Exekúcia, požičanie peňazí
Ahojte ženy . Potrebujem sa s Vami poradiť lebo som na vážkach. Kamarát z detstva,s ktorým sme spolu vyrastali ma požiadal o pomoc . Pre 5mi rokmi sa rozviedol. Boli spolunajomnici mestského bytu zo zenou,ktorú si on po čase môže odkúpiť za symbolické euro. Teraz ho dala ex na súd,žiada polku z ceny toho bytu. Súd to schválil ,nariadil aj vyplatenie,lenže nechápem z akého dôvodu to neriešil kamoš,nateraz má exekúciu na výplate,ostáva mu minimum nejakých 400eur,preto prestal platiť aj nájom ,ma 6 mesačnú sekeru (1100eur) a dostal ultimátum že má vyplatiť do konca decembra,ak nie,musí sa vysťahovať. Požiadal ma,či mu nemôžem tých 1100eur požičať. Rozum mi hovorí nie,no predsa mi ho je ľúto a rada by som pomohla. Po ďalšie,mám obavy z čoho mi to vráti. Že vraj mal s ex pôžičku,že ju dá na súd a bude sa domáhať polky tej pôžičky. Jemu už zrejme pôžičku nedajú a naďalej bude mať exekúciu na krku. A poprípade,nesedia mi ani niektoré veci,len sa v Tom veľmi nevyznám.za každú Vašu radu ďakujem 🙏
@1gabriela13 my sme požičali tiež, dokonca sme to riešili cez notára a nemáme ani cent.
Darmo sme to riešili aj cez súd, jednak to stálo peniaze, ale nič z toho. Síce máme rozsudok, peniaze nie. Môžme ho dať na exekúciu, ale tých už má dosť.
@elizabet173 áno, veď som to písala.
@1gabriela13 nie, už ani vlastnému bratovi by som nepožičala. Nikdy tie peniaze neuvidiš.
@1gabriela13 nepožičiavaj mu. Ked to doteraz neriešil,prečo to robí až teraz? A tiež tá historia s bytom.
@zmrzlinka2021
@r_d
@brembo máte pravdu. Už som napevno rozhodnutá že mu nepoziciam. Ďakujem za rady 🙏
@1gabriela13 pozicaj ale len s vedomim, ze ich viac neuvidis. Ak si povies ze nevadi, lebo ten clovek ti za to stoji, ok. Ak by si mala mat ale nervy ze ti nevracia, tak nepoziciavaj.
Nevládze platit to co ma, ako ti bude platit dlh?
@sasa1310 nemoze mat exekuciu na byt ktory nevlastni,ALE ano byt.druzstvo moze vymahat dlh cez exekutora,jedina takto
@1gabriela13 mudre dievča,žena.
@rikarika
@simca06022011
@brembo dnes som mala trocha času tak som čo to popozerala na nete ,a našla som na exekučnom portáli že on má dokonca 2 exekúcie 😱2 peňazne,jedno je pre exmanželku druhé na výživnom . 🤦Takže problém vyriešený z mojej strany. Nepoziciam
@1gabriela13 no avyzivne je prednostna pohladavka to mu preto zostava taka mala vyplata!ruky prec,luto neluto...on teba lutovat nebude ked budes potrebovat vratit..

@1gabriela13 cloveku s exekuciami nikdy nepoziciavat - to je jasny signal, ze ide o problemoveho jedinca