icon

Hypotéka po bankrote

eva1501
10. júl 2025

Dobrý večer. Mam otázku. V roku 2021 som vyhlasila bankrot, no ešte v tom roku bol konkurz zrušený z dovodu nedostatku majetku. Teraz chcem kúpiť byt. Riešim hypoteku v slsp(tam už sa len idu doložiť kupno predajné zmluvy) lenže potrebujem dofinancovať istú čiastku, stavebná zamietla žiadosť. Ak odklepnú slsp mam vyhraté len neviem ako to potom dofinancovať… že sa vyskusa 365banka… poradte ci to vobec je realne všetko. Ďakujem
Ps bankrot nebol vyhlaseny za uvery ani hypoteku… iba za zdravotnu poistovnu…

mamina7070
10. júl 2025

neni sanca ani na hypoteku, a ina pozicka na financovanie este je priskoro a zaviselo by od jej vysky a zabezpecenia atd

amonet
10. júl 2025

zalezi aj od toho na ake pohladavky bol bankrot. uvery? alebo socialka?

alickapusinka
10. júl 2025

až po 5 rokoch sa môže brať úver. Aj to nie každý zaleži od problému aky bol. Môjmu kolegovy mal bankrot pred 8 rokmi a nedostal úver na byt v každej banke mu zamietli a je normálne na stalo pracujuci.Takže si myslim že úver nedostaneš.Podľa mňa SLSP ma prisne podmienky.

eva1501
autor
10. júl 2025
@amonet

zalezi aj od toho na ake pohladavky bol bankrot. uvery? alebo socialka?

@amonet zdravotná poistovňa

eva1501
autor
10. júl 2025
@alickapusinka

až po 5 rokoch sa môže brať úver. Aj to nie každý zaleži od problému aky bol. Môjmu kolegovy mal bankrot pred 8 rokmi a nedostal úver na byt v každej banke mu zamietli a je normálne na stalo pracujuci.Takže si myslim že úver nedostaneš.Podľa mňa SLSP ma prisne podmienky.

@alickapusinka v slsp to je predschalene este ked sa dodaju kupno predajne zmluvy tak potom to bude rozhodujuce co a ako … no brat vravi aj s kamarstom co to vybavuju sa zaoberaju financnym poradenstvom vravia že by to malo prejst

eva1501
autor
10. júl 2025
@mamina7070

neni sanca ani na hypoteku, a ina pozicka na financovanie este je priskoro a zaviselo by od jej vysky a zabezpecenia atd

@mamina7070 ručí sa nehnutelnostou pri brani hypo

mamina7070
10. júl 2025
@eva1501

@eva1501 sak to je jasne ze pri hypo sa ruci nehnutelnostou, proste ak nemas nasetrene ani tych 10-20% z ceny nema zmusel sa do kupy pustat
predschvalene je nic vyskocis im v registri ako po OB a mas stopku ani pat rokov odvtedy neni ale tak vyskusaj

a to aky velky bol ten dlh na zdravotke ze si kvoli tomu sla do OB?

mamina7070
10. júl 2025

a to aky velky bol ten dlh na zdravotke ze si kvoli tomu sla do OB

blue_horse_1
10. júl 2025
@eva1501

@eva1501 rezervacnu zmluvu na byt si podpisovala?

mogaa
11. júl 2025
@eva1501

@eva1501 predschválené neznamená schválené....až pri žiadaní o hypotéku ide dotaz do SP a do úverového registra, pri predschválenom úvere/hypotéke sa berie do úvahy len samotný príjem bez nákladov a bez úverového registra......ak by toi aj schválili časť hypotéky v Slsp, nie je isté ši ti schvália dofinancovanie v inej banke, lebo do úvah sa už bude brať aj výška splátky v Slsp.....čiže suma sa načíta....

bosorkabb
11. júl 2025

Zaujímavé že osoby ktoré sa zaoberajú finančným poradenstvom nevedia základné veci.
Pri osobnom bankrote si zapísaná v registri (je úplne jedno aká inštitúcia).
Žiadna banka ti úver dať nemôže ani nechce.
To že je niečo pred schválené nič neznamená. Neprejdes cez schvalovatela.

eva1501
autor
11. júl 2025
@mamina7070

a to aky velky bol ten dlh na zdravotke ze si kvoli tomu sla do OB

@mamina7070 tuším to bolo okolo 2500€

eva1501
autor
11. júl 2025
@blue_horse_1

@eva1501 rezervacnu zmluvu na byt si podpisovala?

bielasovicka
11. júl 2025
@eva1501

@mamina7070 tuším to bolo okolo 2500€

@eva1501 to si dosť dlho neplatila zdravotku. To prečo prosím ta? Nemusíš odpovedať keď nechceš, len som zvedavá 😉

eva1501
autor
11. júl 2025
@bielasovicka

@eva1501 to si dosť dlho neplatila zdravotku. To prečo prosím ta? Nemusíš odpovedať keď nechceš, len som zvedavá 😉

@bielasovicka v mladom velu som nebola zamestnana a vyradili ma z uradu prace atd atd… somariny
Mozno to bolo aj menej neviem presne

mamina7070
11. júl 2025
@eva1501

@bielasovicka v mladom velu som nebola zamestnana a vyradili ma z uradu prace atd atd… somariny

@eva1501 to kvoli 2500€ si sla do osobneho bankrotu? si to mala radsej splacat nemala by si teraz problem ze nedostanes hypoteku

michal711
11. júl 2025

@eva1501 dúfam že nedostaneš

bielasovicka
11. júl 2025
@eva1501

@eva1501 aha, chápem 😕

scmelikova
3. aug 2025

@eva1501 podarila sa vam hypoteka?