Koľko platíte za energetický certifikát a projekt?
Chcem sa len opýtať, tie ktoré ste riešili dotáciu cez obnov dom, koľko ste platili za energetický certifikát? Mne bol pán robiť energetický certifikát priamo na mieste, s tým, že sám si zakresľoval a meral dom. Dom je maličký - jednopodlažný. Do telefónu sme sa bavili o sume 350€ za certifikát a cca 150€ za cestu a projekt ( aspoň tak som ho pochopila ) a zrazu mi prišla faktúra na sumu 1100€ a keď som mu volala, vravel, že to bola dohodnutá suma a je to suma aj s projektom. No neviem, takú pálku určite do telefónu nepovedal. Keďže sa chcem zapojiť do prebiehajúcej výzvy už nestíham osloviť nikoho iného, no tá cena mi príde proste premrštená, preto ma zaujíma koľko ste platili vy ?
Vyžadoval od vás pri zateplení domu stavebný úrad aj protipožiarny certifikát?
Chcela som omietkovanú cca 80 ročnú drevenicu zatepliť 20 cm polystyrénom ( tak mi to navrhovala firma, ktorá mi to bude robiť) . Pán, ktorý mi však robí ten certifikát, povedal, že lepšia by bola minerálna vlna, keďže je nehorľavá, izolačné vlastnosti sú cca rovnaké, no minerálna vlna je asi 3-krát drahšia, takže neviem do ktorej alternatívy ísť, keďže ani nemám istotu, že dostanem dotáciu.
Ak by ste niektorá mali manžela, ktorý sa v tom vyzná, budem vďačná za každú radu 🙂 . Ja som sama, nemám sa s kým poradiť a mám pocit, že každý chce využiť, že sa do toho nevyznám :D
Skús napísať na fórum Modrá strecha.
Ak sa zapojis do vyzvy c. 6 Obnov dom, sumu za projekt aj energeticky certifikat preplati stat.
My momentalne cakame na energ.certifikat (350 eur) a tiez sa ideme zapojit do tejto vyzvy. Na nas dom pouzijeme grafitovy polystyren 10cm. Povodne sme chceli biely polystyren 12 cm, ale kvoli nedostatku miesta okolo zabralia a schodistia musime pouzit 10 cm grafitovy, ktory ma tie iste izolacne vlastnosti ako 12 cm biely polystyren.
Na drevenicu manzel odkazuje, ze je lepsie dat mineralnu vlnu, aj ked je drahsia, pretoze polystyren je vysoko horlavy material a mineralna vlna nie.
Jednoznačne mineralnu vlnu. Kvôli požiarnej odolnosti aj výskytu rosného bodu. Vonkajšiu omietku aj lepidlo treba v nízkym "mí" okolo 15.
Take su ceny aj my sme platili 1000€. Ale zaujimave,ze energeticky ku kolaudacii po rekonstrukcii stal cca 300€ pred 7 rokmi. Zeby tak isli ceny hore?

350 20km od miesta kancelarie