Je 900 eur na potraviny a drogériu pre 3 osoby veľa?
Ahojte, je podla vas vela minut takuto sumu dokopy za potraviny a drogeriu mesacne? Sme dvaja dospeli jedno dieta. Z toho potraviny su cca 700 a drogeria 200. Nastastie nejde o to ze by nam vyslovene chybali tie peniaze, ale velmi malo sa nam dari odkladat co sa tyka uspor a chcela by som skusit znizit potraviny a drogeriu dokopy na 700 aby som ten rozdiel 200 eur mohla pridat k usporam. Mam vsak pocit ze tu sumu 900 eur nedokazeme podliezt 😞 snazim sa robit prehlad vydavkov, nemam pocit ze kupujeme hluposti, ak aj ano tak dajme tomu v sume 50-70 €. Co si myslite?
@drahomirrra ja som tu zažila jednu, ktorá minula len 120€. Všetci ju obdivovali. Nakoniec z nej vypadlo, že má záhradu, zvieratá a rodičia im nabalia. A teda kupuje len to, čo nevie nadobudnúť samostatne či s pomocou rodičov.
@pink_lady ako? Prasok kupim za 15-20e 60-80 prani a mam ho na 2-3 mesiace, 6pracok tyzdenne. Kapsule do mycky tiez za 15e 80-90ks a mam na 3mes. Kedze je mycka, pur vydrzi pol roka. Rovnako cistiace prostriedky par krat do roka. Najviac ide toaletak a sprchace. A vrecka do kosa...kedze sme na dedine a co sa da separujeme, zvieratam, kompost, tak 1 kos vyhodim za tyzden. Takze nas vyjde drogeria co som pozerala do 30e mesacne. Nemalujem sa, tak tam skoro nic atd...
@jajka257 nebol to dokonca par a v tých 120€ boli aj donasky? 😅
Je to veľa ,ja miniem 400.
@bonboniera áno. Všetko v Tom bolo😀😀😀
Sme 5 členná rodina. Denne varím čerstvé jedlá a prejeme určite tých 900. Drogéria, väčšinou prášky na pranie, tie idú vo veľkom a ostatné potrebné veci to vôbec nemám odhad, raz toho treba viac, daľší mesiac zase menej
@drahomirrra veľa ľudí nenapíše, že od rodičov si nosia 2x ročne zo zabíjačky mäso, uhorky, džemy, komplet zeleninu, narazia ovocie atď...ja to beriem s rezervou, ale som sa zamyslela nad tými vložka mi čo mi niekto napísal, že 25 eur je dost veď to sú dva balíky, plus jeden dcéra, tampony ja mám silný menzes a fakt si myslím, že drogériu kupujem dosť okresane nepotrebujem na každý kút iný pripravok.Ale zaujímavé toto čítanie a gazdovanie.Myslim si, že nerozhadzujem a zistím, že áno🙂no a strava to je veľká položka my sa dve stravujeme komplet doma.Mne sa nikto nenaje z granatiru minule som ho po dlhej dobe varila za chvíľu sa už hľadalo čo sa bude jesť.Ja si myslím, že tých 900 eur čo píše autorka je primeraných určite je rezerva, ak vari mäso, občas rybu, veď len kúsok syra, šunky koľko stojí.
@luccija ja len k tomu domácemu.. vždy je to niečo za niečo t.j. my doma pestujeme a aj chováme sliepky na vajcia a na mäso a pod. ale kde ušetríme peniažky tam ide náš čas a práca.. jednoducho sa tomu treba tak či tak aspoň kus venovať a robiť s tým čiže je to taká dvojsečná zbraň lebo ano je to super dačo vypestovať a mať domáce ale aj tej práce pribudne.. a samozrejme aj tým sliepkam treba dať dačo jesť aj semiačka a priesady kúpiť... Takže je otázne či a koľko človek ušetrí.. my s mužom sa tomu venujeme lebo na to jednak máme priestor a skôr z toho hľadiska, že viem čo jem ale zas nie je to také terno 🙂..
