icon

Investovanie peňazí do partnerovho domu. Aké sú riziká?

Dnes o 12:12

Moja najvacsia zivotna chyba ze som bola sprostá a zaslepená. Nastahovala som sa k byvalemu do jeho domu co zdedil po babke. Dom bolo treba prerobit tak sme do toho isli spolocne ved budeme rodina bla bla. Ja som do toho vrazila vsetky svoje nasetrene peniaze co som mala z predaja mojho jednoizbaku plus moji rodicia nam pridali na novu strechu a kurenie. Dokopy nejakych 35-tisic eur z mojej strany išlo do jeho nehnuteľnosti. Samozrejme vsetko bez zmluvy ved sa lubime. Rozisli sme sa po 3 rokoch kvoli jeho dalsej frajerke a ja teraz nemam ani prachy ani kde byvat, s detmi spat u rodicov v obyvacke. On mi sice slubil ze ma vyplati ale natahuje to uz pol roka, ze teraz nema hotovost a dom predavat nebude. Právnik mi povedal že bez dokladov to bude na dlhe lakte na sude lebo kopec veci sa platilo cash majstrom na ruku. Zeny nikdy toto nerobte!!! Nikdy nedavajte peniaze do cudzieho majetku bez hypoteky alebo zapisu na list vlastnictva!! Stalo sa to niektorej a podarilo sa vam tie peniaze dostat spat?"

anonym_bed913
Dnes o 12:20

@anonym_autor Súhlasím s tebou.Ani cent na niečo,kde nie som vlastník/spoluvlastník.Byvaleho skús trochu tlačiť ku múru, lebo vzhľadom na okolnosti,on nemá dôvod,aby sa ponáhľal vyrovnať sa s tebou

anonym_0b0760
Dnes o 12:24

2 hrubokrkov zasit ho niekam do bunkra a on podpise.... 🥀

anonym_a40990
Dnes o 12:28

@anonym_autor prehoha, je mi to luto, drzim palce.

anonym_fc44c0
Dnes o 12:34

no toto sa deje casto nie len zenam, ale castejsie muzom.. bohuzial bez dokladov sa nepohnes nikam, pokial on sam nebude chciet. Deti su jeho?

anonym_c1885b
Dnes o 12:36

Manželstvo nechcel on alebo ty?

vler
Dnes o 12:45

@anonym_autor ani sa mi nechce verit ze toto je realny prispevok. Tvoju naivitu este ako tak beriem ale tvoji rodicia?! starsi skusenejsi ludia takisto vrazili svoje peniaze do domu v podstate cudzieho cloveka??

autor
Dnes o 14:01
@anonym_c1885b

@anonym_c1885b Nedostali sme sa k tomuto rozhodnutiu.

autor
Dnes o 14:02
@vler

@anonym_autor ani sa mi nechce verit ze toto je realny prispevok. Tvoju naivitu este ako tak beriem ale tvoji rodicia?! starsi skusenejsi ludia takisto vrazili svoje peniaze do domu v podstate cudzieho cloveka??

@vler Bývame v menšej obci, kde každý každého pozná, nikoho nenapadlo, že to skončí takto :-/

anonym_012ce9
Dnes o 14:04

Smutné ale za hlúposť sa platí. Tu pomôže asi len to že to nebola až taká primitivnost ako keď niekto vyhodí desiatky tisíc v igelitke oknom falošnemu policajtovi, niekto pošle desiatky tisíc americkému vojakovi lebo sa donho zamiloval alebo pošle celoživotné úspory niekomu na telefóne lebo ten mu tvrdí že ma na účte sto bitcoinov a je ich možné vybrať len najprv treba zaplatiť.

tundra
Dnes o 14:29

@anonym_autor skus zavolat partiu chlapov+ nakladne auto,oznam mu,ze mas kupca na strechu,ze si to prides odviezt.Psychologicky,velmi dobry tah,trochu adrenalinu, pre zucastnenych,mozno sa mu rozsvieti.
Bez strechy,sa mu znehodnoti cely dom.

anonym_ebf9a0
Dnes o 14:54
@anonym_autor

@vler Bývame v menšej obci, kde každý každého pozná, nikoho nenapadlo, že to skončí takto :-/

@anonym_autor "poznat" sa mozeme ( uz to ze ste si mysleli ze sa poznate bola obrovska naivita), ale financne dary si nedavajme...

