icon

Investície do majetku pred svadbou

20. júl 2025

Ahojte. Cítim sa všelijako. Priateľs ktorým sa ideme brať, zdedil po babke nejaké peniažky. Navrhla som mu niečo spoločné, chatku pre nás alebo investičný byt. Ja fin.prostriedky tiež mám. Obaja máme svoje byty, bývame v mojom. Lenže on tie zdedené peniaze chce investovať do svojho rodič.domu v ktorom jeho mama a sestra (stará dievka) býva. Dom by nemal väčšiu hodnotu keby tam zainvestoval, je to na dedine atď. Hrôzne sa cítim, vraj nemôžem mu rozkazovať. Ani nerozkazujem ale nepáči sa mi to. Ako si mám s ním plánovať budúcnosť, dieťa atď?

Strana
z3
anonym_d38599
21. júl 2025

@anonym_autor teraz tam chce investovat a potom tam bude chciet byvat?

sidicek
23. júl 2025

No pre mňa to je blikajúca kontrolka.Neodpovedala si co robi so svojím bytom ,keďže byva u teba,ako to teraz financne riešite?

autor
23. júl 2025
@sidicek

No pre mňa to je blikajúca kontrolka.Neodpovedala si co robi so svojím bytom ,keďže byva u teba,ako to teraz financne riešite?

@sidicek prenajíma si svoj byt ale z finančného hľadiska je to ok, nie je zdrgloš. Keďže on má 1izbák a ja väčší tak sme sa dohodli že v mojom budeme bývať. No veď to, na čo by investuje do rodič.domu keď tam neplánuje bývať? Jeho sestra tam býva a aj bude.

culienka
23. júl 2025

@anonym_autor na jednu stranu je dobré, že si sa dozvedela, ktorý vzťah má u neho prednosť. A prednosť má u neho mama a sestra. Akože ja nevidím zmysel prečo by niekto investoval do domu, kde nikdy nebude bývať a do ktorého ani v podstate netreba investovať a ešte aj osoby, ktoré tam bývajú nepotrebujú aby im niekto finančne pomáhal. Keď už nechce kupovať niečo spoločné prečo radšej neinvestuje inde? toto je jak keby bol finančne negramotný. A ďalšia vec prečo nechce investovať do spoločného, však keď dáte rovnako nikto nepríde skrátka aj keby ste sa rozišli tak snáď nie je taký debil, že v prípade rozchodu by ste sa nedohodli. A určite je jednoduchšie riešiť spoločnú nehnuteľnosť ako spoločné dieťa to sa nedá po rozchode predať a peniaze rozdeliť na polovicu prípadne pomerom v akom ste do nehnuteľnosti investovali. Mne by to napríklad vadilo, keby mám priateľa čo zdedí peniaze a chce ich takto investovať. to už radšej keby si ich nechal na účte. A keby nechcel investovať so mnou, no načo mi taký to už môžem byť aj sama, takého by som nechcela.

Strana
z3