Je bezpečné posielať peniaze cez paypal do zahraničia?
Ahojte neviem si rady a mám obavy tak sa pýtam tu snáď má niekdo skúsenosť 🙂 zapáčila sa mi jedna konkrétna vec na merk place na Facebooku s Budapešta od jedného človeka s tým že sme sa dohodli že by som mu penize poslala ako za tovar cez paypal a on súhlasil ale keďže by som poslala 450€ cez paypal cudziemu človeku do Maďarska tak mám obavy či má o penize nemôže okradnúť veľa ľudí hovorilo je to bezpečne a nemusím sa báť ale nemám s tým zatiaľ žiadne skúsenosti máte vy s tým skúsenosti je to bezpečne ?
@jabadabadu a ako má môže keď má kupujúci ochranu ?
@anjelicek26 ako sa posiela platba normálne a nie ako pre priateľa ?
@kukypink988 ved mas na vyber - platba za tovar alebo poslanie penazi priatelom... hned ako zacnes robit prevod... to nemas ako pokazit.
@anjelicek26 aha ďakujem lebo to nieje žiadny eShop ani nič on skratka len urobil inzerát tak preto mna to zaujimalo
@kukypink988 ved v pohode...ja paypalom platim aj veci z rodicovskeho zdruzenia, posielam ucitelke peniaze za zosity, platim na bazare, eshopoch, posielam peniaze kamoskam (aby som neplatila banke zahranicny prevod), proste za mna tip-top vec... ked mi nieco neprislo - otvorila som spor - a do 30 dni mala peniaze na ucte...nic som nemusela riesit navyse...
@anjelicek26 kamošky máš mimo tých 36 SEPA krajín?
Lebo v týchto krajinách neplatíš žiaden poplatok za prevod ak dáš SEPA prevod/europlatbu.
Zahraničný prevod sa používa ak chceš platiť niekde mimo EÚ, USA, Čína a pod.
Tieto krajiny sú v SEPA https://www.b2bpay.co/sepa-krajin
@anjelicek26 no neviem, ochrana spotrebitela tam sice je ale pochybujen ze taka ako popisujes. Otazne je odkial/ odkoho nieco kupujes. Ak zaplatis eshopu, ofic stranke a tovar ti nepride tak ochrana funguje. Ak zaplatis na facebook marketplace a tovar ti nepride tak je to asi tvoja smola.
@autorka ja by som osobne do toho nesla. Alebo iba ak ti tych 450€ realne nebude moc chybat 😅 Vsade mas upozornenia nech podobne peniaze neposielas a ak tak na svoje vlastne riziko.
@smajliica no veď práve tiež sa toho bojím
@smajliica nie, ta ochrana plati aj pre nakup cez bazar, mam to roky odskusane...
@jabadabadu predajca musi mat doklad o odoslani (a zasielka musi byt prijata, kontroluju aj odosielatela a prijimatela) a ciste konto (ziadne dalsie spory za posledny rok)...inak mu to proste neprejde... mne vracali peniaze viac krat uz. Vzdy uspesne.
@anjelicek26 paypal nepouzivam, takze naisto to neviem. No pracovala som kratky cas u konkurencie a viem ti napisat niekolko dovodov preco by som s podobnou ochranou pre nasich zakaznikov nesuhlasila. Hlavne teda, ludia su velmi vynaliezavi co sa podvodov tyka - zalozia si novy 'fake' profil na facebooku, zo svojho originalneho facebookoveho profilu nieco kupi od toho noveho, nahlasi ze neprislo, my to zaplatime. Strata ako svina.
Viem si predstavit, ze to ponukaju stalym a overenym zakaznikom raz za cas a do nejakej hodnoty. Ale 450e novemu zakaznikovi fakt nehrozi.
@jabadabadu aj fejk vies reklamovat ako podvod cez paypal... vravim mne paypal velmi pomohol za tie roky, jasne 99% transakcii bezproblemovych a obcas taky ulet ma asi kazdy, kto vela nakupuje...
Ak to pouzivas pravidelne a mas 99% transakcii bezproblemovych, tak ta chrania. Noveho neovereneho zakaznika tak chranit nebudu. Zvlast nie pri takejto sume.
@smajliica tak akože ja som cez paypal poslala minuly týždeň 167€ jednej slecne do Nemecka cez tiež markplace za niečo a bolo to všetko v poriadku čiže niesom až tak nový zákazník s paypalom platím tiež keď niečo kupujem cez eshopy 🙂 a to už dlhu dobu len som sama o sebe neposielala takú sumu do Maďarska kde nemajú našu menu preto som sa na to pýtala
Nikdy by som neposlala nikomu tak vysokú sumu do iného štátu. Nikdy nevieš či to nie je nejaký že peniaze mať bude ON ale TY tovar nie. Prísť o 20 eur je iné ako prísť o 450 eur.
@kukypink988 nie. robila som v banke, vieme svoje.
Ta suma je velka.Pokial by to predaval cez ebay,alebo iny portal tak mozno.

Cez paypal JE to bezpecne, ale neposielat family and friends, ale normalne (aj ked za poplatok), ale mas tam poistenie a oni sa budu starat, aby ti boli vratene peniaze... ja platim snad cez desat rokov vsetko co sa da paypalom, uz som aj par krat vyuzila toto vratenie penazi, proste obcas clovek natrafi na nejaky scam...