Je minimálna mzda pevná suma vrátane príplatkov?
Ahojte chcem sa spýtať minimalna mzda je teraz 915€ takže to je akože pevná suma + príplatky atď?(keď odratam tie priplatky sobota,nedeľa malo by mi výsť tá minimálka 915eur)
minimalna mzda je zaklad co musis mat. a je to v Hrubom ciže až potom sa odratava dan, poistenie atd..
minimalna mzda je zaklad, teda napr. aj s osobnym musi byt tych 915 v hrubom?
@anonym_c2c80f aha ďakujem
@anonym_c2c80f ďakujem
@anonym_c2c80f ďakujem
minimalna mzda je zaklad co musis mat. a je to v Hrubom ciže až potom sa odratava dan, poistenie atd..
@bykaterina ďakujem
@anonym_c2c80f plat -mzda je tá minimálna 915 v hrubom k tomu máš osobne lebo to je nenarokovatelna zložka. Napr 100 eúr. Čiže spolu v hrubom máš 1015 a cez daňovú kalkulačku si vieš pozrieť koľko máš v čistom na účet
@anonym_c2c80f plat -mzda je tá minimálna 915 v hrubom k tomu máš osobne lebo to je nenarokovatelna zložka. Napr 100 eúr. Čiže spolu v hrubom máš 1015 a cez daňovú kalkulačku si vieš pozrieť koľko máš v čistom na účet
@bykaterina potom je to zaujimave. lebo platove tarify statnych mamestnancov su hlboko pod ich minimalnou mzdou
@bykaterina potom je to zaujimave. lebo platove tarify statnych mamestnancov su hlboko pod ich minimalnou mzdou
@nika1971 Kto má menej ako min mzda?
Platová trieda Platová tarifa
1. 705,00
2. 742,00
3. 865,50
4. 918,00
5. 1 034,00
6. 1 107,50
7. 1 257,50
8. 1 429,00
9. 1 626,00
@anonym_autor
@bykaterina nepozná rozdiel medzi hrubou a čistou,nemýľ ju ešte aj superhrubou
@nika1971 no to je realita. Platy tabuľkové sú nízke a dopláca sa veľakrát do minimálnej mzdy
@bykaterina nepozná rozdiel medzi hrubou a čistou,nemýľ ju ešte aj superhrubou
@rozculena tak ma chat gpt alebo Google vie si pozrieť čo to je
Ja som mala 1850eur v hrubom,strasne som nasrana ale tak my to mame podla hodin,Februar bol kratky mesiac a ziadne navyse odmeny.Este,ze takychto mesiacov v roku je ozaj malinko.
@rozculena tak ma chat gpt alebo Google vie si pozrieť čo to je
@bykaterina keby vedela používať google alebo chatGPT,nemusela by sa pýtať na koňovi
@anonym_c2c80f
@bykaterina
Nie základ nemusi byt minimálna mzda plus k tomu osobne ohodnotenie.
Hrubá mzda (základ plus ohodnotenie) musí byt najmenej minimálna mzda.
A teda: minimalna mzda je zaklad, teda napr. aj s osobnym musi byt tych 915 v hrubom? - áno
@sandra49 ze sa nehanbia, nie je to skrateny uvazok?
@anonym_2157f4 nie..37,5h. Jedine, ze by sa naozaj pracovalo podľa otváracích hodín daného oddelenia, tak by to bol teoreticky skrátený. Ale to pochybujem. Akože keby tam ma upratovačka takúto mzdu, ktorá ma v podstate nulovú zodpovednosť tak okej, ale aj tak je to málo.

V hrubom.