@luccija vôbec to nemusí byť o tom, čo si kto od koho nosí, my sme napríklad celá rodina panelákoví, ale teda takú sumu ako autorka, si neviem ani predstaviť minúť. Ale ja napríklad nie som ochotná dávať prestrelené sumy za bežné potraviny, ale sledujem letáky a kúpim danú vec vtedy, keď sa oplatí (väčšinou). Často podľa letákov zostavujem jedálniček na najbližší týždeň. Rozumiem, ze niekomu sa toto robiť nechce alebo nemá v blízkosti rôzne obchody, ja to šťastie mám, tak sa viem takto zariadiť. Možno keby nie som slobodná mamička, rozmýšľam inak, aj keď asi ani nie, ja som bola vždy skôr šetrná. Plus nerada plytvam a vyhadzujem.
Podľa mňa veľa ja som síce iba z babom no všetko tých 180€ viac si nemôžem ani dovoliť
Ked si to clovek prepocita na kvoty nemocnicnej stravy tak je to velmi porovnatelne. Co ukazuje ze klasicka strava za vela nestoji lebo vsak co ine je bezny clovek v podstate.
@paulina291 domaci praci gel? Ked ho uhackujes, kupim ho :Ddddd
@leidin ???
Ahoj my nemáme nič domáce a minieme za stravu plus mínus tak okolo 650 e .sme 2 dospelý a 2 deti . Skúšala som už všemožne ušetriť obmienala som jedálničky akože ubrať sa dá ale potom zistíš že ti polka veci chýba cez týždeň. My chodíme na týždenný nákup a keď si to rozratas tak to máš 150 e na týždeň .my 110 e minieme hneď na nákupe kúpime všetko má celý týždeň na varenie a nejakých 30 e si nechávam na pečivo a drobnosti. A to človek ide do potravín a nechá tam 10 e a prázdna taška .... Skôr by som na tej drogérie skúsila tam by mohli byť rezervy .my sme chodili do DM na plienky a zbierali sa body za ktoré sme mali potom zľavy . Tiež sme skúšali všelijaké plienky drahé a nakoniec malému sadli baby love z DM . Pampersky hruza des. Ako písali vyššie čističe netreba najdrahšie kolkorazy mi ten ocot vyčistí lepšie .mám taký koncentrát univerzál s eurony to si do fľaše zarábam vyčistí takmer čokoľvek aam jednu fľašu koncentrátu už rok. Prášok kupujem jeleňa je ho veľa dobre perie a nerobí mužovi ekzém .
@angeli121212 Presne. Ked si prepocitam, kolko casu a penazi vlastne stoji to “domace a dopestovane”. Tak to si casovo dovolit nemozem. Cas su v mojom pripade peniaze.
@angeli121212 veď každý to má inak, priesady si viem vypestovať aj sama,a keďže máme kus pôdy v nájme, dostávame dostatok obilia, niekedy je aj na predaj
Nikdy som čas trávený na záhrade nepepočítala na peniaze, pre mňa je to psychohygiena, ktorú potrebujem
@katica06 veď ale ja tebe ani nikomu nič nevyčítam ale je faktom, že tiež tie veci stoja minimálne ten čas..ja sa len snažím podotknúť, že väčšina ľudí pestuje a chová v dnešnej dobe skôr z presvedčenia resp. Ako ty pre psychohygienu ako preto, že na tom neviem ako zarobia resp. Ušetria
@jajka257 vážne si dva krát tú istú vec neoblečie s? Prečo? Chápem ak má niekto nejakú poruchu potenia, kožný problém...alebo zablatené veci, detské veci od jedla, ale inak? To vyznieva akoby si svoje telo pokladala za nejakú špinavú vec. Prepáč, ak sa ťa týka ten zdravotný problém. Inak nerozumiem. Ja nepoužívam voňavky, antiperspiranty, ale zas ani nenosím umelé veci na sebe, len bavlnu a vlnu a večer sa cítim rovnako čistá ako ráno. Jasné, že v lete je to iné napríklad ale teraz v zime?
