Dostanem dva energošeky pri dvoch bytoch?
Ak sú na mňa písané dva byty, jeden byt v ktorom žijem s mamou a máme v ňom trvalý pobyt a jeden byt mamin, v ktorom nemá nikto trvalý pobyt ani v ňom nikto nebýva dostanem dva energošeky?
Pravdepodobne nie iba jeden
V inej diskusii sa pise, ze dostali aj ludia na byty, ktore prenajimaju.
Aj na byty kde nemá nikto trvalý pobyt má vlastník nárok na energopomoc, len ma zaujíma, či dostanem dva energošeky, tedy na každý byt samostatne, alebo iba jeden energošek na obidva byty spolu.
Myslim, ze tu je rozhodujuci trvaly pobyt, takze tam, kde ho mas, za ten byt dostanes energosek.
mame jeden byt, v ktorom nema nikto trvaly a veru sme neodstali.
mame jeden byt, v ktorom nema nikto trvaly a veru sme neodstali.
@anonym_ccbeee
Dostali sme tiež len jeden energošek.
Ak občanovi bola na adrese trvalého pobytu priznaná adresná energopomoc a zároveň je vlastníkom odberného miesta v byte/dome, ktoré obýva, adresná energopomoc mu bude poskytovaná aj pre danú nehnuteľnosť. Avšak za podmienky, že v tejto nehnuteľnosti nemá nahlásený trvalý pobyt iná osoba. V tom prípade by táto domácnosť bola prehodnocovaná ako samostatná energetická domácnosť.
Adresná energopomoc bude teda pridelená na všetky odberné miesta občana, ktorému bola priznaná pomoc na adrese trvalého pobytu a zároveň je vlastníkom napr. garáže, chaty, bytu - za podmienky, že v ňom nemá nahlásený trvalý pobyt niekto iný.
https://www.energopomoc.sk/faq
len to mame este skomplikvane tym, ze ten byt, kde nema nikto TP, tak je spolumajitelom - BZM - manzel, ktoy ma TP inde a tam pomoc nedostal.
cize nesplna podmienku, ze mu bola poskytnuta energomoc v mieste jeho TP
Tiez sa pripojim, v jednom clanku som cital, ze ak ma niekto viacero nehnutelnosti, tak tie sa priradia k odbernemu miestu, kde ma nahlaseny trvaly pobyt.
Ja mam dva byty a tam kde mam trvaly pobyt som pomoc nedostala a v druhom byte, kde nema TP nikto, som pomoc dostala.

Tuším nie. Bolo aj písané niečo také že nehnuteľnosť bez trvalého pobytu nemajú nárok na energopomoc.