icon

Je daň 20 % z poisťovne Allianz legálna?

7. nov 2024

Chcela by som sa poradiť. Mala som životnú poistku v poisťovni Allianz. Zmluva skončila a požiadala som aby mi vyplatili všetko. Lenže sa stalo ze mi vyplatili menej ako mali vyplatiť. Tak som do poisťovne volala tak mi povedali že museli odratať 20% daň.
Neviete mi prosím povedať tie čo sa tomu rozumiete či taky zákon je ? Pretože nikde ani zmluve ani na papieri co poslali akú sumu mi vyplatia za moju poistku sa o 20% dani nepíše. Ďakujem pekne.

sweet20
7. nov 2024

Mala si zivotnu poistku alebo investicne zivotne poistenie? To je rozdiel

sweet20
7. nov 2024

Z toho co pises tak nemoze to byt zivotne poistenie..

autor
Autor odpoveď zmazal
insurance_advisory
7. nov 2024

Do poistenia nedávajte sporiacu zložku. Žiadne kapitálové ani investičné životné produkty nie sú výhodné. Poisťovňa si na správe takejto zmluvy berie cca 15% ročne . Odporúčam mojim klientom a vždy to tak aj robím uzatvárať len rizikové životné poistenie. Zivotka má kryt hlavne smrť, úrazy, choroby, invaliditu podľa potreby a a situácie aj iné ale nikdy investovať cez tento produkt. ☝🏻

oliviakatka
7. nov 2024

20% iba z výnosu nie z celej sumy, či? Viem ti na to pozrieť

oliviakatka
7. nov 2024

@insurance_advisory táto tarifa sa predávala 30 rokov dozadu 🥲

0silvia0
7. nov 2024

@insurance_advisory mňa tak Allianz lámal pred pár rokmi investičné životné produkty pre deti. Som povedala, že mám záujem len o rizikové poistenie. Ani sa mi neozvali odvtedy, ako sme sa dohodli, asi z tohoto nemajú pracovníci províziu.
Mne kedysi teta, ktorá pracovala v terajšom Allianzi, pre syna založila rizikové poistenie, sama mi vtedy povedala, že bežne toto poistenie ani neponúkajú.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
sweet20
8. nov 2024

Z vynosu sa plati dan 20%.. nic vam neukradli.. podla toho co pisete neslo o zivotne poistenie.. ale zbytocne pisat.. aj tak mate svoju pravdu

jana_po
10. nov 2024

Výplata dožitia sa konca poistenia podlieha zdaneniu. Základ dane je rozdiel medzi nárokom, ktorý vznikne, t.j. poistná suma + osobitná prémia, od tohto sa odpočíta zaplatené poistné za životné poistenie. Daň je vo výške 19%. Daň neostáva v Allianzi, je to príjem štatu.

kejtyp
Odpoveď bola odstránená