Finančné problémy na rodičovskej dovolenke
Som na rodicovskej dovolenke, ako pride tak odide na pozicku a energie. Manzel pracuje, zaraba dobre, ale bezne mu meskaju v praci s vyplatou. Niekedy tyzden, niekedy mesiac.... momentalne meskaju 2 tyzdne a uz mam plne zuby toho. Mam prazdnu chladnicku musim dopredu rozmyslac co varit, co piect, (hladat recepty z nicoho...) kalkulovat nechat na ostatne seky... varit pre 3 ludi....No a uprimne vobec to niesu ziadne vyzivne a zdrave jedla. Moj manzel ma v tom uplne necha samu nechape, ja som uz unavena je to kolotoc stalych starosti, robi mi to vrasky
Mrzi ma ze neviem na den deti kupit darcek. Mohla by som sa vratit do prace, ale srdce mi trha ze by som nebola s mojim dietatkom. Ja som sa vzdala vsetkych veci co sa tyka mna, ziadny kadernik, ziadne saty, ziadna kozmetika, nic si nekupujem...ani to mi nerobi dobre ale to este prezijem ked porovnam ze by som nebola so synom. Ono problem je ze moj manzel darmo prinesie vyplatu, ale nemozem sa rozhadzovat lebo neviem kedy bude dalsia....neni tam stalost. Ja mam sice malu rezervu ale nerozhadzujem ju pre pripad ze by som nevedela uhradit povinne energie. Uz sa stalo ze meskali 3 mesiace. On to nechape...
Uz som bezradna.
kolko ma dieta? nemozes nastupit do prace aspon na ciastocny uvazok? asi takto zaraba stale tak ste sa uz mohli naucit hospodarit ... rozratat si to aby ste mali aj ked meska ...
kolko rokov ma vase dieta?
Ja som tak nejako predstavovala, ze v domacnosti, kde chlap zaraba "dobre" je nasporena minimalne 3-6 mesacna rezerva.
Manžel nech si nájde normálnu,serióznu prácu,dieťa do jaslí/ škôlky a ty sa vráť do práce.
Skôr by ti malo srdce trhať z toho,že nemáte čo jesť.Odlucenie od matky na pár hodín denne dieťa prežije bez ujmy.Ale toto,čo vy stvarate je fakt zle
Choď do práce. Je normálne že ľudia pracujú aby sa uživili. Máš dieťa, záväzok. Potrebuješ sa postarať. Prípadne nech manžel ide na materskú
(ako keď firma nemá na výplaty a platí dodávateľov materiálu namiesto zamestnancov tak ide do kytek. Skôr či neskôr. Vždy to tak bolo aj bude)
Manzel nechape, ze ma na prd zamestnavatela a sam dobrovolne pristupuje na jeho hru, ze vyplaca im kedy chce. Mal by pochopit, ze je najvyssi cas zmenit pracu, ma rodinu, je za nu zodpoevedny.
Manzel nechape, ze ma na prd zamestnavatela a sam dobrovolne pristupuje na jeho hru, ze vyplaca im kedy chce. Mal by pochopit, ze je najvyssi cas zmenit pracu, ma rodinu, je za nu zodpoevedny.
@viestta nie vždy je to možné, hlavne v súčasnej dobe keď ide tento štát do hrobu
Ja som tak nejako predstavovala, ze v domacnosti, kde chlap zaraba "dobre" je nasporena minimalne 3-6 mesacna rezerva.
@zltalienka Nemusí byť rezerva, po 1.vykrytiem z kreditky 2. zruším 3. pilier a môžem aj rok byť bez práce
Kým Ty čaruješ, manžel nemá motiváciu zmeniť prácu - a roboty pre chlapa je dosť. A inak, ja byť Tebou, idem do práce, syn by mal spokojnejšiu matku.
autorka napíš už koľko má bábo....ak má viac ako 2 roky tak kľudne môžeš do práce... alebo skús cez víkend na brigádu - uvidíš ako to zvládneš bez malého.
@viestta nie vždy je to možné, hlavne v súčasnej dobe keď ide tento štát do hrobu
@zmrzlinka2021 ale on nechape, ze to s jeho zamestnavatelom ide do kytek. Rozumny clovek predpoklada bliziaci sa pruser a zariadi sa kym sa da.
@zltalienka Nemusí byť rezerva, po 1.vykrytiem z kreditky 2. zruším 3. pilier a môžem aj rok byť bez práce
@hiro nie kazdy ma treti pilier a nie vzdy sa da vyberat, napr. az po 10 rokoch - Tatrabanka, ja som uvazovala som, ze vyberiem, ale neda sa
@zmrzlinka2021 ale on nechape, ze to s jeho zamestnavatelom ide do kytek. Rozumny clovek predpoklada bliziaci sa pruser a zariadi sa kym sa da.
