icon

Investovanie do zlata alebo bytu. Čo je lepšia voľba?

27. feb 2026

Som vo fáze kedy som plánovala kupit inv.byt...poviem pravdu, ze aktualne zacinam uvazovat ci nekupit radsej zlato.
Kto v poslednom obdobi riesil podobnu dilemu, resp.keby ste mali tuto moznost co by ste brali?

anonym_9ef029
27. feb 2026

Podla toho kde chces kupit ten byt. Ale zlato je strasne hore teraz, tak ja by som volil ten byt v dnesnej dobre. A byvat sa bude vzdy....ak byt strati hodnotu, stale sa tam da byvat, ale ked zlato strati hodnotu, tak....a byt ti tazsie ukratdnu ako zlato 🙂

anonym_e6baf9
27. feb 2026

Ked budes utekat ( nedajbože)pred vojnou zlato berieš so sebou,byt nie.Ale už slo veľmi hore.

anonym_a22eeb
27. feb 2026

Nedá sa ti inv. rozdeliť napoly? menší byt + zlato.

morpheuss
27. feb 2026

určite byt

martinka13
27. feb 2026

No teraz je zlato dosť hore. Ale aj keby nie, za mňa byt. Časť preúverovať, čo Ti splatia nájomníci. A o pár rokov máš nehnutelnosť v určitej hodnote (určite vyššej ako teraz) za smiešnu sumu.

autor
27. feb 2026

Dakujem, zatial chcem kupit radsej 1izbak+zlato.
Aj ked uvazujem ci nebrat len zlato....ja ti nevím, mam z toho co sa deje vo svete taky cudny pocut, ci ten byt ma zmysel- nie je to BA

anonym_285497
27. feb 2026

@anonym_autor zvazila by som ine investicie. Ak planujes brat byt na hypo, tak sa to vobec neoplati, ak mas nan "cash", tak ten vies investovat ovela lepsie. Vlastnim byt v BA, v uplnom centre, prenajimam ho, je fakt dizajnovy a za posledny rok sa trh v moj prospech dost zhorsil. Bytov je vdaka takymto investicnym velmi vela, ponuka prevysuje dopyt, je s tym otrava. V buducnosti ho predam alebo sa donho sama nastahujem.

anonym_af3736
27. feb 2026

Byt ak bude vojna a budeš utekať preč, stratíš ho, alebo ti byt zbombardujú.
Zlato ak ho prepašuješ tak má hodnotu aj v zahraničí.
O zlato ťa môžu ľahšie okradnúť alebo zabijú ťa a získajú tvoje zlato.

Treba počítať s tým ak sa čokoľvek zvrtne možno si zachrániš len holý život, netreba sa upínať na majetky, lebo ak si to budeš brániť prídeš o život.

anonym_285497
27. feb 2026
@anonym_e6baf9

Ked budes utekat ( nedajbože)pred vojnou zlato berieš so sebou,byt nie.Ale už slo veľmi hore.

@anonym_af3736
@anonym_e6baf9 A vy dve tu o akej vojne pisete, prosim vas? 😀

anonym_b210c9
27. feb 2026
@anonym_285497

@anonym_af3736
@anonym_e6baf9 A vy dve tu o akej vojne pisete, prosim vas? 😀

@anonym_285497 Ak sa Putin rozhodne obnovit ZSSR a obsadi Ukrajinu, mame ich na hraniciach a budu sa to prehanat tanky ako v 1968. Nie je to az tak davno, aby sa to nemuselo stat znova. A potom vam sudruhovia vsetky tie investicne byty pekne zoberu.

anonym_a3a606
27. feb 2026
@anonym_b210c9

@anonym_285497 Ak sa Putin rozhodne obnovit ZSSR a obsadi Ukrajinu, mame ich na hraniciach a budu sa to prehanat tanky ako v 1968. Nie je to az tak davno, aby sa to nemuselo stat znova. A potom vam sudruhovia vsetky tie investicne byty pekne zoberu.

