Investujete?
Zaujímalo by ma, či mladí ľudia na Slovensku, prevažne ženy (mamičky), investujú peniaze a ako?
Tiez do fondov
Investujem do svojho dieťaťa, do seba a cestovania. Muž do všetkého ostatného 🙂
Do akych fondov? Mam.nieco na ucte a rozmyslam co stym. Chcela som pozemok ale tak sa ceny vysvihli... tak zvazujem fondy
poznám aj takých čo prerobili, tak pozor aj na tie fondy...
Bohužial mám niečo vo fondoch a už dosť dlho sú v mínuse....
Do akych fondov? Mam.nieco na ucte a rozmyslam co stym. Chcela som pozemok ale tak sa ceny vysvihli... tak zvazujem fondy
@ibatanecnica ahoj, napis mi spravu ak mas zaujem
@michal711 oplatia sa aj fondy v SLSP cez Georga? Na iné nemám odvahu... 😅
@andreakotesova ahoj, mozes mi napisat spravu
@andreakotesova nie, lebo musíš ich tam mať dlhšie, aby ti začali vynášať a keď ich chces vybrať (zrušiť) skôr ako máš v zmluve (3 roky), tak banka si účtuje poplatok. A navyšuje sa to po centoch, poprípade klesá neúmerne rýchlo a hneď si v mínuse, tak zase čakáš dlhú dobu, aby si mala aspoň to čo si do toho vložila. Radšej by som invesrovala do pozemku.
@andreakotesova nie, lebo musíš ich tam mať dlhšie, aby ti začali vynášať a keď ich chces vybrať (zrušiť) skôr ako máš v zmluve (3 roky), tak banka si účtuje poplatok. A navyšuje sa to po centoch, poprípade klesá neúmerne rýchlo a hneď si v mínuse, tak zase čakáš dlhú dobu, aby si mala aspoň to čo si do toho vložila. Radšej by som invesrovala do pozemku.
@carcarla máme investičný byt, nepotrebujeme momentálne ďalšiu nehnuteľnosť. Chcem to vyskúšať, no neviem, čo je spoľahlivé a určené aj pre "nechapavych" investorov 🤣😅
Áno, mam nehnuteľností
fondy su zaujimave, ako dlhorocna investicia, na min 10 rokov.
@carcarla máme investičný byt, nepotrebujeme momentálne ďalšiu nehnuteľnosť. Chcem to vyskúšať, no neviem, čo je spoľahlivé a určené aj pre "nechapavych" investorov 🤣😅
@andreakotesova ano v SLSP sa oplati, my tam mame uz par rokov
@liz_lemon ETF, alebo FMV?
Investujem už roky, naučil som to aj manželku. Vedieme si účty v xtb a interactive brokers. Prakticky zadarmo. Je to moje hobby
Koľko ste investíciou zatiaľ zarobili? Oplatí sa?
@liz_lemon nie slsp sa neoplatí . !!! Fond maximalizovanych výnosov riadne zaostáva za sp500
@andreakotesova nie neoplatia
@andreakotesova nie neoplatia
@michal711 a keby som cez SLSP investovala do ETF sp500?
Tiež mam v SLSP fond.max vynosov a teraz je úplne naprd
@andreakotesova ahoj, mozes mi napisat spravu
@7komorova mozes aj mne napisat spravu? dakijem
Investujem do svojho dieťaťa, do seba a cestovania. Muž do všetkého ostatného 🙂
@malaopicka to nie je investovanie, to je utrácanie. Neplať si pojmy s dojmami.
@malaopicka to nie je investovanie, to je utrácanie. Neplať si pojmy s dojmami.
@esmey pre teba možno, pre mňa je to investícia 😒
Investujem mesacne do fondov. A jednorazovo som nakupila cenne papiere.
Investujeme s manželkou, sebe i deťom. Cez xtb a ibkr. Nakupujeme etf. Baví ma to, venujem sa tomu rád
Investujeme s manželkou, sebe i deťom. Cez xtb a ibkr. Nakupujeme etf. Baví ma to, venujem sa tomu rád
@matusformanek ale to su vsetko investicie dlhodobe ze? na par rokov sa to neoplati ze?

Ano, investujem do fondov