Je hypotéka vhodná investícia do starého domu?
Ahojte,
Chcela som vás poprosiť o radu,vaše skúsenosti 🙂.Byvame v staršom sedliackom dome 80 ročnom,ktorý nutne potrebuje opravy.Nikdy sme si nemohli dovoliť rekonštrukciu,starala som sa sama o deti.Teraz už deti povyrastli.Vždy som však túžila o inom bývaní ako to teraz máme.Zo 2 roky uvažujem,že by som si zobrala hypotéku a investovala do prerábky.Avšak každý má odhovara,že v mojom veku 42 rokov ,by to nerobili a navyše ,že investovať do starého domu sa neoplatí.Pritom dom je na dobrom mieste,čiže keby som aj nevládala so splátkami,asi by som nebola stratová.Isli by ste do toho?
Mne z toho logicky vyplyva, ze ak 80 rocny dom, ktory potrebuje rekonstrukciu nebudes teraz nijak riesit a budes v nom dalsich 40 rokov byvat tak tvoje deti akurat zdedia staru chajdu ktoru zburaju. Bude to nefunkcny dom. Ak to nebudes riesit teraz tak v buducnosti uz vobec nie. Mozne varianty za mna su ist do rekonstrukcie s americkou hypo a to cim skor alebo predat a hypotekou dofinancovat zvysok na novsi / novy dom.
Nechaj si poradit, ci sa oplati investovat do prerabky a ak ano, chod do toho. Je pekne, ze tvoj priatel nieco zdedil, ale dnes je tvoj priatel a zajtra nebude. Si stara na to, aby si mala tak ruzove okuliare a nemyslela na zadne dvierka. Nie je to s Lucka na krk… ja sa prave rozhodujem, ci zoberiem dalsiu … ked to spocitam vyjde ma to lacnejsie ako najom🤷🏻♀️ nebudem tam chciet byvat, nevadi preda sa … predat dom s hypo nie je problem
@candii banky davaju hypoteky bezne do veku 70 rokov, ja mam tiez. Takze ide to.
Kašli na to čo hovori okolie. Je to tvoj domov, tak sa on staraj. Urob drenáže, nebudú ti vlhnúť steny. Si mladá samostatná žena, to často ľudia neradi vidia, už by ta len nechali dožívať. Chceš žiť predsa v peknom, čistom. A dobre uvažuješ, ostane to potom deťom. Zisti si, akú hypo môžeš získať. Keby to bola slucka na krk, už tu väčšina slovače povieva vo vetre na každom stĺpe. Ľudia žijú a splácajú, len si to treba rozume nastaviť. Oprav si dom a užívaj si ho.

@muchotrafka298 tak jej nedaju uver na 30 ale na 20 rokov. Stale dost casu na slusny uver z ktoreho prerabku zaplati.