My sme len dvaja s mužom a minieme tiež tak. Na drogériu možno aj viac, záleží od mesiaca. Ja ale nehľadim na ceny ani akcie, kupujem vysokokvalitné potraviny aj za cenu že sú drahšie, najmä mäso, zeleninu, špaldové a sójové varianty, veľa potravín kupujem aj v Dmku. Takže aj od tohto sa to určite odvíja.
Vysokokvalitné? Fuha. Toto treba v každom príspevku ženy zdôrazňovať!! Čím drahšie, tým kvalitnejšie. Tu sa zbehla elita, ktorá sa predbieha kto minie viac na totálne chujoviny. Doslova.
@jajka257 a teraz čítam,že 60 praní je fuč za tri týždne? To je 21 dní, čiže peries tri pračky denne? To si asi zle vypočítala, však? To si neviem ani pri dvoch malých deťoch predstaviť. To ti nie je ľúto toho času, čo stráviš nakladaním, vykladanim pracky, predpokladám, že máš sušičku, lebo inak kde to sušiš? Predpokladám aj, že teda musíte mať veľa oblečenia, keď máš taký veľký obeh veci...to ti naozaj nie je ľúto tvojho času, energie, peňazí, nehovoriac o dopade na životné prostredie? Akože, nemusíš to tu písať, ale si spočítaj niekedy, koľko času stráviš staranim sa o o to oblečenie,plus zarábaním na tú údržbu. Namiesto aby si žila. Na konci života to budú, keď si to spocitas, roky! Roky!
@1fifinka1 Prečo to tak vnímaš, dá sa kúpiť mäso kvalitné aj nie. Hydina detto. Olivový olej detto. Ovocie dovezené letecky, zrelé, chutné neporovnateľné. Na trhu pestované doma (snáď) cena vyššia ako v obchode. Pečivo obyčajné, lacné, ale hnusné, alebo kvaskove, či z kvalitnejších surovín. Vajíčka z voľného chovu či klietkove. Xxx príkladov, a ceny idú do výšin.
@1fifinka1 neviem prečo takáto reakcia. Je to úplne normálne, napríklad šunka v lokálnom Gazdovskom dvore, ktorú keď ochutnáš tak zistíš že si doteraz jedla iba umelinu. Napríklad špaldové cestoviny oproti bežným, ktoré ti poskytnú viac vlákniny a teda nie len múku a su prospešnejsie pre tvoje zdravie. Napríklad sójová "smotana" ktorá obsahuje 4x menej tukov. Napríklad cesnak zo Slovenska, oproti cesnaku z Indie. Napriklad hrozno zo Slovenska namiesta hrozna z Maroka. A veľa ďalších príkladov. Záleží mi na zdraví a samozrejme aj na postave a pokiaľ si to viem dovoliť tak čo je na tom zlé? Čo je na tom chujovina keď si potraviny vyberám nie podľa ceny ale podľa zloženia? Neznamená čím drahšie tým kvalitnejšie, ale bohužiaľ väčšinou je to tak. Musíš ale o tom aj nieco vedieť, nie hneď každého zaradiť do "elity". Je dobre známe a hovorí sa o tom, že nie každý si môže dovoliť kvalitnejšie potraviny, čo mi je veľmi ľúto. Ale nechápem hneď ten útok z tvojej strany....Ja si tie peniaze zarobím a tiež ich aj miniem na čo uznám za vhodné, a preto som hneď elita?

@drahomirrra 4 za 500 bez problémov.Dnes sme mali napríklad zemiaky pečené v šupke s kyslou kapustou, Zn všetko z vlastnej záhrady