icon

Je bezpečné zdieľať údaje platobnej karty?

esmera50
16. nov 2024

ľudia, možno hlúpa otázka, ale ja sa v tom nevyznám a dnes je veľa podvodníkov...Ak mi niekto tvrdí, že mi chce poslať peniaze, ale má podnikateľský účet a preto potrebuje moju kartu bez epinu, tak mu ju môžem dať? nie je spôsob, ako by mi ten človek sa nabúral potom do účtu a vzal výplatu? je to pravda? robí sa to takto s podnikateľskými účtami? diky

rozculena
16. nov 2024

@esmera50 to trojčíslo NIKDY NIKOMU !!!
Ale mohla by si napísať,čo je to za podnikateľa...a za čo ti chce poslať peniaze

michaela329
16. nov 2024

@esmera50 ak Ti nadávali, tak isto nechceli pre Teba dobre. Aj z podnikateľskeho účtu Ti môžu peniaze poslať klasicky na účet a nie na kartu.

esmera50
autor
16. nov 2024

@michaela329 oni tvrdili opak - že z podnikateľského sa dá len cez kartu! čo sú to dnes za ľudia...

niekto2hy
16. nov 2024

@esmera50 Ak nerozumies tomu,co som napisal,tak mu posli len iban svojho uctu a tvrd ze sa to inac neda.Alebo ho posli na parky a zablokuj ho...

muchotrafka298
16. nov 2024

Este raz, oni ti nevedia poslat z uctu peniaze na kartu, uz to pochop. To vedia len velke eshopy alebo predajne, ked platis kartou a vracias tovar. Ty mas cislo uctu vyrazene na karte???? Lebo na slovenskych to nebyva. Je to podvod, akonahle das niekomu udaje o karte a CVV cislo, v tom momente sa mozes rozlucit s financiami, co mas na ucte. Z uctu Ti vedia previest peniaze LEN na ucet.

mk1111111111
16. nov 2024

Neposielaj nikomu ani cislo karty, ani ine udaje z nej. Ak Ti chce niekto platit, na to mu treba cislo uctu, nic ine. Ak Ta o neiecom inom presviedcaju, tak ide o podvod. Ja mam tiez aj podnikatelsky ucet a ak niekomu platim, posle mi cislo uctu.
Nakolko nie som zlodej, jeho karta mi je na nic, na kartu peniaze neviem poslat

esmera50
autor
16. nov 2024

@mk1111111111 díky, takže ty máš tiež podnikateľský, no dobre vedieť, ako to chodí :D

esmera50
autor
16. nov 2024

@muchotrafka298 ja viem, že z účtu na kartu neprevedú,a le oni chcú tú kartu vraj na to, aby mi pomocou trojčíslia na nej previedli z účtu na účet, ale ja im, pravdaže, neverím

esmera50
autor
16. nov 2024

@rozculena peniaze ako dar, vraj s amu páčim :D to smrdí už samo osebe

muchotrafka298
16. nov 2024

@esmera50 no tak to maju pravdu, lebo z tvojho uctu zoberu co sa bude dat 🤦🏻‍♀️

muchotrafka298
16. nov 2024

@esmera50 a vies co, povedz mu, ze ked sa mu pacis, zbehnete na kavu a tm Ti tie prachy moze dat osobne a cash 😂😂😂😂😂😂😂😂

esmera50
autor
16. nov 2024

@muchotrafka298 ved najprv chcel osobne, ale teraz píše toto, preto je to podvod

katka2602
16. nov 2024

Ale nieeeee, že si z nás robíš prču 🙆‍♀️🙈🤣🤣🤣🤣 to si vážne čakala, ze Ti niekto len tak pošlem peniaze, lebo sa mu "páčiš"? 🤦‍♀️

esmera50
autor
16. nov 2024

@katka2602 ale on ma volal aj do biznisu, vieš, to nielen zato, že sa mu vraj páčim

katka2602
16. nov 2024

@esmera50 už ste sa aj stretli osobne?

rozculena
16. nov 2024

@esmera50 čo za biznis to bol 😂

maranco
16. nov 2024

@esmera50 rozmýšľaj trochu, pýtal od teba niekedy zamestnávateľ číslo karty aby ti mohol poslať výplatu zo svojho podnikateľského účtu?
Ak nedostávaš výplatu, spýtaj sa v rodine.

