icon

Je možné refinancovať hypotéku cez inú banku?

5. sep 2025

Ahojte. V kratkosti - žijeme v dome svokrovcov, dom je založený švagrom a nami (mužova stara hypo). Chcem sa spýtať, ideme brať hypo na novy dom.
Je možné, ak je dom založený v SLSP vysporiadať hypo tým, že vezmeme novú velku hypo napr v Primabanke? novu hypo budeme opat zakladať dom svokrovcov, po dokončení domu prenesieme hypo na nový dom.
Myslim, že je to možné len v prípade ak by do prima banky prešiel aj svagor vsak?
Snád ma pochopite :D

anonym_99b3fb
5. sep 2025

@anonym_autor nie. Nemôžeš mať založený dom v dvoch rôznych bankách

mimaapeto
5. sep 2025

nie dom je už založený dokonca 2x nemôžte ho viac zakladať

zic
5. sep 2025

@anonym_autor najskor bude riesenie "per partes"... americka hypo (znovuzalozit v slsp stary dom) -> dostavat novy dom -> preniest hypo... ale urcite by som taketo smakocinky riesil s financnym sprostredkovatelom radsej...

anonym_99b3fb
5. sep 2025
@mimaapeto

@mimaapeto môže viackrát zakladať, pokiaľ hodnota domu presahuje súčet všetkých hypoték. Ale musia byt v jednej banke

mimaapeto
5. sep 2025

čudujem sa svokrovcom ...

autor
5. sep 2025
@mimaapeto

@mimaapeto nato sa nepýtam, boli sme v banke a normálne to ide 🙂

autor
5. sep 2025
@mimaapeto

čudujem sa svokrovcom ...

@mimaapeto ani nato som sa nepýtala 🙂

janiex81
5. sep 2025

Vlastníkmi domu sú len svokrovci? Švagor má hypotéku, v ktorej je len sám účastníkom a záložcovia sú svokrovci? Manžel je tiež sám v úvere na vlastnej hypotéke (nie spoločne so švagrom) a záložcovia sú svokrovci?

autor
5. sep 2025
@janiex81

Vlastníkmi domu sú len svokrovci? Švagor má hypotéku, v ktorej je len sám účastníkom a záložcovia sú svokrovci? Manžel je tiež sám v úvere na vlastnej hypotéke (nie spoločne so švagrom) a záložcovia sú svokrovci?

@janiex81 vlastnik bol muž a svokor. Teraz po smrti svokra sa dom prepisuje na mamu, lebo my sa stahujeme preč.
ale čo sa týka ostatných otázok to neviem 😀

janiex81
5. sep 2025
@anonym_autor

@janiex81 vlastnik bol muž a svokor. Teraz po smrti svokra sa dom prepisuje na mamu, lebo my sa stahujeme preč.
ale čo sa týka ostatných otázok to neviem 😀

@anonym_autor Aha, takže on to vlastne nie je dom svokrovcov? Ale teraz ho manžel a švagor posunú na mamu? Celkom nerozumiem a tým pádom ťažko radiť..

eniky2206
6. sep 2025

@anonym_autor správne myslíte... 🙂 Ak by ste mali len vy tam ťarchu tak je úplne v pohode, ale takto Vám to nebude nikto akceptovať 😔

n3r7
7. sep 2025

@anonym_autor
Dobrý deň, v princípe sa to riešiť dá 🙂. Je tam však viacero detailov (kataster, poplatky, podmienky bánk), ktoré je fajn nastaviť správne, aby vás to zbytočne nestálo čas a nervy.

Tomuto sa venujem so svojím tímom v praxi, takže ak by ste chceli, pokojne mi napíšte správu a môžeme sa na to pozrieť konkrétne podľa vašej situácie.