Dostáva sa energopomoc za energie na rok 2026?
Prosim vas, energomopoc sa dostava za spotrebovane energie pre rok 2026? A teda rok 2025 bude klasicky do konca maja vyuctovany so starymi cenami energii?
Pytam sa kvoli prenajmu bytu a teda spravnemu zapocitaniu prijatej energomopoci ohladne vykurovania.
Vopred dakujem.
No na úrade,bola známa co deti nebývajú a že to musia nahlásiť lebo rátajú clenov domácnosti a podľa toho je pomoc
A ked som.volala na infolinku že žijú inde v mojom prípade, že to nevadí
Takže bordel ako mraky a radšej si to prezistit
@anonym_445b10 Nie je z toho problem väčší práve ked nahlásis, ze mas na byte prihlásených xy ludi ale nežijú tam?😅
No na úrade,bola známa co deti nebývajú a že to musia nahlásiť lebo rátajú clenov domácnosti a podľa toho je pomoc
@anonym_445b10 vysvetlenie AEP je schválená/neschválena podľa bonity domácnosti ( výška príjmov) a teda keď tam deti nebývaju ale majú tam TP tak ich príjem je pripočítaní k rodičom a môže im to zbytočne navýšiť bonitu a nebude im priznaná AEP preto je potrebné aby sa deti prihlásili na TP tam kde žijú nech sú počítané ich domácnosti vlastné a potom rodičia tak isto len dvaja budú posudzovaný... a je väčšia šanca ze neprekročia bonitu 🙂
@katkaseiner pokiaľ sa v byte nebývalo nikto tam nemal trvalý pobyt tak sa sledovala bonita majiteľa bytu na jeho trvalom pobyte... pokiaľ jemu na jeho trvalom pobyte nevznikol nárok na AEP tak na žiadnom z odberných miest kt. vlasní nemá nárok na AEP... a tí piati výpočet 1+0,7+0,7+0,7+07=3,8*1930=7334€v hrubom mesačne nemôžu prekročiť aby splnili bonitu,... takže toľko nezarábajú keďže im vyšla AEP... keď sú v domácnosti deti tak tie maju koeficient 0,5 pri výpočte
@mimaapeto dakujem za vysvetlenie, moze byt... ja som pocitala len to co sa nas tykalo (2+2) a popravde mi to prislo cele take sproste ze ked maju 4 ludia 5 prijmov, naco potrebuju este energopomoc... no ale toto chcu nasi papalasi, toto budeme mat kym si nieco ine nezvolime
@anonym_445b10 vysvetlenie AEP je schválená/neschválena podľa bonity domácnosti ( výška príjmov) a teda keď tam deti nebývaju ale majú tam TP tak ich príjem je pripočítaní k rodičom a môže im to zbytočne navýšiť bonitu a nebude im priznaná AEP preto je potrebné aby sa deti prihlásili na TP tam kde žijú nech sú počítané ich domácnosti vlastné a potom rodičia tak isto len dvaja budú posudzovaný... a je väčšia šanca ze neprekročia bonitu 🙂
@mimaapeto že treba podať námietku a nemusia sa odhlasovať z trvalého pobytu ale ak bol na nich sek, to je otázka,či je ok keď sa vyplatí
No neviem každopádne ja osobne budem riešiť námietku a uvidíme čo sa stane 😄
@mimaapeto že treba podať námietku a nemusia sa odhlasovať z trvalého pobytu ale ak bol na nich sek, to je otázka,či je ok keď sa vyplatí
No neviem každopádne ja osobne budem riešiť námietku a uvidíme čo sa stane 😄
@anonym_445b10 nie námietka neprejde nakoľko sa to aj volá ADRESNA ENERGOPOMOC takže sa vzťahuje na TRVALY POBYT... ale samozrejme ju môžte podať v tom Vám nikto nemôže brániť🙂