Peniaze v EÚ sa najlepšie posielajú prevodom na účet, odosielateľovi platby stačí iba číslo účtu v tvare IBAN nič viac.
Ak ti pošle okamžitú platbu máš ju do 5 sekúnd ak ti pošle bežnú SEPA platby máš ju nasledujúci pracovný deň.

Ti si preventívne otvor internet banking alebo mobil banking, vyhľadaj si svoju kartu a nastav si nízky limit na internetové a MOTO platby. Ak by si naletela na nejaký podvod aby ťa neokradli o veľa.
Číslo karty nesmieš nadiktovať ani ak by ti volali z "tvojej banky".

maranco
16. nov 2024
margotka17
16. nov 2024

@esmera50 na comu je tvoja karta ??? Veď mu daj IBAN UCTU. To je to číslo, čo začína SK....

janababana
16. nov 2024

@esmera50 Super, ze si sem napisala a nechala si poradit. Peniaze ti posle na ucet, cislo karty istotne nepotrebuje k tomu aj ked ma neviem aky podnikatelsky ucet. Mozno by nebolo od veci zajst aj na policiu a nahlasit to. Aby nahodou neokradol inych

viera27
17. nov 2024

@viera27 ano, virtualna karta je rovnocenna fyzickej. Aku mas banku? Kazda to ma inak. V slsp napriklad vytvoris, nastav si hned limity na platby na internete, prevody atd na nejaku minimalnu sumu. A potom cez tieto limity nejde vlak. Pri fyzickej si nechaj limity vyssie. Mbank napr. ma zase princip, ze ich virtualna karta nesiaha na peniaze na ucte, ale funguje ako predplatena. Cize je na nej 0€, ked chces nieco kupit, “dobijes” ju pozadovanou sumou a zaplatis. Takze aj ked ju hocikomu das, nedostane sa k prostriedkom na tvojom ucte.

esmera50
autor
23. nov 2024

@viera27 mám vub a reiffeisen

esmera50
autor
23. nov 2024

@janababana aj nad tým som uvažovala, že na nich upozorním políciu, lebo to pýtali aj dve ženy, ktoré ma dokonca urážali cez fb a nadávali mi, že im nechcem to číslo dať...To je nátlak a tiež to patrí na políciu

esmera50
autor
23. nov 2024

@margotka17 to viem, ale oni pýtajú kartu, a to smrdí

esmera50
autor
23. nov 2024

@maranco nie, tu nejde o BE, ale aj tam ma volali, je to dobrý biznis?

esmera50
autor
23. nov 2024

@maranco jaj, ok, opýtam sa v mojej banke, ako to v tej karte nastavím

esmera50
autor
23. nov 2024
esmera50
autor
23. nov 2024

@rozculena nuž jeden biznis je vraj butik s oblečením, a durhý mi ten chalan nechcel povedať, vraj má stavebné firmy

maranco
23. nov 2024

@esmera50 tu máš návod VÚB

https://www.youtube.com/watch?v=A0WaY69UMgQ

RF
https://www.raiffeisen.sk/sk/faq/pouzivanie/pla...
https://www.raiffeisen.sk/sk/faq/pouzivanie/int...
https://www.rb.cz/podpora/platebni-karty/limity...

VÚB má prednastavené na platbu kartou cez internet 3000€/deň, ja mám na svojej karte nastavené 30€.

katka2602
23. nov 2024

@esmera50 čiže ste sa v živote osobne nevideli, ale in Ti chcel poslať prachy lebo sa mu páčiš a zároveň chcel ísť s tebou do biznisu . A toto ti vôbec nepríde ako odrb? Dúfam, že si ich zablokovala všade kde sa dá. A inak aj s tou policou to nie je zlý nápad, horšie je ci sa bude chcieť niekomu s tým zaoberať.