Dostanem pôžičku, keď som na rodičovskej?
Surne potrebujem pozicku. Mam maleho syna a nemam financie... Som nanho sama.....prosim aspon poradte... Dakujem
okej, prepač, snažila som sa pomôcť ☹ fňuk
p.s. keby sa tak velice dobre stará, tak by si nemusela žiadať pôžičku, ale už som ticho
hrach na stenu hádzať
@ivanusko Ved ho nemusis dat na sud. Ak pristupi na rodicovsku dohodu, len to podpisete a sud to len formalne schvali. Ale ak ste Romovia, predpokladam, ze je to len docasne a zachvilu sa ti vrati naspat, aj ked si ho vyhnala. Ved Romovia predsa rozchody-rozvody neuznavaju, takze v ramci Vasej kultury sa to zachvilu da na poriadok.
@charlie1980 presne tak.... Som rada ze aspon ty ma chapes☺
@ivanusko No vidis. A 526,67 EUR ti nestaci, spolu s rodicovskym, aby si uzivila seba a dieta ? Lebo mne tolko staci. Tak naco brat Pozicku ?
@charlie1980 mas pravdu....nejdem brat nic.....☺ dakujem
@ivanusko to je uplne jedno ci si ho vyhnala alebo nevyhnala MOJA ZLATA,je otcom tvojho dietata a tym padom ma na dieta priapievat. Ty si s nim maj vztah aky chces,ty ide o vztah otec a dieta a tym.padom.ma na dieta platit aj keby vy by ste boli do krvi povadeni alebo by si ho nechcela viac v zivote vidiet. Sle kedze stale nechapes tak je jedno co ti tu to napise. Najjednoduchsie je zobrat pozicku,a najlepsie si zober kazdy chvilu nejaku,potom ich nemaj z coho platit a aby to tvoje dieta este neskor nesplacalo tvoje pozicky.
Boze teraz som precitala,ze jej poslal peniaze a vyyyybotne sa o nich stara. Tak potom naco ti je pozicka? Kazda ti tu pekne radila a DOBRE! Aby si sa nezadlzovala v nebankovach ale aby otec iba platit na vase dieta,co je jeho povinnostou. Keby si bola trosku inteligentna tak by si pochopila,ze kazda jedno to myslela co najlepsie a ty si kazdej na oplatku vynadala..
"ked su nuteny????? Nielen my romovia,,,ale aj vy....poznam takych ktory maju aj viac poziciek ako,,len jednu....tak by som bola ticho " Moja zlata,skoda,ze my "neromovia" nedostaneme nic zadarmo,preto tie pozicky a preto nielen jedna 🙂
@ksenzy1 nasi tvrdo pracuju,,,aby mali peniaze.....u nas peniaze tvrdo odmakane to viies dufam aj sama.... A ak niektorych nasich vy nechcete zamestnavat tak nemozme zato ze niektory nemaju robotu a su nuteny vziat pozocku aby sa postarali o deti.... Ale vy to asi neviete.....☺
@ivanusko Myslim, ze v tomto smere pochopenie nenajdes...pretoze postup u "bielych" je trocha iny ako u vas. Tj. vzdelanie, zamestnat sa, osamostatnit sa a potom sa plodia deti. Vasa kultura je neporovnatelna a kym vy Sami sa nebudete drzat tejto linie, ine moznosti mat nebudete. Bohuzial...nepoukazujem na rasu, poukazujem na sposob vasho zivota. Ale aj vynimky existuju, poznam par takych vynimiek.
@ivanusko Keď vaši začnú chodiť poriadne do školy a budú sa normálne učiť, tak aj s tou prácou budú mať potom menšie problémy. Nezamestnaných ľudí bez kvalifikácie je aj medzi bielymi strašne veľa. Vaši si musia konečne uvedomiť že vzdelanie je dôležité. Ale späť k tým pôžičkám. Mala by si sa naučiť hospodáriť s peniazmi. Poznáš rozprávku kde jeden chudobný človek žil tak, že aj seba živil aj deťom odkladal a aj rodičom vracal? Všetko sa dá keď človek zapojí rozum a určí si priority ako bude nakladať s peniazmi.
