icon

Exekúcia po otcovi

nicola20
11. nov 2013

Dobry vecer. Prosim vas potrebujem nejake rady alebo vase skusenosti. Mam 19 rokou a na krku exekutora.V 18 nastich som po otcovi dedila bolo to 19 000 eur a s toho 12 000 eur dlh tie dlhy ktore boli uvedene v dedickom konani som uhradila no rok nato mi prislo ze mam zaplatit 600 eur Slovenskemu Plyn. Priemyslu plus 900eur s urokami ktore rastli ked som bola maloleta. Prislo mi to sudom ze to bude exekutor vymahat nato som napisala na sud odvolanie ze kedze pohladavka nieje zapisana v dedickom konani neni som povinna ju hradit to mi poradila pravnicka no nato mi to zamietli a ja musim hradit spominany dlh. Prosiiiim pomoc nejake rady ako by som sa mohla vyvliect aspon s tych urokou. Ostala som tehotna poberam len hmotnu nudzu cca 70 eur a ja fakt nemam s coho :( Dakujem moc za kazdu radu

gabriellka
11. nov 2013

no neviem, ale podľa mňa ked to raz určil súd tak to tak musí byť 😒 nemám s tým skúsenosti, ale ked ti aj odvolanie zamietli tak neviem či ešte niečo pomôže. a čo ti ešte poradila právnička? na toto ti podľa mňa iba právnik môže pomôcť. alebo napíš do joj-ky lebo logicky by to malo byť že je to v dedičskom, alebo potom smola pre SPP

henikav
11. nov 2013

@nicola20 mozno ta sklamem, ale za dlhy cloveka po ktorom si dedila, v tvojom pripade tvojho otecka dlzis az do sumy zdedeneho majetku, cize az do tych 19000 eur. Otazkou je preco sa uroky z omeskania tak navysili, plynarne tie peniaze nikdy nereklamovali? Dalej, kolko je tomu rokov, nemoze to byt premlcane? Tych 600 zaplatit budes musiet, o urokoch treba viac informacii, preco, za aky cas, ci ich nikdy nepytali...
Ale nemusis to zaplatit naraz, vypytaj si splatkovy kalendar, uved dovody, preco to nevies naraz vyplatit...

slaskou
11. nov 2013

dievcata a ked odmietne prevziat dedicstvo-19 000,zbavi sa tych dlhov?

sasenkah
11. nov 2013

Henikav má pravdu. Cudujem sa, že ti právnička poradila tak blbo... S dlhom sa môže prihlásiť ktokoľvek a kedykoľvek az do výšky dedičstva. Co sa týka úrokov, môžem ti poradiť len dat si žiadosť o ich odpustenie a hrať to na city...

ifkael
11. nov 2013

@slaskou ano..ale uz ich vraj prevzala. Nemozes zdedit vacsie dlhy ako samotne dedictsvo

sasenkah
11. nov 2013

@slaskou uz je rozhodnutie o dedicstve na súde, čiže uz to odmietnuť nemôže.

slaskou
11. nov 2013

@sasenkah ale vseobecne ked dedic odmietne peniaze,tym padom odmietne aj dlhy a to sa potom niekde strati-nezaplati?

sasenkah
11. nov 2013

@slaskou áno. Nic nezdedis, nic neplatis. Mám za sebou 2 komplikovane dedicske konania, čiže skúsenosti mám.

barcelona94901
11. nov 2013

@slaskou áno ,keby napríklad ona hned odmietne dedičstvo,teda tých 19 000,-eur ,nemala by ani tie dlhy ,
kuki ,čítaj nižšie ,je to tam

http://peniaze.pravda.sk/obcan-a-stat/clanok/25... 😉

nasta55
12. nov 2013

@nicola20 ked prijimes dedicstvo dedis vsetky dlhy, ak dedicstvo odmietas dlhy sa ta automaticky nemaju co pozostaleho tykat.

nasta55
12. nov 2013

@nicola20 takze dedukujem z toho, ze dedicstvo si neodmietla.

nicola20
autor
Odpoveď bola odstránená
nicola20
autor
12. nov 2013

@henikav Tie dlhy su od roku 2006 ked mi ocino zomrel ale ja som bola maloleta tak ako som to mala platit. A dedictvo mi prebral dedko ktory ma mam v opatere s tym ze ja snim budem disponovat po 18nastich.Keby je po mojom tak nechcem ziadne dedictvo lebo sa bojim ze toto neni jediny ocinov dlh ktory nebol zapisany v dedickom konani.Ale velmi pekne Dakujem

nicola20
autor
12. nov 2013

@sasenkah tu Ziadost mam poslat na SPP alebo k exekutorovi o to odpustenie ? Ja som stoho uz jelen lebo toto nieje jediny problem ktory riesim po otcovi.Dakujem velmi moc

nicola20
autor
12. nov 2013

@barcelona94901 Lenze to dedictvo za mna prebral dedko kedze som bola maloleta a potom sud aj dedko sa zhodli na tom ze ja si to prevezmem az ked budem mat 18 nast . A od tedy len starosti a to nieje jediny dlh ktory nebol zapisany v dedickom konani . Keby je to na mne ziadne dedictvo nechcem !

sasenkah
12. nov 2013

@nicola20 večer, ked budem mat čas ti do IP napíšem ako z toho všetkého vykorculovat. Zatial ahoj

nicola20
autor
12. nov 2013

@sasenkah Dakujem zatial velmi moooc 🙂

gloria9
4. jan 2014

mamičky prosím Vás aj keď Vám to je možno trošku nepríjemné ale potrebovala by som fotokópiu upovedomenia o začatí exekúcie od exekútora MOLNÁRA prosím správa určite sa dohodneme. Dakujem