Informácie ohľadom prenájmu

14. jan 2023

Chcela by som sa dozvedieť viac informácií ohľadom prenájmu, počula som že keď ľudia neplatia alebo niesu schopný si nájsť nový prenájom. Treba im nájsť náhradné ubytovanie?

liz_lemon
14. jan 2023

zavisi od toho, aku mas zmluvu

kacernakokse
14. jan 2023

Ja mám v zmluve napríklad že pri nezaplateni nájmu má prenajímateľ právo ma vyhodiť a musím sa zbaliť myslím do jedného mesiaca s tým že nezaplatené peniaze mi budú strhnuté z kaucie a keďže kaucia je nižšia ako nájom, musela by som doplatit. Nikto nie je povinný hľadať niekomu náhradné bývanie len pre to že nie je schopný platiť nájom. Ale napríklad ja mám mimo zmluvy dohodu s prenajímateľom, že síce nájom mám uhradiť do desiateho dňa ale platím k pätnástemu po výplate a je s tým úplne v pohode a navrhol že ďalšiu zmluvu upraví tak aby datum vyhovoval mne.

85miska
14. jan 2023

To čo si spomenula súvisí ak prenajímas nehnuteľnost rodine s deťmi. Zákon chráni deti. Ak nebudú rodičia platit nemôžeš ich vyhodiť na ulicu ale nájsť iný podnájom teda ak budú chcieť odísť. Už boli také prípady že roky sa nevedeli zbaviť nájomcov.

valeria_h
14. jan 2023

Prečo by mal prenajímateľ hľadať ubytovanie? A ešte keď neplatia? Ani náhodou.

zuzanaete
14. jan 2023

Plati to iba v konkretnych pripadoch. Zmluvou o kratkodobom najma toto neplati.

zuzinabila
14. jan 2023

@85miska toto je mytus,zbytocne siris paniku a potom ludia nechcu prenajimat rodinam byty🤭..zakon hovori ze v pripade ze prenajimatel "ma moznost" im poskytnut ine byvanie...napr.ma iny prazdny byt a pod.cize urcite moze aj rodina s detmi ist prec ked majitel potrebuje byt na svoje ucely a on nema k dispozicii nieco ine co by im ponukol

zuzinabila
14. jan 2023

@valeria_h jasne,ze napisala hlupost.nie je to tak

janai1
14. jan 2023

Zákon 40/1964 Zb. §712