Financie vo vzťahu
Ahojte ženy.. chcela by som sa poradiť prosím..
Mám dve deti a prietel má dve deti...ja mám deti v striedavej týždennej starostlivosti k nemu chodia deti ako im dá a chcú ale je to dosť často.
Ide Oto že mali sme v pláne ísť spolu bývať.
Vec sa má tak,že priateľ zobrať hypotéku na dom somnou v Tom nešiel mne by možno ani nedali a jeho finančná mu odporučila že nech somnou do toho nejde ,preto že mám dve deti nezarabam toľko a niesme v žiadnom záväznom vzťahu...
Sme sa rozprávali ako to budeme všetko financovať..
Priateľ to všetko zrátal a že výdavky na bývanie sú 600e. Dom je dosť veľký.
Povedal že keď chcem bývať budem musieť dávať 300e .v Tom je zahrnuté hypo, Energie, Internet..Neviem osobné ma to to veľmi zaskočilo.. Nečakala som,že takúto sumu..ako viem že podnájom je dráhy veď teraz som.na podnájme..Ale povedala som mu že nech si platí hypotéku on a ja budem platiť polovicu energii a zabezpečovať väčšinou stravu otom nechce ani počuť že to by som platila len 125e energie a už len stravu. Že či chcem bývať takto že si len bývať..Ako ja niesom lakoma dám mu veď aj tak by som konala peniaze do rodinného rozpočtu na stravu školu deťom a ešte mám splátku po 40,e mesačne nieco svoje.Cely deň som z toho smutná že neviem ako to má brať tieto jeho slová.Alebo som ja taká hlúpa že neviem ako v Tom chodiť..ináč ako on nechce sa dohodnúť..Dneska som plakala 2h nad tým Ze som čakala od chlapa viac starostlivosti ma to tak sklamalo v nútri.😓😓😓a neviem čo si myslieť...Mám teda povedať že áno dám mu tých 300 v pohode ?
@zmrzlinka2021 a ešte mi povedal ,že ak nedám tých 300 tak že či chcem žiť za 150e a užívať nábytok ktorý zaobstará on.. Ja viem možno má pravdu ,ale tak to zabolí keď to povedať jeho slová ma zarazili veľmi
@laurinqa980 ty si taka trosku jednoduchsia, ze? Proste ta ma lubit a starat sa o teba?
Z 9deti a financna gramotnost ziadna, deti mas velke uz davno si mohla robit niekde normalne a nespoliehat sa na charitu od kamaratky. Miesto toho aby si sa dala na poriadok, nrjak sa vzmohla, tvoj ciel je urobit si dalsie dieta a nech sa on o mna stara... ocividne si este neplatila nikde normalne ceny, mam 3izb byt a naklad pre 4 ludi je vsetko 250e, co myslis, ze aky naklad je vo velkom dome? 300e za byvanie v dome je luxusna cena a to by som nebrala ze mu platim hypoteku ale ze si zijem ako pani v baraku. Prides mi taka co sa proste nejak premotka do dochodku kade tade a potom jej ostane hola zadnica
@laurinqa980 no on ta bere ako samostatnu jednotku, nie ako svoju zenu. Proste nema s tebou vztah, iba ma z teba sex, zabavu, travenie volneho casu a v pripade ubytovania ta aj platby hypoteky.
@laurinqa980 a este stale s nim chodis? toto ti nestacilo ako sa prejavil?
@laurinqa980 no ja by som sa ho opytala, ci on nemoze to platit, ked "uziva teba", ked riadis, staras sa o deti a mas byt vraj matka jeho dietata... :D
@eeffka tak bez hypo mam naklady vo velkom dome vsetho vsudy aj s extremne vysokovou elektrikou (lebo vsetci cuduju ze ako vela), aj s netom a telkou... presne 245EUR + dan z nehnutelnosti co je par eru rocne + smeti. Len on chce hypo, a nabytok... ale ano, pravda je tak, ze 300EUR mesacne na byvanie nie je vela, aj keby sa MANZELIA skladali, co je bezne opdla MK ze idu so vsetkym napoly.. je to proste na byvanie v pohode cena. Ju by podnajom stal viac.
@simca06022011 a aky "fond oprav" si na dome tvoris? Predpokladam ze ziaden, ak na to mas zdroje ok, ale ak nemas tak ta moze nova strecha alebo kotol financne polozit
@eeffka ja ziadny ale dobre, fond oprav v byte mas kolko?50eur? myslis, ze ten chlap nejaky fond oprav planuje? ziadny, co sa pokazi aj tak budu spolu platit..
