Investujete?
Zaujímalo by ma, či mladí ľudia na Slovensku, prevažne ženy (mamičky), investujú peniaze a ako?
@zuzuka19 a je to vynosne?
@balerina2025 bože môj to je mi otázka. Alebo ešte jedna: koľko to zarába ročne. Keď záleží do čoho človek investuje !
@zuzuka19 a je to vynosne?
@balerina2025 výnosy sa menia, v pluse som stále
@balerina2025 bože môj to je mi otázka. Alebo ešte jedna: koľko to zarába ročne. Keď záleží do čoho človek investuje !
@michal711 ok, tak napr viem ze rizikove fondy vedia riadne klesnúť a potom zas stúpať.
si kratkodobe investicie a dlhodobe.
mna zaujimaju kratkodobe
Do akych fondov? Mam.nieco na ucte a rozmyslam co stym. Chcela som pozemok ale tak sa ceny vysvihli... tak zvazujem fondy
@ibatanecnica pozemok je vždy dobrá investícia vzhľadom k tomu, že ceny idú vždy hore.
Ja som investovala do nehnuteľnosti, prenajímam cez booking a som veľmi spokojná za 7 rokov splatené
Ja som investovala do nehnuteľnosti, prenajímam cez booking a som veľmi spokojná za 7 rokov splatené
@viktoriaandrascik chata alebo byt
@viktoriaandrascik taka mlada a sikovna. klobuk dole.
Investujeme, do ETF.
@viktoriaandrascik chata alebo byt
@michal711 2 byty v centre Martina
@viktoriaandrascik taka mlada a sikovna. klobuk dole.
@balerina2025 ďakujem ❤️
@michal711 2 byty v centre Martina
@viktoriaandrascik to si ale musela mat skor k dispozicii uz nejaku hotovost ...
.....v tvojom veku je kopec ludi este doma pod maminou suknou....alebo len dostuduje VS....
je ale dobre, ze vies peniaze obraciat. to mnoho ludi nevie ani ''v starsej dospelosti'' v dobrom myslim
@viktoriaandrascik to si ale musela mat skor k dispozicii uz nejaku hotovost ...
.....v tvojom veku je kopec ludi este doma pod maminou suknou....alebo len dostuduje VS....
je ale dobre, ze vies peniaze obraciat. to mnoho ludi nevie ani ''v starsej dospelosti'' v dobrom myslim
@balerina2025 prvy byt som kupovala normálne na hypo + spotrebak, ten je už splatený a druhy byt som kupovala pred pár mesiacmi ten sa samozrejme spláca ale 20% som už mala keš
vieš čo prvý byt som si kupovala vtedy normálne na bývanie je to malý jednoizbák, vtedy bol pre mňa základ mať vlastnú strechu nad hlavou, až neskôr sa z toho stal biznis
a čo sa týka finančnej gramotnosti k tej ma viedli rodičia, celý život som videla ako dobre s peniazmi narábali aj keď boli "obyčajný zamestnanci"
@balerina2025 prvy byt som kupovala normálne na hypo + spotrebak, ten je už splatený a druhy byt som kupovala pred pár mesiacmi ten sa samozrejme spláca ale 20% som už mala keš
vieš čo prvý byt som si kupovala vtedy normálne na bývanie je to malý jednoizbák, vtedy bol pre mňa základ mať vlastnú strechu nad hlavou, až neskôr sa z toho stal biznis
a čo sa týka finančnej gramotnosti k tej ma viedli rodičia, celý život som videla ako dobre s peniazmi narábali aj keď boli "obyčajný zamestnanci"
@viktoriaandrascik super a to mas takto na zivnost?
@viktoriaandrascik super a to mas takto na zivnost?
@balerina2025 áno, mám normálne prácu TPP a popri tom mám živnosť na ubytovacie zariadenia
@balerina2025 áno, mám normálne prácu TPP a popri tom mám živnosť na ubytovacie zariadenia
@viktoriaandrascik super.
@matusformanek ale to su vsetko investicie dlhodobe ze? na par rokov sa to neoplati ze?
@balerina2025 všetko je to o správnom namixovani portfólia. Dá sa urobiť aj konzervatívne, viac či menej. Investujem aj rodičom na horizont cca 5r nasledovne :40 percent svetové akcie, 30 percent svetové dlhopisy, 15 percent zlato, 15 percent ultra konzervatívny fond peňažného trhu. Existuje aj etf práve viazané na peňažný trh, ako náhrada termínované ho účtu v banke, investícia na rok, dva. Pozriete ticker xeon.de (aj graf)
@michal711 oplatia sa aj fondy v SLSP cez Georga? Na iné nemám odvahu... 😅
@andreakotesova ja mam cez Georga viacero a som spokojna,fond maximalizovanych vynosov bol zatial najvykonnejsi, 1000€ mi to uz urcite vynieslo ale ja to mam uz asi aj 7 rokov, potom som si este kupila nejake akcie ale tie mam len par mesiacov tak sa este nebudem vyjadrovat ale ked mi prisli dividendy za prvy mesiace 2€ za akcie tak potesilo😂😂😂

Investujem cca dva roky cez finax