123profil321
Dnes o 15:03
@tundra

@anonym_autor skus zavolat partiu chlapov+ nakladne auto,oznam mu,ze mas kupca na strechu,ze si to prides odviezt.Psychologicky,velmi dobry tah,trochu adrenalinu, pre zucastnenych,mozno sa mu rozsvieti.

@tundra akože, toto nie je až tak zlý nápad 😃 tak isto tú omietku, na ktorú prispela a pod... 😃 Alebo, lepší nápad - idem si zobrať nábytok v hodnote, ktorú mi dlžíš, a prísť s 3ma nabúchanými chlapmi a dodávkou 😃

Možno by obstálo by pri súde, ak by mu dala podpísať papier v z není "dolu podpísaný xy priznáva, že na opravy jeho nehnuteľnosti išli aj financie zy v čase keď tvorili pár, a týmto sa zaväzuje že sumu v hodnote XXX vráti, prípadne bude splácať na jej účet"?

anonym_08efd8
Dnes o 15:04

@anonym_autor tiež ako ty som urobila, mladá, zalubena..v tom čase som si mohla kúpiť byt v meste,ale ja ich dala do domu..že to staviame pre nás.On všetko vybavoval stavebné, povolenie -všetko išlo naňho.Ked bol dom postavený-hotový, tak sme tam isli bývať.Ale dom je jeho!! Postavil ho predsa on😳a len za jeho peniaze.Ja som svoje minula🫣🙀 Sme spolu 13 rokov,ale ak sa niečo stane medzi nami, tak pojdem do nájmu!

sasa1310
Dnes o 15:12
@anonym_c1885b

@anonym_c1885b a aký by tam bol rozdiel? Žiadny

anonym_d12732
Dnes o 15:17

nemas komunikaciu ? peniaz eposlane na jeho ucet pripade stavbarom /// iste by stalo za to sa ist aspon poradit s pravnikom .. vzdy sa najdu svedkovia etc .. dodatocne vydokladovat investicie a ziadat nazad ...

anonym_d12732
Dnes o 15:18
@tundra

@tundra to je najhlupejsi napad- kedze je to jeho dom a oni ho pridu burat tak jednoducho zavola policajtov a este ju to vyjde drahsie ako doteraz... a ak je to len akoze zastrasit - predpokladam,ze tak hlupy nieje aby na to skocil ...

natalka13
Dnes o 15:34

Povedz mu ze to ides dat na sud.
Predpokladam ze tu cernotu stavbarom vyplacal on. Cize danovy podvod. Bude sa to riesit na sude, to asi nechce.

anonym_79c306
Dnes o 15:49

@anonym_autor nič poučiť sa a vždy myslieť na seba.Este, že ty si nemala rozum dobre zaslepena, zaľúbená, ale ani rodičia netrvali na zmluvách, prevodoch?v prvom rade si mala myslieť na deti

anonym_c1885b
Dnes o 16:28
@sasa1310

@anonym_c1885b a aký by tam bol rozdiel? Žiadny

@sasa1310 ak on nechcel manželstvo mohol si vopred plánovať zadné vrátka ak by sa niekedy rozšili radšej nech je to priateľka a nie manželka aby ju nemusel vyplatiť zo spoločného majetku

zuzana76
Dnes o 16:32
@anonym_c1885b

@sasa1310 ak on nechcel manželstvo mohol si vopred plánovať zadné vrátka ak by sa niekedy rozšili radšej nech je to priateľka a nie manželka aby ju nemusel vyplatiť zo spoločného majetku

@anonym_c1885b dom bol ale jeho, on ho dedil, neprepisal na nu a aj keby bola manzelka, tak sa pre nu nic nemeni

simca06022011
Dnes o 16:37

otazne je, ci vobec ma na to aby ta vyplatil.

anonym_c1885b
Dnes o 16:43
@zuzana76

@anonym_c1885b dom bol ale jeho, on ho dedil, neprepisal na nu a aj keby bola manzelka, tak sa pre nu nic nemeni

@zuzana76 ak by bola manželka tak na všetky prostriedky vložené do rekonštrukcie by sa počítalo že polovica patrí jej
dalo by sa to pri rozvode riešiť, aká je hodnota domu v pôvodnom stave a aká po rekonštrukcii a polovica rozdielu patrí jej