Exekúcia, požičanie peňazí
Ahojte ženy . Potrebujem sa s Vami poradiť lebo som na vážkach. Kamarát z detstva,s ktorým sme spolu vyrastali ma požiadal o pomoc . Pre 5mi rokmi sa rozviedol. Boli spolunajomnici mestského bytu zo zenou,ktorú si on po čase môže odkúpiť za symbolické euro. Teraz ho dala ex na súd,žiada polku z ceny toho bytu. Súd to schválil ,nariadil aj vyplatenie,lenže nechápem z akého dôvodu to neriešil kamoš,nateraz má exekúciu na výplate,ostáva mu minimum nejakých 400eur,preto prestal platiť aj nájom ,ma 6 mesačnú sekeru (1100eur) a dostal ultimátum že má vyplatiť do konca decembra,ak nie,musí sa vysťahovať. Požiadal ma,či mu nemôžem tých 1100eur požičať. Rozum mi hovorí nie,no predsa mi ho je ľúto a rada by som pomohla. Po ďalšie,mám obavy z čoho mi to vráti. Že vraj mal s ex pôžičku,že ju dá na súd a bude sa domáhať polky tej pôžičky. Jemu už zrejme pôžičku nedajú a naďalej bude mať exekúciu na krku. A poprípade,nesedia mi ani niektoré veci,len sa v Tom veľmi nevyznám.za každú Vašu radu ďakujem 🙏
@1gabriela13 my sme požičali tiež, dokonca sme to riešili cez notára a nemáme ani cent.
Darmo sme to riešili aj cez súd, jednak to stálo peniaze, ale nič z toho. Síce máme rozsudok, peniaze nie. Môžme ho dať na exekúciu, ale tých už má dosť.
@1gabriela13 nie, už ani vlastnému bratovi by som nepožičala. Nikdy tie peniaze neuvidiš.
@1gabriela13 nepožičiavaj mu. Ked to doteraz neriešil,prečo to robí až teraz? A tiež tá historia s bytom.
@zmrzlinka2021
@r_d
@brembo máte pravdu. Už som napevno rozhodnutá že mu nepoziciam. Ďakujem za rady 🙏
@1gabriela13 pozicaj ale len s vedomim, ze ich viac neuvidis. Ak si povies ze nevadi, lebo ten clovek ti za to stoji, ok. Ak by si mala mat ale nervy ze ti nevracia, tak nepoziciavaj.
@sasa1310 nemoze mat exekuciu na byt ktory nevlastni,ALE ano byt.druzstvo moze vymahat dlh cez exekutora,jedina takto
@rikarika
@simca06022011
@brembo dnes som mala trocha času tak som čo to popozerala na nete ,a našla som na exekučnom portáli že on má dokonca 2 exekúcie 😱2 peňazne,jedno je pre exmanželku druhé na výživnom . 🤦Takže problém vyriešený z mojej strany. Nepoziciam
@1gabriela13 no avyzivne je prednostna pohladavka to mu preto zostava taka mala vyplata!ruky prec,luto neluto...on teba lutovat nebude ked budes potrebovat vratit..

@1gabriela13 cloveku s exekuciami nikdy nepoziciavat - to je jasny signal, ze ide o problemoveho jedinca