Spoločná hypotéka manželov bez BSM

7. júl 2022

Ahojte,prosim o radu. Manzel prisiel s tym,ze by smw si mali vziat spolicnu hypoteku na dom ktory staviame. Podotykam,ze mame zrusene od vzniku manzelstva bsm. Manzel vlastni jednu nehnutelnost kde aj teraz byvame a chceme stavat dom,na ktory ma on nejake mnozstvo financnych prostriedkov ale nestaci to a moznostou by bola spolocna hypoteka. Nechce vsak prepisat polku nehnutelnosti na mna, ze ked by sa nieco stane (nezvladali by sme to pplatit), preda sa nehnutelnost,pripadne cast nehnutelnosti kde teraz byvame. Ja sa vsak bojim co by bolo v pripade rozvodu....hypoteka bude aj na moje meno ale moje nic?? Prepacte ze sa pytam ako hlupa,velmi tymto veciam nerozumiem

hviera81
7. júl 2022

nesla by som do toho. ked spolocna hypo, tak aj nejake percento nehnutelnosti.

tomas115
7. júl 2022

To je strasne tieto vztahy. Platit ano, vlastnit nie. Jeden chce mat spolocny hypoteku ale nie spolocny majetok. Dalsi donesie do vztahu svoju nehnutelnost (kupenu pred vztahom) a ocakava, ze kedze je uz vo vztahu ten druhy ju bude platit.. Ako masaker.. Ja chapem, ze kazdy si chce chranit svoj majetok, ale chranit majetok a byt vypocitavy je velky rozdiel.

slovenka753
7. júl 2022

Neviem napadá ma možnosť spísať zmluvu o budúcej zmluve kde je odkladacou podmienkou prevodu nehnuteľností rozvod manželstva. Teda po rozvode sa prevedie polka nehnuteľnosti na teba. Ale toto mi napadlo len tak z prvej. Vôbec neviem ci je to kóšer, skúste ísť za advokátom. Usije vám riešenie na mieru.

natalala
7. júl 2022

Ak spolocna hypoteka, tak nehnutelnost napisana na obidvoch. Argument, ze ked sa mu nieco stane nebudes vladat splacat je uplna blbost, kedze presne pre taketo pripady existuje poistenie. Skor si myslim, ze je extremne vypocitavy a aj to zrusenie BSM hned od zaciatku mi pride divne 🤷🏼‍♀️

pinaofina
7. júl 2022

Ja nerozumiem tymto vztahom. To vsetci idu do manzelstva s tym, ze sa to jedneho dna isto pokasle, tak nech som v bezpeci? My sme do toho sli s tym, ze sme rodina a budeme mat deti. ani jeden z nas nemoze/nechce zostat s “holou ritou” keby sa veci pokaslali, hlavne ked investujeme do veci obaja. Ak nemas mat ziadny podiel ani nic, tak nech si zobere a splaca hypo sam. A kedze ty hypo nemas, tak ak situacia dovoluje, kup si mensi byt len na seba a davaj peniaze tam. ked moze byt on vypocitavy.. nechapem tieto “zadne dvierka” od zaciatku vztahu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
7. júl 2022

Ak hypo spolocna tak aj nehnutelnost 50:50.

nurielka
7. júl 2022

Nešla by som do toho, ale no.. ty si musíš poznať chlapa.