Je možné poberanie daňového bonusu aj počas materskej?
Prosím o radu tých čo sa do toho vyznajú, ak som od 15.1 nastúpila na materskú dovolenku a poberala som v ten mesiac daňový bonus, je možné že zamestnávateľ v ročnom zúčtovaní mi daňový bonus priznal aj za iné mesiace? Údajne sme s mužom poberali prvých 6 mesiacov obaja daňový bonus, pričom ja som bola MD a muž do marca nezamestnaný. Čísla v ročnom zúčtovaní nám moc význam nedávajú….
@anonym_autor daj potom vedieť ako to dopadlo a držím palce nech sa to vyrieši 🙂
@lienockak takže zistila som že mi uplatnili daňový bonus za január a za apríl, nevedia mi povedať prečo mi ho uplatnili za apríl a prečo v takej výške (mne to vychádza cca že mi uplatnili 62€ ale neviem to naisto). V žiadosti o RZD som nežiadala o vyplatenie DB, túto časť mám prázdnu… účtovná firma so mnou odmieta komunikovať že ak mi niečo nesedí mám si urobiť opravné daňové priznanie. Nervy mám 1000
@lienockak takže zistila som že mi uplatnili daňový bonus za január a za apríl, nevedia mi povedať prečo mi ho uplatnili za apríl a prečo v takej výške (mne to vychádza cca že mi uplatnili 62€ ale neviem to naisto). V žiadosti o RZD som nežiadala o vyplatenie DB, túto časť mám prázdnu… účtovná firma so mnou odmieta komunikovať že ak mi niečo nesedí mám si urobiť opravné daňové priznanie. Nervy mám 1000
@anonym_autor to majú pravdu, aj keď spravili oni chybu, už sa to nedá opraviť vo firme, už musíš iba sama. A to podaním dodatočného daňového priznania (nie opravného). Aspoň keby boli takí ochotní, že by Ti s tým podaním pomohli, keď už je to takto.
@anonym_autor to majú pravdu, aj keď spravili oni chybu, už sa to nedá opraviť vo firme, už musíš iba sama. A to podaním dodatočného daňového priznania (nie opravného). Aspoň keby boli takí ochotní, že by Ti s tým podaním pomohli, keď už je to takto.
@lienockak oni mi píšu že opravné. Neviem ani čo k tomu potrebujem ani ako sa to robí, oni nekomunikujú takže srandy kopec
@lienockak oni mi píšu že opravné. Neviem ani čo k tomu potrebujem ani ako sa to robí, oni nekomunikujú takže srandy kopec
@anonym_autor opravné sa podáva na chyby zistené do lehoty na podanie riadneho daňového priznania, tá lehota už dávno uplynula. Dodatočné sa podáva na chyby zistené po lehote na podanie riadneho daňového priznania.

@lienockak no som zvedavá čo sa z toho vykľuje… dostala som v skutočnosti 140€ za január v daňovom mám niečo okolo 204€ a mužovi to vychádza správne že poberal od marca… som zvedavá čo z toho celého vznikne 😄
@anonym_autor daj potom vedieť ako to dopadlo a držím palce nech sa to vyrieši 🙂