icon

Má investovanie cez Finax dobrú návratnosť?

26. jún 2024

Ahojte, máte skúsenosť? Vynáša to? Ďakujem

hiro
26. jún 2024

Mna by zaujimalo ako funguje ta firma ked ma kazdy rok dlhorocne statisicove straty... Normalna firma by davno skrachovala.

autor
26. jún 2024

@hiro Tiež ma to zaujíma 😄 Aj či vôbec funguje to čo sľubujú

laurita285
26. jún 2024

Funguje a tých pár bubákov čo tam pošleš ti aj štát garantuje takže pohoda.

autor
26. jún 2024

Hľadám niečo kde by sa nejednalo o pár hubárov ako píšeš, ale o tisíce.

laurita285
26. jún 2024

viac než 50 000?

autor
26. jún 2024

@laurita285 časom určite aj viac, na začiatok som to chcela len vyskúšať, potom poriadne investovať

laurita285
26. jún 2024

tak potom sme zas pri mojom prvom komente, štát tvojich pár bubákov ochráni takže kľudne použi na investovanie finax

autor
26. jún 2024

@laurita285 A poznáš niečo lepšie, kde sa oplatí od začiatku invaestovat viac?

laurita285
26. jún 2024

Pre človeka čo nemá absolútne prehľad o investovaní? nie.

autor
26. jún 2024

@laurita285 Dik za nič teda 😂

laurita285
26. jún 2024

Posielam screen že či to vynáša 😁

hellwant
26. jún 2024

Pretoze to, ze je v strate robi to, ze expanduju, su v Polsku, Madarsku, Chorvatsku aj Cesku a teraz kupili nemecku platformu a prebrali jej zakaznikov a know-how- mali lepsiu technologiu a snazia sa ju implementovat do svojho systemu.
Funguje to v pohode, ale su to trhy, , neznamena, ze kazdy rok si v pluse, ale po dlhorocnom investovani je extremne vysoka pravdepodobnost, ze budes. A je to bez dane po roku drzania.

hellwant
Autor odpoveď zmazal
hellwant
27. jún 2024

Môj výsledok v percentách. Investujem u nich od 30.10. 2020. Akurat škoda, ze zakladny poplatok nechcu znižiť pod 1%, rôznymi akciami sice som na 0.88% ale aj to je dosť a tie akcie časom vypršia( napr. rok spravuju zdarma nejaku cast investicie, niekedy 5 rokov atd.)

jaroslav81
27. jún 2024

@hellwant trebalo si otvort ucet cez EIC, tam ziaden priebezny poplatok nie je, len jednorazovy vstupny

hellwant
27. jún 2024

@jaroslav81 ked som to riesil nevedel som vela o ETF, plus pomer, rebalans... a v XTB otvorili Financne plany az tento rok, dovtedy nestacilo mat trvaly prikaz na XTB musel si riesit zakazdym nakup a sledovat, ci pomer je dobry. Teraz by som to riesil uz v XTB ak by som zacinal.
Aspon ze zisk je slusny. A nemusim nic riesit, len trvaly prikaz mat nastaveny.
Hlavne nech sa vsetkym dari.

jaroslav81
27. jún 2024

@hellwant stale sa to da zrusit a zmenit....ak mas 1% rocny spravcovsky poplatok, za 20 rokov sa obabres o riadny balik penazi zbytocne....tiez som zacinal s EIC kde mi nastavil manazer 1% poplatok...neskor som zistil cez ineho poradcu, ze to vobec nie je nutne a da sa to aj bez poplatku...

hellwant
27. jún 2024

@jaroslav81 hej akurat rozmyslam ci ak odpredam portfolio, co mi zarbiilo a nakupim teraz za vyssie ceny, ci to je to iste ako ked som kupoval za nizsie ceny ale zas suma bola nizsia, kedze odvtedy som aj zarobil. Ci je na toto nejaka statistika. Jasne, ze uz len na poplatku usetrim desattisice.

chobotnica777
27. dec 2024

Ako to je s danami a platenim zdravotky? Ja som tam dala 200 eur prvý vklad a mne hodilo 50% akcie a 50% dlhopisy. Je to dobre toto rozloženie? Dala som si trvalý príkaz na 30 mesačne. Nerozumiem ze ci vôbec budem platiť dane a odvody do zdravotky? Chcem to tam mat minimálne rok.

hellwant
27. dec 2024

@chobotnica777 ziadne odvody neplatis, len musis drzat rok. Je to rok od zainvestovania, cize ak budes davat viac vkladov, kazdy ma svoje vlastne obdobie, v zavislosti od datumu zainvestovania. Ak odpredas skôr, vtedy zdanujes. Co sa tyka 50:50 je to zle rozhodenie ak sa jedna o dlhodobu investiciu, to je tak na rezervu. Ale vyplnila si dotaznik, ak si neklamala, nemusi ta to pustit na pomer napr. 90 akcie a 10 dlhopisy.

hellwant
27. dec 2024

@chobotnica777 ale ak odpredavas Finax vzdy odpreda to, co uz je bez dani, jedine, ze by si nemala este rok, ci chcela sumu, ze by tie bez dane nestacili pokryt to, co chces a vtedy by musel odpredat aj take, z ktorych by si dan platila.

tl999
26. aug 2025
@hellwant

@chobotnica777 ziadne odvody neplatis, len musis drzat rok. Je to rok od zainvestovania, cize ak budes davat viac vkladov, kazdy ma svoje vlastne obdobie, v zavislosti od datumu zainvestovania. Ak odpredas skôr, vtedy zdanujes. Co sa tyka 50:50 je to zle rozhodenie ak sa jedna o dlhodobu investiciu, to je tak na rezervu. Ale vyplnila si dotaznik, ak si neklamala, nemusi ta to pustit na pomer napr. 90 akcie a 10 dlhopisy.

@hellwant preco je to zle rozhodenie podla teba?

hellwant
26. aug 2025
@tl999

@hellwant preco je to zle rozhodenie podla teba?

@tl999 je to zle ak mas iba toto ako investiciu na dôchodok. Ak mas dlhodobe investovanie 100% etf a az dalsi ucet maš 50:50 ako cast rezervy ok. Napr 2 mesacnu drzis na úcte a 4 mesacnu mas na 50:50 aby aspon trochu pracovala (6mesiacov na účte je podla mna vysoka suma aby len stracala skrz inflaciu ak mas 1250, tak 7500 by ti lezalo ladom ak mas vyssi plat este viac by bola 6 mes. rezerva nicena inflaciou).