Dostvávajú daňový bonus všetci?
Ahojte kočky ..dostávajú vsetci na SK daňový bonus ? Pretože môj manžel pracuje u súkromníka ako kuriér a povedal mu že daňový bonus mu nevyplatí ...ake je možné riešenie
@lyci na cierno
@maciatkolulu ale napisala iba, ze ma dohodu a dostava peniaze na ruku. ci ked clovek robi oficialne, tak musi dostavat na ucet? aj ked teraz sa mi daco mari, ze asi kazdy uz musi mat ucet na dostavanie vyplaty
@lyci dostava peniaze na ruku vacsinou znamena, ze minimalnu mzdu ma na zmluve/pripadne aj menej ak dohoda (to pokojne moze posielat na ucet) a zvysok dostava na ruku na cierno a citam medzi riadkami, ze od zamestnavatela chcel navyse peniaze na ruku ako nahradu za danovy bonus a preto mu povedal, ze ich nedostane/nevyplati
je aj moznost ze ma dohodu, na nejaku min sumu, kde on pasky ani nevidi, a dostava na ruku uplne inu sumu, to je taka castejsia verzia.. ;) v pripade kontroly namatkovej potom proste ukazu dohodu... vyplata moze ist aj v hotovosti, aj oficialna
@simca06022011 ano presne tak sa to robi 🙂 aby aj bol zamestnanec v nejakom riadnom pomere ale zaroven odvody a naklady minimalne
Ahoj, keďže mate 9dnove bábo, ani nemusíš rozmýšľať o daňovom bonuse za minulý rok, keďže sa viaže na dieťatko...
@lyci je to tak no v jednej odpovedi píše, že tam robí len pár dní a v druhej už zase, že dostáva 1100€ 🤷🏽♀️. Kuriéri bývajú často na dohodu a v sume napríklad tých 1100€ ja často zahrnutá aj suma za pohonné hmoty. Každopádne ak bola podpísaná nejaká dohoda určite bude jedna kópia aj doma. 🤷🏽♀️
Tak to už nie je o štáte ale o ľudskej hlúposti. Keď niekto pracuje na čierno, neplatí odvody tak logicky od štátu nič nedostane. Keď sa manželovi niečo stane ani po ňom nič nezostane. Žiaden nárok na vdovský či sirotský a ani nárok na ID. Nič. Viem, že je to ťažké s prácou ale na čierno človek len prerobí. Keď je mlady človek má viac možností. A stále sa to toleruje...
Tiež mi zamestnávateľ súkromník povedal že mi ho k výplate nedá,že ešte aj to mi bude platiť 🤣 takže k daňovému priznaniu za celý rok si dám priznať

co znamena na dohodu? ma podpisanu dohodu a platia za neho odvody? z akej vysky mzdy? ja som pracovala popri rodicaku na dohody a mam narok aj na bonus. za minuly rok narok na bonus nemate, kedze sa vam narodilo dieta iba teraz a nemusi riesit danove za minuly rok.