, doklad urcite ma
@slniecko5 tak, neraz sa stalo, ze clovek dlhodobo pracuje v zahranici bez poistenia, nahle sa mu vyskytne zdravotny problem, rychlo sa cestovne poisti, akoze ide na dovolenku a chce cerpat. Preto nema doklad, ze bol pred poistenim na SK a preto ho pytaju. Ak neklame, doklad urcite ma
@mk1111111111 aha, rozumiem
Ak v zahranici pracujes a mas cestovne poistenie,tak nedostanes nic...
@slniecko5 tak nevravím že je to prípad tvojho otca , ale napr ak pracuješ tak na to sa cestovné poistenie nevzťahuje, vtedy máš byť poistená tam kde pracuješ. vies koľko je ľudí čo pracujú v zahraničí napr na čierno , sú tam dlhodobo a keď sa im niečo stane spravia na rýchlo cestovné poistenie? Alebo si ho aj spravia pred tým ale sú aj tak dlhodobo v zahraničí lebo pracujú na čierno. Špekulantov je veľa a preto si to zrejme poisťovne overuju
Určite to má všetko napísané v podmienkach
@slniecko5 tak nevravím že je to prípad tvojho otca , ale napr ak pracuješ tak na to sa cestovné poistenie nevzťahuje, vtedy máš byť poistená tam kde pracuješ. vies koľko je ľudí čo pracujú v zahraničí napr na čierno , sú tam dlhodobo a keď sa im niečo stane spravia na rýchlo cestovné poistenie? Alebo si ho aj spravia pred tým ale sú aj tak dlhodobo v zahraničí lebo pracujú na čierno. Špekulantov je veľa a preto si to zrejme poisťovne overuju
@sense mňa to ani nenapadlo, Ok, chápem už.
Ved nech napisu, ake konkretne doklady treba dolozit, napr.najomnu zmluvu, pracovnu zmluvu apod. Nie " nejaky doklad"
@sense mňa to ani nenapadlo, Ok, chápem už.
@slniecko5 ja som si pred 20r vysvetlila členok, v rámci Európy, šla som len na základe medzinárodného preukazu poistenca, nemala som cestovné poistenie, prišlo vyrozumenie že slovenská poisťovňa zaplatí do výšky ošetrenia koľko by to stálo na SVK , a keďže som nemala cestovné tak ten rozdiel som musela zaplatiť sama, ale zas to nebola až taká položka. U lekára som neplatila nič. Takisto v Turecku dom skončila na infúzií, vtedy som cestovné poistenie mala a neplatila som nic, vtedy to vyriešila CK
@sense presne tak to je. Ľudia to začali zneužívať, tak sa poisťovne začali brániť. Ale neospravedlňujem poisťovne, oni aj tak urobia všetko, aby nemuseli zaplatiť nič.
@sense presne tak to je. Ľudia to začali zneužívať, tak sa poisťovne začali brániť. Ale neospravedlňujem poisťovne, oni aj tak urobia všetko, aby nemuseli zaplatiť nič.
@tilly tak neviem ja som doteraz problém nemala so ziadnou (či cestovné, bytová poistka alebo auto), aj keď teda ja som "sen každej poisťovne" 😂 , viac zaplatila ako potrebovala dostať naspäť . (Chvalabohu)

Ak nepreukazes ze si v zahranici nebola na dlho tak nic sa plnit nebude.Daj vsetky informacie- ako dlho bolo zahranicie? Zijes tam? Zarabas tam? Ako dlho po prichode do cudzej krajiny sa stala udalost?