Fondy po zosnulom
Umrel mi rodič a mal uložené peniaze vo fondoch cez 365 banku. Chcem sa opýtať aký je teraz postup? Bude mi to vyplatené pri dedičskom konaní automaticky alebo nie a musím sama po dedičskom konaní kontaktovať banku? Ďakujem
@anonym_autor Hlavne to povedz notarovi, lebo niektore fondy sa musia zvlast pytat, aby sa nestalo, ze to nebude zahrnute v dedicskom konani a potom by ste museli davat ziadost o prejednanie novoobjaveneho majetku.
@anonym_autor a najskor tie fondy budes musiet pri odpredaji aj zdanit (ak su to obyc podielove fondy a nie ETF drzane viac ako rok)...
@anonym_autor banka predsa nemá ako vedieť kto fond zdedil...takže čakať na dedičské konanie a potom s ním kontaktovať banku
@anonym_autor s papierom od notara ist do banky.
tipujem ze nie si jediny dedic, dedi sa vacsinou v urcitom pomere.
@anonym_autor notár si sám zistí aká je suma vo fondoch.ide to do dedičského konania,tam vám presne povie koľko €tam je.po ukončení dedičského konania,pôjde do banky dedič s rozhodnutím.tam ti peniaze prevedú na účet, ktorý dáš.trvalo to asi 2 mesiace
tipujem ze nie si jediny dedic, dedi sa vacsinou v urcitom pomere.
@anonym_e58855 Som jediný dedič lebo som jediná v prvej línii, nakoľko rodič bol rozvedený a ja som jedináčik.
@anonym_e58855 Som jediný dedič lebo som jediná v prvej línii, nakoľko rodič bol rozvedený a ja som jedináčik.
@anonym_autor tak o to jednoduchsie.
@anonym_autor u nas to riesil notar, normalne sa toto nahlasovalo do dedicskeho a potom to banka urobila automaticky/alebo na pokyn notara, alebo co ja viem? uz sme s tym nic nerobili. ALebo mozno bankarka.. no v kazdom pripade po dedicskom sa to riesilo a nam uz len prisli financie.

Ked budes mat pravoplatne dedicske koanie, treba ist do banky a poziadat o prevod / vyplatenie, banka sama od seba neurobi nic.