icon

Hypotéka na kúpu bytu

19misiatko93
10. sep 2021

Ahojte poprosím vás o vaše skúsenosti hlavne co ste žiadali ako jedna osoba s dieťaťom. Hlavne prima a VÚB banka. Ake ponuky boli s potom realita? Dakujem

lucka_lucia
10. sep 2021

@19misiatko93 ahoj, presne rovnakú situáciu som mala a neporovnateľne najlepšie vyšla slov. Sporitelna

klejkaez
10. sep 2021

@19misiatko93 no neviem aké uplne. Ale momentálne hypoteku riešime aj a vsetci ktorých sa dotkol lockdown a aj ked poberali 100% plat su rizikovi pre banky do buducna. Su horsie podmienky... Trochu..

sasa1310
10. sep 2021

@19misiatko93 prima banka najhoršie podmienky

jakubvojcik
10. sep 2021

Každý prípad môže vyjsť najlepšie v hociktorej z bánk čiže nedá sa povedať ktorá má najlepšie podmienky.

Na Prima banku by som si dával pozor. Lákajú úrokom, ale majú veľa KO kritérií (zamietnutie), napríklad odklad splátok, pandemická PN atď. Plus najhoršie priemerujú príjem z celého trhu a obmedzenie na výšku hypotéky podľa počtu žiadateľov a lokality + po fixe si neviete úrok znížiť.

Ak ste jedna osoba s dieťaťom treba pozerať na podmienku výdavkov (táto podmienka je podceňovaná a nie je rátaná do kalkulačiek na internete pri bankách napríklad). Treba si na veľa vecí dať pozor.

Ak chcete môžem vám poradiť a rovno povedať aké podmienky dostanete v každej banke na trhu zo skúseností už viem naspamäť aký úrok dáva aká banka v akom prípade. Môžeme sa spojiť mailom alebo vám aj tu kľudne napíšem ktorých pár informácií na to potrebujem.

jakubvojcik
10. sep 2021

@klejkaez ako toto veľké banky (VÚB, SLSP, Tatra, ČSOB) veľmi ani neriešia. Zo skúseností skôr malé banky sa s tým piplajú. Vždy mi aj pre takých klientov vyšli top podmienky na trhu.

19misiatko93
autor
10. sep 2021

@jakubvojcik to by ma potešilo 😁

jakubvojcik
10. sep 2021

@19misiatko93 jasne žiadny problém to je chvíľka. Napíšem vám súkromnú správu s informáciami a mailom kde by som vám poslal ponuky podmienok z každej banky.

klejkaez
11. sep 2021

@jakubvojcik v jednej sme to par dni dozadu riesili. A v druhej ako píšete to isté 🙂

jakubvojcik
11. sep 2021

@klejkaez ako to presne myslíte? Mali obe banky s tým problém alebo iba tie na ktoré som upomenul vyššie?

klejkaez
11. sep 2021

@jakubvojcik VUB a slovenská to cez tuto situáciu celkom dost riešia my sme dostali. Tiež horko ťažko. Ale známym zamietli kedze su obaja pracujúci v predajni, ktoré boli zavrete

jakubvojcik
11. sep 2021

@klejkaez aha tak ste mysleli "dotknutie lockdownu". Áno tak banky mali určené rizikové sektory a napríklad gastro klienti dosť museli čakať lebo v bankách neprechádzali v tom období. Takisto hotelierstvo, cestovný ruch, maloobchod alebo finančné služby tým boli poznačené. Dnes už však banky akceptujú asi každé odvetvie štandardne ako pred covidom.

klejkaez
12. sep 2021

@jakubvojcik áno lockdown situácia a vravim, riešili sme to týždeň dozadu len😄a problém majú.

jakubvojcik
12. sep 2021

@klejkaez možno záleží od pobočky aký pracovník tam je a čo hovorí. Tiež veľakrát mali klienti viacero verzii ale moji vztahovi manažéri vo veľkých bankách vravia že nevidia problem. Mal som takých klientov, štandardne sme nahodili a schválili s rovnakými podmienkami ako iným klientom.

mmmonika
20. apr 2022

@jakubvojcik Môžem sa pridať to témy? Vedeli by ste mi poradiť pri porovnaní ponúk hypo?

jakubvojcik
20. apr 2022

@mmmonika áno samozrejme, kľudne sa pýtajte