icon

Je lepšie mať peniaze na jednom alebo viacerých účtoch?

27. mar 2026

Ahojte, nemám peňazínazvyš a preto sapýtam. Je výhodnejšie rozdeliť peniaze do 2 bánk a lebo radšej na jeden účet? Poradíte ? Vopred ďakujem.

krasneleto
27. mar 2026

@anonym_autor a pointa prerozdelenia maleho obnosu penazi na dva ucty je aka? dva ucty= dvojo podmienok na vedenie uctu zdarma, ak take este vobec existuje... preco to robit?

anonym_1fcea3
27. mar 2026

naco ti dva ucty?

anonym_e3b5df
27. mar 2026

Môžeš rozdeliť v jednej budeš mať drobné na internetové nákupy kartou a v druhej na bežné používanie.
Samozrejme oba účty mať bezplatne.

anonym_9ee022
27. mar 2026

@anonym_autor máme 2 účty. Na jeden sa posiela určitý obnos peniaze k ktorého sa platia všetky účty, chod domácnosti. A druhý na ostatné. V podstate si na tom 1. Šetríme, lebo vždy posielame viac ako je treba a sú z neho nadstavené trvalé príkazy, takže ho kontrolujem len niekedy

autor
27. mar 2026

Ďakujem za všetky odpovede.

kacena4
27. mar 2026

mame 1 ucet a v nom sa da nadstavit poducet je to lepsie ako platit 2

catherin4
27. mar 2026

Ja mám dva účty, slovenský a rakúsky, keďže žijem v Rakúsku. Ale inak sú ti dva účty na nič, zbytočne budeš platiť 2x poplatky. Leda žeby ten jeden bol na sporenie.

zuzinka888
27. mar 2026

Mam dva- jeden dokonca so sporiacim uctom. Jeden mam iba na nakupy cez internet a druhy na vsetko ostatne. Ucty mam oba zadarmo( splnam podmienky)

krasneleto
27. mar 2026

v jednom ucte vies nastavit aj odkladaci ucet. sporiaci, terminovany, neviem aky... ucet s nazvom aky mu das a tam presunies peniaze- a vsetko vidis v jednej appke... za mna komplikovane mat rozne veci na roznych uctoch

lauruska_sumienka
27. mar 2026

ja mam tiez 2 ucty (oba bezplatne), ale to len z toho dovodu ze jeden mam hlavny kde mi chodi prijem a druhy pouzivam na online nakupy a tam drzim minimum a ked treba nieco uhradit tak si € prevediem z hlavneho

anonym_4d473e
27. mar 2026

@anonym_autor
Na Slovensku mas garantovanych v banke na ucte 100000€

anonym_c0fd96
27. mar 2026

Mame 1ucet a v nom 2 poducty setriace.Mnohi maju 3ucty lebo nemaju spolocne peniaze,ale kazdy svoje a 1 spolocne.My mame vsetky spolocne.

procrastique
27. mar 2026

Akých peňazí, na aké účely a na akých účtoch? :D

euka210
27. mar 2026

@anonym_autor my mame asi 2 banky a uctov...asi 3 ...ja jeden bezny aj manzel a terminovane riesi manzel podla vyhodnosti. My mame peniaze "rozhodene" na viacerych uctoch, fondy a pod, aby co nepotrebujeme sa zhodnocovalo.

anonym_58bce0
27. mar 2026

@anonym_autor zakon o ochrane vkladov = do 100.000 eur na 1 rodne cislo na 1 banku. Ak mas viac ako 100.000 eur, tak to dava zmysel. Jedina vynimka je pri predaji nehnutelnosti, tak tusim rok mas ochranu na celu ciastku, ale musis to nahlasit...
Do 100.000 to mas vpodstate jedno (ano, existuje sanca, ze banka zkrachuej a ty sa chvilu nedostanes k peniazom, tak ano, 2 banky su mensie riziko ako 1, ale pre bezneho cloveka je to jedno)...
A peniaze na ucte (prilis vela) by si aj tak nemala mat... aspon na sporiacom alebo terminovanom a zvysok invsetovat, nech to nezozerie inflacia...

slavomira236
28. mar 2026

@anonym_autor mam jeden ucet a k tomu 2 sporiace poducty vo fiu zdarma...a este mam v druhej banke fondy. S banky som odchadzala koli poplatkom ake fondy sim tam nechala

esmey
28. mar 2026

Ja mám 4 rozne učty v 4 bankách, za žiadny neplatím poplatky.

zuzanka.zuzu
28. mar 2026

o akej sume je reč? je úplne jedno či máš 5000 na jednom účte alebo na piatich 😀 keď je reč o 500 000 tak to je už iné 😁

anonym_a11ffe
28. mar 2026

@anonym_autor Ferencak ti pomôže, on je finančný poradca smerákov, v garáži💣

anonym_22ec88
29. mar 2026

Závisí prečo to chceš urobiť aj v akej si rodinnej situacii . My s mužom mame 3 ucty, vyhovuje nám to takto mame oddelene co chceme mať oddelené a spojené co chceme mať spojené 😀😀😀 mne vyhovuje veľmi TB kde mam tie sporenia, kedykoľvek si ten "poducet" otvoríš a pod. Ja mam asi 4 rozne 🤣

marekjendral
30. mar 2026

@anonym_autor Gemini povedal
Ahoj, ak nemáš peňazí nazvyš, najlepšie je mať jeden, ideálne bezplatný účet v overenej banke. Zjednoduší to prehľad a vyhneš sa zbytočným poplatkom. Fond ochrany vkladov ťa chráni do 100 000 €, takže o úspory sa netreba báť. Rozdeľovanie má zmysel len pri vyšších sumách alebo kvôli špeciálnym výhodám. Pre teba je priorita prehľadnosť a minimalizácia nákladov.