icon

Je možné natiahnuť roky pri refinancovaní hypotéky?

21. nov 2024

Ahojte
Da sa pri refinanc.hypoteky natiahnut viac rokov?idd o prima banku
Popr.ak ina banka ,ze si nechame ponuky ,bude treba vsade znalecky?
Vdaka

petamich
21. nov 2024

Da, len treba splnit maximalne akceptovany vek - napr. 50+ uz na 30 rokov splatnost nedaju. Pozadovanie noveho znaleckeho je individualne per banka a per hypoteka, vacsinou nepozaduju ak sa vyska hypoteky nenavysuje a ide o cisty refinanc atd. ale treba zistit v banke idealne

zic
21. nov 2024

Tak znalecky nema co mat priamy suvis s natiahnutim splatnosti. Vzdy sa ma pytali na kolko rokov chcem hypo v novej banke a ja som sa rozhodol, ci zkratit dobu, predlzit alebo "pokracovat" v splatenych rokoch... ved nova banka asi ani neriesi povodnu splatnost, iba vysku zostatku / uveru...

autor
21. nov 2024

@zic znalecky ak ides do novej banky

vikisisi
22. nov 2024

Netreba vo všetkých bankách nový ZP, niekedy stačí starý ZP a aktuálne fotky

autor
22. nov 2024

@vikisisi a viete akej banke to postacuje?

vikisisi
22. nov 2024

ČSOB ale musí to byť byt nie RD

zic
22. nov 2024

Ale to nema nic s natiahnutim rokov. Ten potrebujes kvoli samotnemu ohodnoteniu nehnutelnosti (aj to nie podla mna vzdy / v kazdej banke... myslim, ze ak bol stary odhad do 5 rokov, niektore banky brali aj ten)... proste dlzka splatnosti priamo nesuvisia s ohodnotenim nehnutelnosti... o to mi islo...

majka99999
22. nov 2024

Nam v CSOB uznali aj znalecky stary 13 rokov, len som updatovala fotky, kedze byt samozrejme tak nevyzera ako na starych foto a cinzak sa zateplil. Ale tak nehnutelnoat mala 3x taku hodnotu ako zostatok hypo, takze tak.

janulikt84
25. nov 2024

@majka99999 uz iba 2 ročný akceptujù v Čsob
V prima banke stacia aktuálne foto ak ide o byt - maju cenovu mapu..Ak maš otázku kľudne sa pytaj ale ak máš RD treba aj starší znalecký plus foto ...
Natiahnuť splatnosť vieš - ale ako píšu vyšie záleží aj od tvojho veku

majka99999
27. nov 2024

@janulikt84 v marci vzali aj tento, zaujimave.

janulikt84
27. nov 2024

@majka99999 maju nový systém čize uz by ti ho nezobrali..