@laurinqa980 nemáš byť prečo zmätená. A čím skôr začni kalkulovať aj ty. Najskôr sa za neho vydaj, potom mu rod deti a plat polovicu hypo... Aj tak by si v prípade rozvodu bola o dosť ukrátena... A ešte, jeho dve deti budú v jeho dome kedykoľvek sa im zachce. Si si istá, že tento chlap u seba stoleruje tvoje deti? Teraz ich máš v striedavke a u seba...ako často je s nimi on celé dni?
@laurinqa980 keby mi toto chlap povedal tak by bol koniec....on nehlada partnerku na zivot ale podnajomnicku s full servisom....
Prosim ta co na nom milujes?
@ahaknaj koho myslíte skym on z mojimi deťmi či z jeho ? Z mojimi deťmi ešte nebol..Chodí len na návštevu zatiaľ.Ale etse ich nesťrazil..ale máte pravdu otvorili ste mi oči nebduem už tak chcieť to dieťa ❤️ Ďakujem ženy
@sense len dneska ma aj tak sklamal..Išiel na ten nový dom čo kúpil a ja som chcela ísť snnim mala som volno..že poumývam podlahy..Niejako ma tam nechcel mal tam chlapov a vyprávali starý nábytok čo tam nechalj majiteľia predošlí.A kúpil nový televízor veľký a už ho aj rozbil tak som sklamaná.. Sľúbil že už nebude piť a oklamal ma.teraz som naozaj znova sklamaná pred pol rokom mu zobrali vodičák lebo išiel na aute a nafúkal,ale pracuje všetko snaží sa zabezpečiť ,ale vždy urobí niejaku chybu potom to ľutuje už sa aj začína báť tohto vzťahu ,lenze ťažko si narýchlo nájdem nový podnájom od tialto musím odísť lebo tu ide bývať kamarátkina mama.Ja nechcem ani som nikdy nechcela niekoho oberať o peniaze ani aby ma niekto živil ja mám čo dať deťom chcela som len lásku a pozornosť to je cele..Chce to každá žena
@laurinqa980 ale ďakujem vám všetkým za vaše komentáre ženy ❤️ prečítam si to všetko este raz Všetkým Vám prajem nech ste šťastné zo svojími rodinkami.🌹❤️🌹❤️
@sense ťažká otázka 🙂Možno to že je celkom MUDry v chode života adalej neviem človek nieekdy má rád a ani nevie prečo 🙂😘
@laurinqa980 tak on chce po tebe polovicu hypo à ty sa mu ponúknes umyť podlahy? A chceš budúcnosť s človekom kt zoberú papiere pre chlast... Dievča dospej.... Máš dve deti.... Mysli na ne nie na seba.... Akým príklad a vzor im dáš so budúcnosti... Ako. Môžeš vôbec plánovať budúcnosť s človekom kt ešte nebol s tvojimi detmi...
A snaží sa zabezpečiť seba nie vás, nie teba a tvoje deti.... Keď ho povazujes za múdreho v tomto si vezmi z neho príklad... Rob tak aby si zabezpečila deti a seba.... Ale nie tym ze im. Budeš dávať súrodencov... S každým "novým ockom", a áno človek. Ma. Rad ani neviem prečo... Ale ak sa raz spali.... Tak si musí dať sakramentsky pozor aby to ne zopakoval znova práve kvôli deťom....
@laurinqa980 toto mi zaváňa veľkým prúserom...nečítala som to celé, no už len na tejto strane spomínaš že pije a rozbíja veci 😳 veľmi rýchlo by som dala ruky preč od takého chlapa. Zjavne má v pláne ťa len využiť 🤷
@zoro9836 tak že a sa s ním rozviedla lebo popíjal a mne vždy povie že už nebude že už neurobí tu chybu aby stratil koho má rád a asi to až tak nevazi ,lebo aj včera poevdal,že bože veď ja idem pracovať na dom nie piť..mňa tam nechcel a nákoniec pil 🥺Tak je to smutnéno
@laurinqa980 ja nepochopím jedno, snažiť sa o dieťa v neistom vzťahu, bez peňazí, bez istoty len aby bolo? Spoľahnúť sa na chlapa po krátkom vzťahu (1,5roka je podľa mňa krátko) keď mu prdne v hlave kam pôjdeš s troma deťmi? 🤦
@laurinqa980 Strava je drahšia než energie. Je blbec, že nesúhlasil :D Nechaj ho platiť stravu pre 6 ľudí

@annamalaga pokial by zili ako rodina, uz sa peniaze nedelia, uz su spolocne. Rodina je o tom, ze vo vsetkom spolocne, v dobrom aj zlom, uz nie ja a ty ale my.