Investujete cez Finax?

nerko
25. sep 2022

Ahojte. Investujete cez Finax? Aké máte skúsenosti?

jakubvojcik
26. sep 2022

Ak človek nevie ako investovať a nemá kvalitného finančného poradcu/sprostredkovateľa tak je to jedna z najlepších možností. Najväčšia nevýhoda je, že vo Finaxe nemáte individuálne poradenstvo a teda je väčšie riziko, že vykonáte nesprávne investičné rozhodnutia, napríklad mimoriadne výbery/nákupy. Osobne by som skôr odporúčal niekoho, kto by vám radil individuálne podľa vašich potrieb a vedeli by ste s ním konzultovať vašu investíciu v čase.

julka828
26. sep 2022

@nerko ja to mam pre deti

tomaskrejci
26. sep 2022

Ako pán Vojčík spomenul, Finax je skvelý produkt pre bežného človeka, ktorý chce pravidelne investovať. Kto hľadá niečo viac na mieru, prípadne potrebuje poradenstvo, treba si nájsť kvalitného poradcu.
Treba dať pozor, a moja rada znie, nezakladajte účet na svoje dieťa, ale radšej na seba kvôli právam, kto a ako môže pracovať s účtom (zbytočné komplikácie v prípade výberu z účtu, presunu investície, keď je to na dieťa. Ďalej, v 18tich rokoch dieťaťa má dieťa plné právo na celý majetok v investicií.)
Ak je to investícia pre dieťa, má dlhý investičný horizont, tam odporúčam dynamicky nastavenú investíciu, idealne do ETF fondov so širokou diverzifikácou.

hellwant
27. sep 2022

Ano. Investujem mesacne 500 eur. Sme Elite spolu s manzelkou. Vcera som poslal extra vklad, kedze to kleslo.

lamonila
4. júl 2023

@tomaskrejci da sa vo finaxe nastaviť vyber peňazí pre dieta až od 25 rokov? Je tam taká moznost?

tomaskrejci
4. júl 2023

@lamonila z právneho hľadiska, ak je účet vedený na meno dieťaťa, tak dosiahnutím 18-teho roku, dieťa sa stáva majiteľom účtu a teda, je to už 100% na rozhodnutí dieťaťa

jakubvojcik
4. júl 2023

@lamonila ja by som si účet otvoril asi na svoje meno (meno rodiča), ak chcete vy uznať za vhodné kedy mu tie peniaze odovzdáte.

lamonila
4. júl 2023

vdaka za rady 🙂