icon

Druhá hypotéka a zachovanie príspevku z úradu práce

pjana
26. feb 2025

Ahojte,
máme s manželom hypotéku na dom, v ktorom bývame a poberáme na ňu príspevok z úradu práce. Momentálne by sme radi zobrali ešte jednu hypotéku na inú nehnuteľnosť. Myslíte, že sa to dá? Ide o to, aby nám nezrušili ten príspevok z úradu na našu hlavnú hypotéku. Ak niekto riešil niečo podobné, pomohlo by mi to. Ďakujem🙂

blue_horse_1
26. feb 2025

🍿🍿🍿

lucia147852
26. feb 2025

Takže máte dosť peňazí na 2 hypotéky ale nechceš sa vzdať príspevku zo štátu. Zaujímavé… 🍿🍿

tahomi
26. feb 2025

Super, takze sa vsetci skladame ludom nielen na svoje byvanie, ale aj investicne.

jozinzbazin22
26. feb 2025

My mame 3hypo a spotrebak ale teda neziadali sme ked sa nam splatka zo 411 zmenila na 611eur,u nas je to len cislo,co sa zmenilo.A teda behat za tych par eur sa mi ozaj nechcelo.
Ale teraz aj tak to ideme vsetko dat do 1hypo,cakam uz len na 2 vyplaty a v Maji to ideme riesit.Aj uroky este pojdu do vtedy dolee.

really8
26. feb 2025

@jozinzbazin22 sme radi ze si sa takto pochvalila. A ako to suvisi s temou?

lucia245
26. feb 2025

@pjana zavolaj si priamo na úrad a opýtaj sa, oni ti budú vedieť povedať najlepsie

milanemila
26. feb 2025

Topanky nepotrebujes na jar nove? Vies, ze by sa ti pracujuca luza aj na to poskladala, daj cislo uctu ;)

mateson2004
26. feb 2025

@pjana tak berieš príspevok na splátku hypo, keďže zvýšenie splátky by ste neutiahli a idete brat druhu hypo 🤦

jozinzbazin22
26. feb 2025

@really8 ze aj napriek tomu,ako tu stale nadavate a hnevate sa,ako to mnohym,mnohym rodinam naozaj aj pomohlo,ze by mali doslova existencne problemy,ze aj napriek tomu su ludia,a je ich dost,co takto tuto moznost aj ked ju mohli ale nevyuzili ju a nevyciciali zbytocne stat.To bolo ucelom,mojho komentu ale asi som to mala drsnejsie napisar a ponadavat,potom by si asi lepsie pochopila koment a nie ako chvalenie.

really8
26. feb 2025

@jozinzbazin22 aha ok. Tak ta virtualne tlapkam po pleci. Ste super ze sa viete sami o seba postarat. Som pysna.

13uzivatelka11
26. feb 2025

@jozinzbazin22 ale ta podpora mala určite pravidlá, pre koho je určená, nie? Tebe s tvojimi troma hypotékami by to zrejme aj tak zamietli...

jozinzbazin22
26. feb 2025

@13uzivatelka11 no podla mna nie,ved to aj vtedy hovorili,ze hypo mozes mat viac ale len na 1 daju tu podporu.

jozinzbazin22
26. feb 2025

@13uzivatelka11 ved vsetko by sme splnili,oni potom aj ten refinanc upravili,samizda aj ten uz potom dali do toho

alickapusinka
26. feb 2025

To nemôžeš dostať na viac nehnuteľnosti.Iba na tu jednu na viac nie.

mateson2004
26. feb 2025

@alickapusinka ja som to pochopila tak, že ona sa boji, či jej to nezoberú, vie že na druhú to nebude dostávať

andaluzia12
26. feb 2025

@mateson2004 správne, alickapusinka chýbala v škole (ako mnoho iných), keď sa preberalo čítanie s porozumením …

mamutka
26. feb 2025

Akože to vazne? Brať od štátu, lebo akože nemáte dosť na strechu nad hlavou a pritom chcete ďalšiu nehnuteľnosť? To sa nezamestnaní majú u nás tak dobre a pracujúci im to majú pomáhať splácať?

purple_wolf
26. feb 2025

neriesila som to ale nemalo by to ovplyvnit prispevok ... podnienky prispevku su maximalny plat a navysenie hypoteky, ak toto splnate mozete si zobrat dalsiu akurat nez naroku na prispevok

andaluzia12
26. feb 2025

@mamutka skladáme sa na maximálne materské, navýšené podpory, vymyslené PNky, 13. dôchodky…toto je len špička ľadovca 🤷🏽‍♀️🤦🏻‍♀️

ekira1
26. feb 2025

@pjana a dúfam, že novú hypotéku budeš platiť z pomoci štátu, čo je určená pre domácnosti, aby so zvýšením úroku sa nedostali do platovej neschopnosti platiť uver. No už aby to zrušili.. zavolaj si na úrad práce, nech sa tiež pobavia..

lucia245
26. feb 2025

@andaluzia12 zabudla si tehotenské a bývanie cudzincom. O hmotnej núdzi pre spoluobčanov pomlcim...

gov
Odpoveď bola odstránená
michal711
26. feb 2025

@pjana ahoj rád ti odpoviem . Áno môžeš mať aj 19 hypoték ale na tu na ktorú dostávať príspevok tak s ňou nerob moc. Ja mám dva investičné byty a ešte dostávam príspevok na hypotéku. Milujem tento štát.

ekira1
26. feb 2025

@michal711 a to všetko z cca 2100€ v hrubom. V ktorej banke ti vyšli tri hypo?

michal711
26. feb 2025

@ekira1 príjem sa mi posudzuje spolu s manželkou a ta je na MD 🙂 takže dvaja 4200€

michal711
26. feb 2025

@ekira1 zelená banka

ekira1
Autor odpoveď zmazal