icon

Existuje účet pre dvoch rovnocenných majiteľov?

sima1415
7. nov 2025

Ahojte našla som len staré príspevky, existuje účet kde sú dvaja rovnocenný majitelia ?

anonym_282da6
7. nov 2025

@sima1415 nove uz iba mbank (existujuce mozno slsp)

janai1
7. nov 2025

Mbank

martyzpp
7. nov 2025

@sima1415 ja som nasla aj Revolut

anonym_e1a47b
7. nov 2025

@sima1415 slsp

janai1
7. nov 2025
@anonym_e1a47b

@sima1415 slsp

@anonym_e1a47b určite nie

anonym_bfbfa9
7. nov 2025

slsp nie. vlastná skúsenosť.

krasneleto
7. nov 2025

primabanka nie- iba disponibilne pravo k uctu toho druheho.. tiez sme kedysi chceli mat jeden ucet a dve karty a nedalo sa.. tak sme mali kazdy svoj a disponibilne pravo vzajomne

sima1415
autor
7. nov 2025
@krasneleto

primabanka nie- iba disponibilne pravo k uctu toho druheho.. tiez sme kedysi chceli mat jeden ucet a dve karty a nedalo sa.. tak sme mali kazdy svoj a disponibilne pravo vzajomne

@krasneleto takto to máme vo VÚB a nemám právo v podstate na nič všetko musí manžel keďže je majiteľ

krasneleto
7. nov 2025
@sima1415

@krasneleto takto to máme vo VÚB a nemám právo v podstate na nič všetko musí manžel keďže je majiteľ

@sima1415 tak si dajte jednu apku na internet banking a nemal by byt problem, ci?

anonym_6f3f8b
7. nov 2025

Slsp ani ČSOB nie. mBank áno. Iné nemám.

maranco
7. nov 2025
@sima1415

@sima1415 ako disponent máš mať právo na bežné veci, svoju kartu, prevody, IB, vklady/výbery na pobočke, máš mať vlastné heslo do IB aj do mobilnej aplikácie
na čo presne nemáš právo?

Spoločný účet ponúka iba mBank
https://www.mbank.sk/individualni/ucty/mkonto-s...

Čo sa stane v prípade úmrtia jedného zo spolumajiteľov?
Dôjde k blokovaniu polovice finančných prostriedkov uložených na spoločnom účte. A to ku dňu, keď sa banka dôveryhodne dozvedela o smrti spolumajiteľa. Blokovaná suma sa stáva predmetom dedičského konania a zároveň sa rušia všetky platobné príkazy zadané zosnulým spolumajiteľom, po 14 dňoch od oznámenia úmrtia.
Pozostalý spolumajiteľ môže naďalej využívať Spoločné mKonto aj zvyšné finančné prostriedky, ktoré sú na ňom uložené.