Dostane rodina finančnú podporu po úmrtí mladého rodiča?
rocnik 1972,mala dvojicky v 1992,manzela, asi nemaju narok na ziadnu davku, okrem tych poslednych 80€,ale jej odrobenych 33 rokov sa len tak rozplynu v systeme pre inych? Pre vdovca nejaka pomoc?
Deti su predsa dospele, co by mali dostavat? Vdovec na narok na vdovecky dochodk ak splna podmienky. Okrem toho su dedicia jej majetku, vsetci.
dedi sa aj z pilierov ak mala druhy a treti
nerozumiem co sa pytas... ak myslis ci nieco dostane vdovec tak moze dostat vdovsky dochodok po zomrelej manzelke 1 rok co je 60% z toho co by mala narok na dochodku a deti na co maju mat narok?? vsak su uz dospele ekonomicky nezavisle ci nie??
@anonym_autor Dostanú peniaze z ii a iii piliera za 33 odrobených rokov to môže byť ak mala v indexových fondoch niečo medzi 20 - 40 tisíc €
Aky je dovod preco by mali nieco dostavat z jej odrobenych rokov?
@anonym_autor Dostanú peniaze z ii a iii piliera za 33 odrobených rokov to môže byť ak mala v indexových fondoch niečo medzi 20 - 40 tisíc €
@hiro co ma II a III pilier so socialnymi davkami? autor sa pytal na davky, nie na dedenie
@hiro 1.a 2.pilier ešte nefunguje 33 rokov, či?
dedi sa aj z pilierov ak mala druhy a treti
@anonym_ffb1bd pri druhom ak mala stanoveného zákonného dediča
@hiro 1.a 2.pilier ešte nefunguje 33 rokov, či?
@anonym_02540f 1. Funguje odvždy, 2. cca 21 rokov, 3. pozerám že 30 🙃 ale nie celkom rovnako celú dobu
Tak či tak je to jedno, stačí priemerná mzda + prispievanie zamestnávateľa a dobrý fond od začiatku a toľko tam môže z oboch mať spolu. Jasne, keď bola v zlom možno len tých 20 tisíc.
@anonym_autor vdovec dostava vdovske. Ja nejak nechapem, aku inu pomoc cakas. Vdovec ma narok na dochodok , ak ma nan narok a ma narok na vdovske. To sa este budete cudovat, co vsetko podedi stat, krasopisne nam menia Obciansky zakonnik...
@anonym_02540f 1. Funguje odvždy, 2. cca 21 rokov, 3. pozerám že 30 🙃 ale nie celkom rovnako celú dobu
Tak či tak je to jedno, stačí priemerná mzda + prispievanie zamestnávateľa a dobrý fond od začiatku a toľko tam môže z oboch mať spolu. Jasne, keď bola v zlom možno len tých 20 tisíc.
@hiro Chybička se vloudila😃 Myslela som 2.a 3.pilier
@anonym_autor vdovec dostava vdovske. Ja nejak nechapem, aku inu pomoc cakas. Vdovec ma narok na dochodok , ak ma nan narok a ma narok na vdovske. To sa este budete cudovat, co vsetko podedi stat, krasopisne nam menia Obciansky zakonnik...
@anonym_22adce čo podedí štát
@anonym_22adce čo podedí štát
@rozculena meni sa zakonnik obciansky. Uvidite. Potom si mozes prestudovat.
Deti ak su dospele a neštuduju tak nebudu poberať nič.Manžel zosnulej vdovský dôchdok ak je v produktivnom veku že chodi do práce tak len 2 roky a potom mu zastavia a až ked pôjde na storobný dôchodok on sám tak mu budu dalej vyplacať.