@viestta ak má dobrý job, slušný príjem, stále clovek dúfa, že sa to zlepší. Nie vždy je dobré robiť unahle rozhodnutia, hlavne teraz, kedy sa všade pristupuje k znižovaniu nákladov.
autorka - ak nemas novorodenca vrat sa do prace, teda ak nejaku mas, budes kludnesia
@mamina7070 bude mat rok.
@zltalienka komu co je dobre... ja mam istu rezervu. Vydrzala by som asi 3 mesiace. Ale stale mam pocit ze som v krize musime mat "utiahnute opasky." Ja neviem kedy nabuduxe prinesie peniaze preto nemozem teraz rozhadzovat svoju rezervu na 3 mesiaxe....
Chápem, že to nie je jednoduché, ale keďže sa to stáva opakovane a zarába dobre, treba mať malú rezervu.Nemôžete tak či onak fungovať nadoraz. Môže prist nečakaná choroba, pokazený spotrebič a konečná.
A aj od malého dieťaťa skus brigádu na par hodín týždenne. Bude sa ti ľahšie dýchať.
Máš rezervu a plačeš, že prázdna chladnička a MDD???
@viestta ak má dobrý job, slušný príjem, stále clovek dúfa, že sa to zlepší. Nie vždy je dobré robiť unahle rozhodnutia, hlavne teraz, kedy sa všade pristupuje k znižovaniu nákladov.
@zmrzlinka2021 ja som zarabala okolo 1000 a to nam fungovala tak ze ja som zaplatila vydavky , nieco nam zvysilo na male nakupy a cakala som na jeho vyplatu. Teraz vsak mam rodicovsky ktory nam nestaci ani na vydavky.
Ok Ty mas rezervu. A aku rezervu ma muz? Ktory zaraba dobre? Ja aj tak nechapem, ved ak zaraba dobre, to znamena ze jeho vyplata musi pokryt vydavky pre (iba!) troch clenov z toho rocne babo, aj keby mu dva tyzdne meskali s dalsou vyplatou. Fakt nerozumiem.
@1ryba nototo som mu navrhla, ale on sam uznal ze on by radcej naplnil chladnicku a zil a az potom riesil energie..toto by som ja neprezila a ani to nedovolim... sam sa priznal ze mne hospodarenie ide lepsie preto to riesim ja....
Kolko v čistom zaraba manžel?
Pozri sa. Dostanes rodicak plus pridavky. Keby len teda cca 500 euro. Manzel zaraba dobre, predpokladajme teda, ze 1500, ak Ty si zarabala tisicku.
Takze ak mate na mesiac 2000 euro ako dvaja ludia s jednym babom, prosim Ta to ake energie stale riesis a ake meskanie vyplaty? Ved z 2000 euro musite vyjst aj na dlhsie ako 30 dni...
Dalsia otazka: ake mate vydavky dvaja dospeli + rocne babo, ak na mesacne vydavky isla Tvoja vyplata 1000 euro plus vyslo len na male nakupy?
Pozri sa. Dostanes rodicak plus pridavky. Keby len teda cca 500 euro. Manzel zaraba dobre, predpokladajme teda, ze 1500, ak Ty si zarabala tisicku.
Takze ak mate na mesiac 2000 euro ako dvaja ludia s jednym babom, prosim Ta to ake energie stale riesis a ake meskanie vyplaty? Ved z 2000 euro musite vyjst aj na dlhsie ako 30 dni...
Dalsia otazka: ake mate vydavky dvaja dospeli + rocne babo, ak na mesacne vydavky isla Tvoja vyplata 1000 euro plus vyslo len na male nakupy?
@colsami lenze sa stava ze on nedostane vyplatu aj mesiac, potom sme v "nudzovom rezime" , on darmo naraz prinesia 2mwsacnu vyplatu ked vtedy uz mam naozaj prazdnu spajzu a velku nulu vtedy si robim zasoby, kupujem saty pre dieta....ono mesiac prezivam a potom ked prinesie vyplatu tak musim uz istotne vsetko dokupit...a toto mi ide na nervy. Ja spravim zasoby ale nic viac si nemozem dovolit...a potom co mi zostane iba kalkulujem ze kebyze zasa nedostane vyplatu tak co kupit, aby zostalo
je to len obdobie...ak neviete/ nechcete nič zmeniť tak to treba len prežiť.
@1ryba toto by som nedala, ja som zato ze vsetko nech mam zaplatene a potom gazdujem ztoho co mi zostalo.

Ja zarábam dosť dobre ale teda raz meškať s výplatou tak 90% ľudí dáva výpoveď a ide inde...
Teraz sa rozhodli že namiesto 5. v mesiaci bude cca 14. lebo externá firma tak to už bol poprask...