Exekúcia po otcovi
Dobry vecer. Prosim vas potrebujem nejake rady alebo vase skusenosti. Mam 19 rokou a na krku exekutora.V 18 nastich som po otcovi dedila bolo to 19 000 eur a s toho 12 000 eur dlh tie dlhy ktore boli uvedene v dedickom konani som uhradila no rok nato mi prislo ze mam zaplatit 600 eur Slovenskemu Plyn. Priemyslu plus 900eur s urokami ktore rastli ked som bola maloleta. Prislo mi to sudom ze to bude exekutor vymahat nato som napisala na sud odvolanie ze kedze pohladavka nieje zapisana v dedickom konani neni som povinna ju hradit to mi poradila pravnicka no nato mi to zamietli a ja musim hradit spominany dlh. Prosiiiim pomoc nejake rady ako by som sa mohla vyvliect aspon s tych urokou. Ostala som tehotna poberam len hmotnu nudzu cca 70 eur a ja fakt nemam s coho :( Dakujem moc za kazdu radu
@nicola20 mozno ta sklamem, ale za dlhy cloveka po ktorom si dedila, v tvojom pripade tvojho otecka dlzis az do sumy zdedeneho majetku, cize az do tych 19000 eur. Otazkou je preco sa uroky z omeskania tak navysili, plynarne tie peniaze nikdy nereklamovali? Dalej, kolko je tomu rokov, nemoze to byt premlcane? Tych 600 zaplatit budes musiet, o urokoch treba viac informacii, preco, za aky cas, ci ich nikdy nepytali...
Ale nemusis to zaplatit naraz, vypytaj si splatkovy kalendar, uved dovody, preco to nevies naraz vyplatit...
dievcata a ked odmietne prevziat dedicstvo-19 000,zbavi sa tych dlhov?
Henikav má pravdu. Cudujem sa, že ti právnička poradila tak blbo... S dlhom sa môže prihlásiť ktokoľvek a kedykoľvek az do výšky dedičstva. Co sa týka úrokov, môžem ti poradiť len dat si žiadosť o ich odpustenie a hrať to na city...
@slaskou áno ,keby napríklad ona hned odmietne dedičstvo,teda tých 19 000,-eur ,nemala by ani tie dlhy ,
kuki ,čítaj nižšie ,je to tam
@henikav Tie dlhy su od roku 2006 ked mi ocino zomrel ale ja som bola maloleta tak ako som to mala platit. A dedictvo mi prebral dedko ktory ma mam v opatere s tym ze ja snim budem disponovat po 18nastich.Keby je po mojom tak nechcem ziadne dedictvo lebo sa bojim ze toto neni jediny ocinov dlh ktory nebol zapisany v dedickom konani.Ale velmi pekne Dakujem
@barcelona94901 Lenze to dedictvo za mna prebral dedko kedze som bola maloleta a potom sud aj dedko sa zhodli na tom ze ja si to prevezmem az ked budem mat 18 nast . A od tedy len starosti a to nieje jediny dlh ktory nebol zapisany v dedickom konani . Keby je to na mne ziadne dedictvo nechcem !
mamičky prosím Vás aj keď Vám to je možno trošku nepríjemné ale potrebovala by som fotokópiu upovedomenia o začatí exekúcie od exekútora MOLNÁRA prosím správa určite sa dohodneme. Dakujem

no neviem, ale podľa mňa ked to raz určil súd tak to tak musí byť 😒 nemám s tým skúsenosti, ale ked ti aj odvolanie zamietli tak neviem či ešte niečo pomôže. a čo ti ešte poradila právnička? na toto ti podľa mňa iba právnik môže pomôcť. alebo napíš do joj-ky lebo logicky by to malo byť že je to v dedičskom, alebo potom smola pre SPP