@anonym_autor ja som myslela,že nejaký 25-30 ročný mladý rodič,ktorý zostal s maloletými deťmi. A ty píšeš o 54 ročnom,čo má 34 ročné deti.Aká rodina,veď sú tam dospelé deti
@anonym_autor ja som myslela,že nejaký 25-30 ročný mladý rodič,ktorý zostal s maloletými deťmi. A ty píšeš o 54 ročnom,čo má 34 ročné deti.Aká rodina,veď sú tam dospelé deti
@rozculena ja som tiez myslela, ze nejaky mlady otec ostal sam s detmi, potom som spocitala kolko rokov maju deti a nestacila som sa cudovat
To 34-rocne maju dostavat sirotske ci ako, ked im matka umrela? Akoze smutne, ale trochu sa zrealnit treba. Maju 34, nie 14. Ludia maju napady fakt...
Autor skôr myslel že kde sa "vyparí" zosnulej dôchodok. No rozplynie sa v systéme. zomrelý nemá z dôchodku nič, a pozostalí len vdovec v tomto prípade.
Autor skôr myslel že kde sa "vyparí" zosnulej dôchodok. No rozplynie sa v systéme. zomrelý nemá z dôchodku nič, a pozostalí len vdovec v tomto prípade.
@anonym_588445 okrem 2 a 3 piliera ak mala, to prechádza do dedičského. Potom má nárok na vdovecký 60% z jej dôchodku ( ak spĺňala podmienky) a potom až pôjde na dôchodok súbeh dôchodkov ( ak splňa podmienky).
@rozculena meni sa zakonnik obciansky. Uvidite. Potom si mozes prestudovat.
@anonym_22adce bububububu hlavne postrasit ze? 😃
@anonym_4ced38 IQ hupaci konik.
@anonym_4ced38 IQ hupaci konik.
@anonym_22adce sak som si aj myslela ze viac nemas 😃
@anonym_4ced38 ano, postrasit. Uz si zazila, ze by od tejto vladnej zberby prislo nieco uzitocne, mudre a prospesne pre ludi?
@anonym_4ced38 ano, postrasit. Uz si zazila, ze by od tejto vladnej zberby prislo nieco uzitocne, mudre a prospesne pre ludi?
@anonym_42a09a vies, co praveze preto, sa bojim, ze oni budu chciet vsetky majetky zhabat. Dieta uz nebude neopomenutelny dedic..Velmi zle, velmi. Vlastne este nas budu viacej ozobracovat. Ja uz im neverim, preto sa bojim.
@anonym_42a09a ja len pripomeniem, že Ps chcela zdaniť dedenie, či aby si platil vyššie dane z majetku, keď vlastníš viac ako jednu nehnutelnost (keď si budeš chcieť nechat zdedenú nehnutelnost po rodicoch napr pre svoje dieťa). Nemyslite si, že po Ficovi nás bude cakat niečo lepsie z finančného hľadiska. A nový dedičský “systém” by znamenal aj ochranu. Napr muž zomrie, žena dostane svoj zákonný podiel, ale to aj deti (jedno napr ma exekucie, či je alkoholik, ktoré s matkou nevychadza), takýto zákon umožní ochranit matku, aby napr v 70tke neskončila kvôli nepodarenemu dietatu na ulici. Nie je to zlý zákon. Umoznuje vyššiu ochranu partnerov. My to síce mame s manzelom osetrene tak, že každý ma vlastnú nehnutelnost, takze po umrti nemusime vyplácať deti a mame strechu nad hlavou, čo neznamená, že detom nepomôžeme sa postavit na nohy
@anonym_autor deti predsa sirotský dôchodok a ak spĺňa manžel podmienky tak aj vdovecký......
@anonym_autor deti predsa sirotský dôchodok a ak spĺňa manžel podmienky tak aj vdovecký......
@mogaa "Deti" maju 34...halooo

nerozumiem co sa pytas... ak myslis ci nieco dostane vdovec tak moze dostat vdovsky dochodok po zomrelej manzelke 1 rok co je 60% z toho co by mala narok na dochodku a deti na co maju mat narok?? vsak su uz dospele ekonomicky nezavisle ci nie??