Doplatky dieťaťa na rodiča v domove dôchodcov
Ahojte, vedel by mi niekto poradiť? Že má zostať výška životného minima+nejaké %. Aká je vlastne výška živ. minima? Orientuje sa niekto v tejto problematike? Ďakujem.
@katkaseiner asi to bolo myslené, že dieťa je na inavlidnom a niekto požaduje doplatiť dss pre rodiča. Tak sa pýta koľko mu môžu zobrať
@katkaseiner asi som to nie veľmi pochopiteľne sformulovala, ospravedlňujem sa, je to ako píše
@30majka71, dospelé dieťa na ID a rodič má záujem o umiestnenie v domove dôchodcov.
aký domov, súkromný alebo štátny? V štátnom vraj zohľadňujú aj výšku dôchodku a niečo dopláca mesto/obec a teda ak rodič nechce nadštandard ako samotnú izbu a podobne a ide o človeka čo má dôchodok 400 plus nemalo by sa doplácať... Ak dáš ale do súkromného zariadenia kde sa platí 1500 eur a má rodič dôchodok 400, 1100 doplácaš.
Autorka sa zrejme pyta, kolko jej ma ostat na zivobytie z jej ID, ak by mala z neho prispievat rodicovi na DSS, ktoremu zrejme dochodok nepostacuje.
@oli18 áno, presne to som myslela, ďakujem.

Ja som sa stratila v otazke...iny nadpis, iny text.
V domove myslis DDS? To zavisi od toho aky stupen odkazanosti ma starky/starka. My sme platili babke dokopy nieco cez 500€, mala najvyssi stupeň odkazanosti, cize stat cosi doplacal....ak pisem nieco co ta nezaujima, tak sa ospravedlnujem....temu som pochopila v zmysle kolko doplacat na cloveka v domove...