@anonym_b210c9 a keď nebude táto verzia, tak za pár rokov majú mať nehnuteľnosti energetický certifikát a zoberie ich "EU" (neviem presne, kto ich bude skupovať)

anonym_186137
27. feb 2026

Ja som vždy vravievala že keby môžem investovať tak do bytov.Ludia budú potrebovať bývať vždy niekde .Mám kúpený byt ale na hypotéku.Teraz má trojnásobnu hodnotu oproti tomu čo som zaňho dala ja

anonym_96b3b5
27. feb 2026
@anonym_b210c9

@anonym_b210c9 a na com Putin obsadí tu Ukrajinu, na koňoch? 🙈🤣🤣🤣 Ved sa nevie dostať z východu Ukrajiny ďalej, kde by prišiel na Slovensko 🫣
Ten sa môže akurát tak do truhle chystať.

anonym_e27d59
27. feb 2026
@anonym_b210c9

@anonym_b210c9
Nastastie je vela takychto po*ratych ako ty, vtedy sa v najlepsie investuje ty si asi jedna z tych co sedi v panelakovej kralikarni, a stale sa trasie co bude, taky priklad 2005 kupene za 250000 $ predane 2025 za 1,4 milliona € to je tak ze dakdo sa nebal kupit v Juhoslavii cez vojnu.

anonym_01277d
28. feb 2026

Co sa tu pripravujete na vojnu ci co? 🤦‍♀️

anonym_af3736
28. feb 2026
@anonym_01277d

Co sa tu pripravujete na vojnu ci co? 🤦‍♀️

@anonym_01277d jedna vojna dnes začala, zlato stúplo a bitcoin klesol

anonym_059ff4
28. feb 2026

zlato chces fyzicke alebo etf?

anonym_01277d
28. feb 2026
@anonym_af3736

@anonym_01277d jedna vojna dnes začala, zlato stúplo a bitcoin klesol

@anonym_af3736 bojuje sa na Ukrajine bojuje sa v pásme Gazy dookola všade sú vždy nejaké vojny, vždy boli aj budú

anonym_af3736
28. feb 2026
@anonym_01277d

@anonym_af3736 bojuje sa na Ukrajine bojuje sa v pásme Gazy dookola všade sú vždy nejaké vojny, vždy boli aj budú

@anonym_01277d v takom rozsahu vojny a vojnové konflikty ako boli minulý rok ešte nikdy nebolo od druhej svetovej vojny
a bude to stúpať

anonym_118250
28. feb 2026

Urcite sa Teraz oplatí investičný byt v Dubaji . Už prvá raketa padla 😠

misanthropicdann
2. mar 2026

@anonym_autor zlato by som sa teraz bal kupovať. V histórii po takomto veľkom raste prišiel kľudne aj 40% pokles.
Investičný byt má za mňa význam len na hypotéku, takže ak máš hotovosť radšej zvoľ realitné fondy.

anonym_db7bcf
2. mar 2026

Kasli na to a investuj do fondov

procrastique
2. mar 2026

Ak máš svoje peniaze tak etfka, ak nemáš svoje prachy a chceš umelú investíciu cez hypo tak kľudne byt. Zlato je blud :D

leslywolf
2. mar 2026

Zlato má celkom vysoké poplatky, preto je výhodnejšia zlatá renta alebo účet vedený v zlate cez ibnis gold. Alebo môžete skúsiť investície do etf fondov

misanthropicdann
2. mar 2026
@anonym_285497

@anonym_autor zvazila by som ine investicie. Ak planujes brat byt na hypo, tak sa to vobec neoplati, ak mas nan "cash", tak ten vies investovat ovela lepsie. Vlastnim byt v BA, v uplnom centre, prenajimam ho, je fakt dizajnovy a za posledny rok sa trh v moj prospech dost zhorsil. Bytov je vdaka takymto investicnym velmi vela, ponuka prevysuje dopyt, je s tym otrava. V buducnosti ho predam alebo sa donho sama nastahujem.

@anonym_285497 ja to vidím práveže naopak, kupovať investičný byt za hotovosť sa absolútne neoplatí.
Hypotéka robí z toho práveže zaujímavú investíciu.

lubomirko2
3. mar 2026

Investuj do domácej, tam je 52% istých

priscilla07
Dnes o 09:53

@anonym_autor v pripade vojny asi ani jedno. Jedine zlate tehličky ktoré by si malá doma.