icon

Iban obsahuje skratku De

alojzova
15. jan 2023

Ahoj baby mozem sa spýtať dohodla som sa z pani že jej pošlem peniažky na účet no to číslo účtu je nieake zvážte pani je z Trnavy a číslo účtu zacina nie Sk ale De môže byť také číslo účtu ďakujem

kaktusik007
15. jan 2023

@alojzova ak ma ucet vedeny v nemecku tak ano, moze byt take cislo uctu

dzulli1980
15. jan 2023

Tak zrejme má účet založený a vedený v Nemecku, tam sa začínajú čísla účtov DE...
@alojzova

alojzova
autor
15. jan 2023

@kaktusik007 dakujem

alojzova
autor
15. jan 2023

@dzulli1980 dakujem

mikadooo
15. jan 2023

@alojzova a hodnotenia má v pohode? Ak áno, tak potom asi to bude ok.

marikaan
15. jan 2023

@alojzova tiež som mala začínala na BE a bol to podvod daj si pozor

maranco
15. jan 2023

@alojzova daj si do googlu jej číslo účtu či ho niekto nespomínal

mikadooo
15. jan 2023

@marikaan tvoja odpoveď patrila asi autorke: @alojzova https://www.podfuky.sk/ aj tu

marikaan
15. jan 2023

@mikadooo áno dik

dzulli1980
15. jan 2023

@marikaan Lenže toto číslo účtu začína na DE, nie na BE ... och.

mikadooo
15. jan 2023

@dzulli1980 to neznamená, že podvodníci nepoužívajú aj ibany s písmenami DE 😁

dzulli1980
15. jan 2023

@mikadooo Nie každý, kto má účet založený a vedený v zahraničí, je podvodník ... možno tam predávajúca pracovala, možno tam žije, to Ty nevieš ... asi jednoduchšie je šíriť paniku, zneisťovať autorku atď. ... aj účty s písmenami SK môžu znamenať podvod, vždy keď posielaš peniaze dopredu, je to risk ... a ešte raz, účet uvedený v príspevku sa začína na DE, nie na BE.

alojzova
autor
15. jan 2023

@maranco nikto nič nespomenul

liljana
15. jan 2023

Pani ma zalozeny ucet v nemecku, tam zacina iban s DE, tak tam musi aj byvat. Otazka je, preco nema slovensky ucet a ci sa nejedna o podvod, ked jej chces posielat peniaze. Poplatky za SEPA platbu su nula eur, peniaze v eur mozes posielat po celej eu bezplatne.

alojzova
autor
16. jan 2023

@liljana môžem sa spýtať čo je SEPA

heidi4
16. jan 2023

@alojzova single euro payment area. Tj v ramci tychto arei platby lahsie a rychlejsie "cestuju" z krajiny do krajiny (ak obe spadaju pod SEPA area) - mozes si vyhladat, ktore krajiny EU to su

heidi4
16. jan 2023

@liljana preco nema slovensky ucet - v minulosti mohla predsa zit a pracovat v Nemecku, na tomto samotnom fakte nie je este vobec nic podozrive, treba byt ale obozretny pri dalsich faktoch a okolnostiach...

heidi4
16. jan 2023

@heidi4 * tohto arealu - sepa priestoru
(Sorry, pisala som to polospiaca)
Inak verim, ze na googli najdes tiez vela informacii o SEPA

alojzova
autor
16. jan 2023

@heidi4 a keď pošlem bez toho tak budem mať nieaky poplatok este

heidi4
16. jan 2023

@alojzova ked posles bez coho?
Platby v ramci SEPA priestoru su bezplatne

alojzova
autor
16. jan 2023

@heidi4 ale to sa nieak aktivuje či?

heidi4
16. jan 2023

@alojzova nie, my (na SK) tam automaticky spadame, teda ak mas ucet - IBAN zacinajuci SK... (Alebo teda inymi skratkami krajin, ktore spadaju pod SEPA priestor) - netrap sa tym, skor bud obozretna a vsimaj si, co ta pani ti pise a co od teba ziada (ber na vedomie, ze na druhej strane moze sediet hocikto, nie zrovna "pani z Trnavy") - napr. Urcite neklikaj na nejake linky, co ti posle a pod.

heidi4
16. jan 2023

@alojzova a najma, urobila si uz, co ti tu radili? Hned ako prve by som to jej c.u. hodila do googlu alebo tej druhej odporucanej stranky tu, aby si si preverila, ci nahodou niekde uz "ju" neeviduju ako podvod. Uz si si to overila?

heidi4
16. jan 2023

A najma, zvazila by som, ci je vobec naozaj nutne a nevyhnutne nejakej cudzej osobe posielat peniaze a ci vyhody (ak tam nejake vobec su) nahodou nie su prevysovane rizikami... 🤷 Ci ti to vlastne stoji za to

alojzova
autor
16. jan 2023

@heidi4 ale tam áno neide o veľké peniaze len o postovne