Je možné skryť odosielateľa z Fio banky?
fio banka.- ked posielam niekomu peniaze je mozne skryt mna ako odosielatela?
prosim vas, o radu!
lebo som zufala.
niekedy mi na fio pride platba od kamosky, a ona sa tam nepodpise, (ale neviem aku ma banku), a neviem kto je ani odosielatel teda, len viem, ze je to ona.
a ako to je z fio ked si chcem poslat peniaze sebe do mbanky, - je taka moznost ze anonymne to odoslat tie peniaze, nech tam nie je spomenuty odosielatel? z tej fio banky ked posielam sebe do mbanky? nechcem,aby to tam bolo vidiet, ze som si to ja vlastne poslala. dakujem
Cez IB ak to náhodou nevidíš si zapni cez ozubené kolečko v pohyboch stĺpec Názov protiúčtu aj Názov banky. Potom nemusíš otvárať detail prijatej platby, ale hneď vidíš meno aj názov banky.
@maranco ahoj, asi mi nerozumieš, ja prave tam toho odosielatela vidiet nechcem..
nechapes mi asi...
z fio banky chcem posielat sebe na ucet do mbanky, 500e poslem to, a vo fio banke neviem nastavit pri platbe ze "neukazovat odosielattela"...
nechcem aby mne v mbanke na ucte bolo vidiet, ze JA som si poslala tie peniaze.
rozumieš mi uz?
ako to urobit, aby nebolo vidiet mna ako odosielatela ? proste nech tam nie je nic napisane, ze kto je odosielatel z fia, pre mna je potrebna mbanka aby tam nebolo vidiet, kto mi poslal tie peniaze ( teda ze ja)
@yasina si to pošli šekom ako vklad na pošte.
@lenkakravcova ja zijem v zahraniči :( nemam ako to urobit.
na poste ? to sa da cez čo urobit? ako sa to robi?
@yasina na pošte som myslela ako šekom prevod na účet. Vypíše sek, zaplatíš pri okienku a oni to prevedú na účet v banke.
A kto ti na ten účet ešte chodí?
@januska12323 Tiež mi napadlo, že či je ten účet spoločný s manželom (ale prečo by teda vadilo, že si sama poslala peniaze?), alebo možno SZČO- a tam sa tuším dokladuje výpis z účtu, ale neviem presne, ako to je.
@unicornlady už sa to raz pýtala a stále nepovedala ten hlavný problém
@januska12323 treba vyriešiť príčinu a nie snažiť sa riešiť dôsledok nemožným spôsobom, ale keď neprezradí čo je vo veci tak nemôže dostať adekvátnu radu
či to skrýva pred exekútorom, manželom, vymáhačom, rodičmi
rovnaká otázka by bola, chcem jazdiť autom v premávke, ale chcem si dať fóliu na čelné aj bočné sklá aby ma nebolo vidieť v aute, už som zúfalý v ktorom autoservise mi ju nalepia?
Myslim, že dôvod nie je podstatný, na to, aby ti ľudia poradili. Podľa mna vzdy ide identifikovať odosielateľa a je to súčasťou boja proti legalizácii príjmov z trestnej cinnosti. Mna napadlo si tie peniaze poslať do stávkovej kancelarie a následne preposlat na ten ucet. V tom prípade by mal byt odosielateľ názov stávkovej kancelarie. Alebo si poslať balik na dobierku a zaslat si peniaze za prevzatú dobierku na ucet.
@tramtada31 dá sa poradiť riešenie, ale použitie tej rady by nebolo legálne
rovnako tu príčetný ľudia neporadia ako vyrobiť bombu, ako sa zbaviť tela
@tramtada31
@maranco
samozrejme mne napadaju legalne veci, nie ilegalne :D a to snad nie je ilegalna otazka,ked nechcem,aby partner videl vsetko ohladne mna :D takze tak a dovod naozaj nie je podstatny :D nechystam sa vyrobit bombu :D :D
ale myslim, ze cesta asi nie je, ako odstranit toho odosielatela
Ty budeš z tých partneriek ktorá sa tvári chudobná a nechá si všetko platiť od partnera?
A keď už si máš niečo zaplatiť zo svojho účtu tak nechceš aby videl, že máš tajný účet z ktorého si prepošleš peniaze.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/co-robit-ked-partnerka-zatajila-financie/
toto nie je možné v žiadnej banke nastaviť, odosielateľ sa nedá skryť, to už čo by bolo, aby nebolo vidno názov majiteľa účtu, a jeho meno. Aj cez online peňaženky Skrill, či PayPal keď posielaš peniaze, tak dotyčná osoba keď obdrží peniaze vidí názov účtu, teda celé tvoje meno, a emailovú adresu, a nedá sa to obísť, keďže verifikácie účtov sú prísne. Takže základné údaje, ako IBAN, názov, meno majiteľa účtu, pokiaľ sa jedná o fyzickú osobu, a názov firmy pri právnickej osobe sa vždy dozvieš. Bližšie údaje o adrese sa už nedozvieš. Už skončila éra anonymných vkladov ku ktorým si potrebovala len heslo, a pokiaľ si ho zabudla, tak pá, pá úspory...

@yasina otvor si detail pohybu prijatej platby a uvidíš aj názov banky aj meno majiteľa účtu