Exekúcia na účte

michaelavikinka
19. máj 2021

Ahojte mam otázku moja suseda dnes prišla za mnou že aby som jej pozrela na nete ze exekútor jej zablokoval účet no a otázka dá sa zrušiť zablokovaný účet?
No ja netuším a neviem to ani nájsť niekde na nete mte stým niekto skúsenosť? Lebo ja nie

petamich
19. máj 2021

@michaelavikinka no asi neda 🙂 resp. exekutor samozrejme nezablokuje ucet zo dna na den - suseda asi nie uplne reagovala na nejake vyzvy od spolocnosti x, ktora to nasledne predala exekutorovi, ktory opat kontaktoval susedu az napokon zablokoval ucet, zavolat do banky, ktory exekutor (ak suseda nevie), nech sa s nim spoji zisti si informacie a dohodne sa na dalsich krokoch napr. splatkovy kalendar a v tom pripade ucet odblokuje

alebo chapem tomu spravne, ze suseda chce zrusit cely ucet - toto treba riesit priamo v banke, kedze financnymi prostriedkami na ucte aktualne nemoze plne disponovat (len do vysky xy, ktora je povolena)

michaelavikinka
autor
19. máj 2021

@petamich no je to tak ze zodna na deň včera bola somnou v obchode a ešte nákup platila z účtu a dnes už sa nedá dohodla sa ma splátky ale účet by chcela zrušiť nakoľko banka si priratava aj zato peniaze že je ucez zablokovaný.. Žiadny papier jej neprišiel exekútor povedal ze zablokovanie účtu ide elektronický takže je to hneď a upovedomenie je len dnes poslal

nafka0483
19. máj 2021

@michaelavikinka Zablokovany ucet nemoze zrusit, ved to by kazdy ucet zrusil a exekutor mozes sa past.
Ak chce vediet ci moze zrusit zablokovanie uctu, tak ten jej moze odblokovat len exekutor - je nutne komunikovat s nim.

A este dodam, ze ak si mysli, ze tento ucet zrusi a otvori si inde novy, tak exekutor je zablokuje hned aj ten - zablokuje jej akykolvek ucet, ktory si zalozi, cize pre istotu hovorim vopred - nech zbytocne nema otvorenych x uctov, bude platit poplatky za nich a aj tak bude mat hned vsetky zablokovane.

nafka0483
19. máj 2021

@michaelavikinka Ano, samozrejme, ze ucet zablokuju zrazu zo dna na den, ved inak by sa na to kazdy pripravil a z uctu vsetko vybral a zrusil ho.
Ale to, ze ma nejaku pozdlznost, ze nesplaca, ze jej hrozi exekutor, to predsa vediet musela. Cize bola len otazka casu kedy jej ucet zablokuju.

h_petra
19. máj 2021

@michaelavikinka to su kecy, najskor jej museli chodit vyzvy od spolocnosti, ktorej dlzila peniaze. Proste, vedela, ze ktomu dojde. Mam s touto temou naozaj bohate skusenosti, byvaleho exekutori milovali (a on ich 😆).

petamich
19. máj 2021

@michaelavikinka 🙈 ano zo dna na den ho zablokuje = vcera nebol a dnes je ale nech sa suseda netvari, ze nevedela, ze ma exekuciu a pred samotnou exekuciou niekde zavazok - x vyziev jej muselo prist ci uz od spolocnosti alebo exekutora, ktore evidentne ignorovala, tychto "prekvapenych" je plne slovensko 🤷‍♀️ a to fakt nemyslim v zlom, nech kontaktuje exekutora a dohodne sa na dalsich krokoch a tiez si nemyslim, ze ucet bude vediet v tejto chvili zrusit ale ak sa dohodla na splatkach nech sa dohodne s exekutorom, aby ho odblokoval a potom zrusit pojde - kazdopadne banka a exekutor budu asi lepsie kontakty ako modry konik

michaelavikinka
autor
19. máj 2021

@nafka0483 nie nechce si otvoriť iný tu ide Oto že banka si sťahuje aj 6ato peniaze že je zablokovaný... Ja neviem určite vedela nejdem ju zato súdiť ku mne prišla ci jej pomôžem že či sa to nedá zrušiť nikde som to na nete netasla tak som sa opýtala tu ôk účet sa nedá zrušiť poviem jej a nech si to rieši viem ze volala s exekútorom lebo volala s môjho mobilu tak splátky ma vybavené a už ďalej je len na nej cu to bude platiť...

dr_smajlik
19. máj 2021

Pracujem v banke, účet na ktorom je exekúcia je možné zrušiť, je to nutné komunikovať s bankou v ktorej má účet, rieši sa to s exekučným oddelením a zrejme komunikuje s exekútorom. Banka je oprávnená účtovať si poplatok za spracovanie exekúcie.