@louvre nehadz vsetkych do jedneho vreca.....ja skolu mam ukoncenu strednu..... Chcrla som ist na vysku,,,,ale otehnotnela som.... Dufam,,,,ze to vies ze vacsina romov ma lepsie kvalifikacie ako biely.....ano mas pravdu,,,ze vacsina romov nevie ani poriadne po slovensky a nemaju ziadnu skolu,,,ale ja s tym nic neurobim nato maju rodicoch,,,aby ich viedli k lepsiemu zivotu.....ja som tak vedena bola...a co sa tyka pozicky chcela som,,,len radu,,,,ale beriem si to ku srdcu a nic neberiem.....budem sa snazit lepsie hospodarit,,,aj ked o mna tu vobec nejde...chcem len,,,aby sa moj syn mal dobre a aby mu nic nechybalo.....
@charlie1980 ano mas pravdu,,,ale ja tiez poznam takych co maju deti a nemaju skolu.... Su o tom plne spravy.....napr.. Vasa rasa....porodila a nechala na ulici,,,alebo dala do mraznicky...atd atd.... Toto u mna clovek nieje...ale nasi aj ked nemaju skoly vzdelanie,,,,ale deti si za nic nedaju... Ale existuju aj vinimky ....ja skolu mam ukoncenu strednu.... Chcela som ist na vysku a mat titul bc....ale otehotnela som.... Ale v buducnosti by som chcela....... Kazdy nas hadzete do jedneho vreca,,,ale nieje to tak niektory romovia maju lepsie kvalifikacie ako biely a to mi das dufam za pravdu... Ale su aj vinimky to nepopieram.... My sme boli vedeni k inemu standardu....
@ivanusko Prečítaj si ešte raz svoj príspevok, lebo ja som z neho zmätená. Hlavne nerozumiem tým dvom vetám kde píšeš, že väčšina rómov má lepšie kvalifikácie ako bieli a hneď na to píšeš, že väčšina rómov nevie ani poriadne po slovensky. Tomu fakt nerozumiem ako to mám chápať. Tak ktorých je teda väčšina?
Tak este raz.... Ze niektori romovia maju vzdelanie a niektori ani to a nevedia ani po slovensky...tak ich vedu ich rodicia....napr...ja som bola 2mes v nemecku v hl.meste berlin a poslala ma tam skola. . boli aj biely,,,,co vedeli nemecky,,,ale ja som bola naj....nechvalim sa len ti uvadzam priklad.
Tak ale teraz už fakt nechápem, keď si taká inteligentná, ako je možné že si dostala taký hlúpy nápad požičiavať si peniaze. O tom, že to s tebou nie je až také beznádejné, svedčí len fakt že už si si to rozmyslela. 😉 Dúfam že ťa už taká blbosť nenapadne.

@ivanusko Tu ti radia baby, Aky je postup:
1.poziadat si o zverenie do starostlivosti, alimenty, navstevy
2.bez ohladu na to, kto koho vyhnal, opustil, podviedol, Otec nezije s vami v jednej domacnosti a je PRAVOM dietata a tvojou zakonnou povinnostou ako matky toto vyzivne pre dieta zabezpecit (sudnou cestou prip.rodicovskou dohodou) ododna, odkedy Otec s vami nezije
3.Pozicku ti ziadna banka neposkytne, pretoze RP nie je prijem, je to prispevok od statu na starostlivost o dieta
4.ak by si si poziadala o vyzivne, mozno by si nemusela ziadat nebankove spolocnosti o Pozicku, zalezi od toho, Aky ma Otec prijem.
4.ty si matka a si zakonny zastupca povinny toto vyzivne zabezpecit. Vyzivne prinalezi dietatu zo zakona.