icon

Invalidný dôchodok pri rakovine: Kedy vzniká nárok?

14. nov 2024

kedy ma narok na ID clovek s rakovinou?
az po roku?

Strana
z2
sweet20
14. nov 2024

Hned.. priznane 50 %.. a to bolo insitu.. ze na zaciatku stadia

sweet20
14. nov 2024

Ale aj zalezi coho, ako ta to obmedzuje a pod.

alickapusinka
14. nov 2024

Moje 2 kamrátky maju jedna na prsníku a mala plný ale
traz už chodim iba podľa posudkovej 2 krát do týždňa na ambulantnu chemoterapiu tak debilka jej vzala celý na SP a dala polovičný a viac ako 2 roky sa liečila takže nie vždy chcu davať hlavne na akom orgáne v akom štadiu a ked vidia že človek lepšie vyzera tak nedaju ani polovičný.Mám 2 kamarátku čo ma na štitnej žľaze a jej dali len polovičný aj to ledva ledva že bola kratko po operácii a môže ísť podľa lekárky SP pracovať na pol uväzku.

rozculena
14. nov 2024

toto je svinstvo pri tej rakovine,mám kamošku,čo chodí 1x za týždeň na chemo,3 dni sa z toho spamätáva a ešte si doma niečo pichá,po tom jej je tiež zle.Hocikedy odpadne,nevládze nič robiť a nejaká fuchtla na sociálke jej povedala,že kľudne môže robiť....Riešila to nakoniec cez právnika,potom jej priznali celý.

autor
14. nov 2024

@rozculena az po roku ze? teraz ma PN vlastne neni mozne PN a ID uz som mimo logickeho uvazovania

autor
14. nov 2024

@rozculena toto je na zaplakanie, uplne je mi z toho zle. a potom su tu matere co sa hadzu umelo na PN ale ti co potrebuju potom ledva dostanu ID

rozculena
14. nov 2024

ja nepíšem o roku......ja píšem o tom,že nechcú dávať ID na rakovinu.

alickapusinka
Odpoveď bola odstránená
autor
14. nov 2024

@alickapusinka tiez nechapem, ako su vobec orfbene zakony, ale jravam co to chcu zneuzit to vzdy vyjde a ludia co su vazn echori a naozaj nemozu robit nedaju
skurveny stat

euka210
14. nov 2024

Podla dg....svokra mala neoperovatelny nador, len chcemo atd...po roku Pn dostala plny ID.

autor
14. nov 2024

@euka210 a coho nador ak sa mozem opytat

mamina7070
14. nov 2024

ved napis diagnozu, si anonym a pozrieme ti v tabulkach

alickapusinka
14. nov 2024

presne tak ja mám 6 chorôb epilepsia cukrovka tetanicke ťažke záchvaty liečim sa v poradni pre migrény pre chronicku nespavosť išla som mala som 22 papierova nedali mi nič.

autor
14. nov 2024

@alickapusinka nechapem tomu systemu lebo hlavna diagnoza a ked mas 100000000 dalsich mas 10 bodov. kto tento vymyslel system bol ober kokost

martul
14. nov 2024

Moja mama, nádor na prsníku, odobratý celý, rádioterapia, po 5 rokoch návrat choroby, ožarovanie, chemoterapia v tabletkách potom infúzie, nikdy nedostala ani čiastočný. Potom odišla do normálneho dôchodku a už sme to neriešili. Zomrela tento rok.

autor
14. nov 2024

@martul :( to je mi luto

alickapusinka
14. nov 2024

@martul je mi to ľuto😢 hoväda človek je vysilený z chemoterapie nemôže dostať bacile a tie na SP ako bohyňe rozhoduju o tom ako keby davali zo svojho.Ak sa môžem opýtať koľko mala mama rokov ked zomrela.

rozculena
14. nov 2024

@alickapusinka ID sa dáva iba na 1 diagnózu,tú najhoršiu.Ostatné ti pripočítajú max 5-10 percent.Keď hlavná choroba je obodovaná na málo bodov,tak smola.To,že má človek 5 chorôb ešte neznamená,že dostene ID.
Aj keď kamoška má na cukrovku čiastočný....ale ona má pumpu,to je asi horšie ako keď niekto užíva len tabletky

rozculena
14. nov 2024

každá choroba je obodovaná,dá sa to nájsť na nete

alickapusinka
14. nov 2024

@rozculena ja viem že jedna je hlavna ale už len ten pocit že pri chorobách nič nedaju.Koľko sú taky čo im nič nieje a dostanu lebo maju znamosti.

martul
14. nov 2024
alickapusinka
14. nov 2024

@martul och neveľa rokov.Držim palce musiš byť silna.Mne teraz zomrel pred 2 týždnami 38 roční brat.

autor
14. nov 2024

@alickapusinka ;(((((((((((((((((((((((((

autor
14. nov 2024

@martul s prepacenim clovek povie, ze staroba ale to je slaba tenka naplast na bolave srdce viem ale mladi ludia su chori preco aj deti

alickapusinka
14. nov 2024

Pokiaľ zdravotnictvo bude take ako teraz nič sa nebude lepšiť stale to bude tak.Na SP lekárky a lekárí chovaju ako keby davali zo svojho a ak máš znamosti máš aj ID.Mám znameho zdraví ako repa a odrazu ID ale to len preto že jeho sesternica pracuje ako lekárka na SP tak mu dala plný a ked som sa ho opýtala či je chorý povedal že ho boli chrbtica a kríže.Takže potom nie je pre takých chorých ako sú onkologický pacienti.Zdraví choreho nepochopí ani jeho bolesti ani problémy.

autor
14. nov 2024

@alickapusinka chore uplne

yukki
14. nov 2024

Ja som sa liečila opakovane na rakovinu, nedali mi žiadny id....pani za prepážkou len na mňa kukla a povedala.." ja vám to nedám..."

autor
14. nov 2024

@yukki hrozne toto sa neda snad ani komentovat

rozculena
14. nov 2024

@yukki pani za prepážkou o tom ale vôbec nerozhoduje

yukki
14. nov 2024

@rozculena doktori mi doporučili id, dali papiere . Vysvedčenia, doklady o odpracovaných rokoch som dolozila... Ale, už je to teraz jedno, ale vtedy to bolo o drzku . S horúčkami som chodila na lyziach do terénu, raz som sa prebrala v snehu už nado mnou krkavce kruzili, inokedy keby ma nenašiel horár tak tam zamrznem....

Strana
z2