maciatkolulu
19. máj 2021

@michaelavikinka prosím ta, ona netušila, že niekomu niečo dlží, neprišli vyzvi, upozornenia, pokusy o zmierenie, ale no taaaak

michaelavikinka
autor
19. máj 2021

@petamich ja si tiež myslím ze musela dostať dáke papiere že ju dajú na ex no exekútorov volala s môjho mobilu tak si dohodla splatky a to už je na nej len dúfam ze nebude exekútor vyvolávať mne🤦‍♀️🤦‍♀️

michaelavikinka
autor
19. máj 2021

@maciatkolulu ja neviem určite jej prišiel nejaký papier s predomnou hrala prekvapenu🤦‍♀️

michaelavikinka
autor
19. máj 2021

@dr_smajlik poštovú banku ma

petamich
19. máj 2021

@michaelavikinka tak pomohla si a ak by ti exekutor zavolal, povedz, ze ta to mrzi ale ze nechces s tym mat nic spolocne, ze toto je potrebne si riesit so susedou, exekutor nema pravo ta kontaktovat a zaroven ide o osobne udaje a osobne zalezitosti susedy, takze ti akekolvek info ani nema poskytovat (exekutor myslim)

michaelavikinka
autor
19. máj 2021

@petamich ved jasne ja viem ze banka a exekútor sú lepšie kontakty volala aj do banky aj s exekútorom len na toto sa nepýtala a poprosila ma ci jej to neviem zistiť a viem ze tu sa rieši kadečo tak som skúsila sem napísať nakoľko ja stým skúsenosti nemam

petamich
19. máj 2021

@michaelavikinka jo jasne 🙂 a velmi pekne od teba, ze sa jej snazis pomoct!

michaelavikinka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaelavikinka
autor
19. máj 2021

@petamich poznam ju od malička vyrastali sme spolu tak prečo by som jej nenasla niečo na internete keď potrebuje

michaelavikinka
autor
19. máj 2021

@petamich keď zavolá pošlem ho do... A bude dobre ale dala tam aj svoje číslo tak mne by nemal

kitycat
19. máj 2021

Si normalna do tohoto sa miesat? Pani chce rusit ucet, vola od teba s exekutorom toto smrdi aj cez pismenka

Vyzvy jej kludne mohli chodit na inu adresu

777januska777
19. máj 2021

@michaelavikinka prečo ho chceš posielať kdesi do kdesi? Co ti exekútor spravil? Nič. Stačí byť slušná a komunikovať slušne. Exekútor je tiež len človek.

annamalaga
19. máj 2021

Mne to tak príde , že suseda sa schválne chce exekútorovi vyhnúť a vola skadaakych čísel.

michaelavikinka
autor
19. máj 2021

Ďakujem žienky odpoveď už dostala jednoducho účet sa nedá zrušiť a mňa to už ďalej nezaujíma nech sa stará co si navarila nech si aj zje 😀

dhlinkova
19. máj 2021

@michaelavikinka Ahoj, darmo by si otvorila iný účet, zablokuje jej ho exekútor.
Zrejme v najbližších dňoch dostane upovedomenie o exekúcii, ak ho ešte nemá a pokiaľ, tak je možnosť sa s exekútorom dohodnúť (veriteľom) na splátkovom kalendári a potom exekútor vydá upovedomenie o zastavení exekúcie. Tým pádom odblokuje majetok a aj účet.

simca06022011
19. máj 2021

Ak ma dohodnuty splatkovy (to ako stihla za jeden den?), tak ten ucet odblokuju. Ucet sa neda zrusit ako pisali hore. Banka si stahuje poplatok za spracovanie exekucie, jeden. A ten uz podla vsetkeho stiahla.

monkop
19. máj 2021

Ani to nie je pravda, ze ak ma dohodnuty splatkovy kalendar, tak jej exekutor ucet odblokuje... Navrh na splatkovy kalendar exekutor posiela veritelovi na schvalenie a len veritel moze rozhodnut o tom, ci povoli odblokovanie uctu... Resp. Stiahnutie vecneho bremena z lvcka.. Ak ide o pani, ktora dlhodobo nesplacala a nekomunikovala, predpokladam ze pre veritela je lepsie nechat zablokovany ucet ako cakat zase na splatky, ktore nebudu chodit....

dhlinkova
19. máj 2021

@monkop ak nebude exekúciu plniť, exekútor vydá príkaz na začatie exekúcie.

simca06022011
20. máj 2021

@monkop no nemyslim, ze to takto funguje.. riesila som od januara uz 4 exekucie... o blokovani uctu veritel podla mna nerozhoduje (pozadie toho nepoznam, ale ked sme vymahali mi pred cca 2r, tak veru exekutor ziadny dalsi postup s nami neriesil, iba nam daval vediet ako to postupuje ak bolo nieco nove), mozno iba moze / nemusi suhlasit so splatkovym, ale realne to exekutor iba oznami a potom riesi to kolko a ci dlznik splaca.

Keby sa nechal ucet zablokovany, tak to nema ziadny vyznam, pretoze ta dlznicka nema ani tu exekuciu ako uhradit z neho. Ak teda nema tisice na ucte navyse, lebo blokuje sa iba dlzna suma. Ak sa nebude splacat, zase sa zacne exe. Vecne bremeno na LVcku je nieco uplne ine.

dhlinkova
20. máj 2021

@simca06022011 presne tak. Blokácia účtu sa v tom prípade zruší a zostáva iba blokácia na dopravnom inšpektoráte a katastri.
Už v upovedomení sa vydáva, že bez blokácie majetku.

draik
20. máj 2021

@monkop
@simca06022011
Obe nepíšete presne. Napr. v niektorých prípadoch je nárok na splátkovy kalendár zo zákona, zablokované peniaze možno použiť na úhradu exekúcie, blokácia nehnuteľnosti a veci okolo toho idú so súčinnosťou oprávneného.