icon

Je možné stále žiadať o príspevok na úver?

3. jún 2025

Ahojte, prosím o radu, dá sa ešte požiadať o tento príspevok?
Ešte to vyplácajú?
Zvýšenú splátku máme od marca tohto roku z 210 na 450 eur.

44janica44
3. jún 2025

Preboha to ešte túto capinu nezrušili?

autor
3. jún 2025
@44janica44

Preboha to ešte túto capinu nezrušili?

@44janica44 Preto sa pýtam či to už není zrušené.

zafir01
3. jún 2025

Neni to zrušené, žiaľ

44janica44
3. jún 2025
@zafir01

Neni to zrušené, žiaľ

@zafir01 tak dúfam ze aspoň od januára toto nezmyselné skladanie sa na cudzí majetok konečne zrušia... na lieky nie je, na deti nie je ale na domy a byty kadekomu stále je.

autor
3. jún 2025
@zafir01

Neni to zrušené, žiaľ

@zafir01 Dobre tak sa to dá ešte požiadať a nevadí že zvýšenie máme od marca a len teraz idem požiadať?
Keďže ja nesledujem tieto veci tak nie som v obraze.
A vyplatia aj spätne nevieš?

misana84
3. jún 2025
@44janica44

@zafir01 tak dúfam ze aspoň od januára toto nezmyselné skladanie sa na cudzí majetok konečne zrušia... na lieky nie je, na deti nie je ale na domy a byty kadekomu stále je.

@44janica44 moje slova…. Nechápem prečo by sme sa mali skladať na bývanie ľudi, ktorí si dobrovoľne brali hypo a museli predpokladať, že sa zvýši splátka. Nikto nikomu nedá nič zadarmo, určite nie banka. ale hlavne, že sviatky zrušia aby ušetrili.

majlo1234
3. jún 2025
@misana84

@44janica44 moje slova…. Nechápem prečo by sme sa mali skladať na bývanie ľudi, ktorí si dobrovoľne brali hypo a museli predpokladať, že sa zvýši splátka. Nikto nikomu nedá nič zadarmo, určite nie banka. ale hlavne, že sviatky zrušia aby ušetrili.

@misana84 to sa skladame ale bankam nauriky, uz ked chceme byt uplne presni

autor
3. jún 2025

@slavkadi Toto som prebehla ale nenašla som odpoveď na moju otázku.

slavkadi
3. jún 2025
mojvlk
3. jún 2025

Ja som žiadala v januári a a už v marci boli peniažky

autor
3. jún 2025
@mojvlk

Ja som žiadala v januári a a už v marci boli peniažky

@mojvlk A bola si zaniesť osobne papiere kde to presne na úrade práce vybavujú?

44janica44
3. jún 2025
@majlo1234

@misana84 to sa skladame ale bankam nauriky, uz ked chceme byt uplne presni

@majlo1234 skladáme sa ľuďom na ich domy a byty ... banky im len požičali peniaze a za tuto službu chcú adekvátnu odmenu ako každý podnikateľský subjekt. Ci ty pracuješ zadarmo alebo za symbolické 1e na hodinu?
Alebo by si cudziemu požičala peniaze a nič za to nechcela?
Alebo keď investujes peniaze tak neocakavas žiadny zisk?

majlo1234
3. jún 2025
@44janica44

@majlo1234 skladáme sa ľuďom na ich domy a byty ... banky im len požičali peniaze a za tuto službu chcú adekvátnu odmenu ako každý podnikateľský subjekt. Ci ty pracuješ zadarmo alebo za symbolické 1e na hodinu?
Alebo by si cudziemu požičala peniaze a nič za to nechcela?
Alebo keď investujes peniaze tak neocakavas žiadny zisk?

@44janica44 ved dostali a dostavaju adekvatnu alebo priam nadadekvatnu odmenu, aj s pomocou statu

44janica44
3. jún 2025
@majlo1234

@44janica44 ved dostali a dostavaju adekvatnu alebo priam nadadekvatnu odmenu, aj s pomocou statu

@majlo1234 cenu za požičanie peňazí určuje trh.... keď ideš do potravín tiež im povieš ze za rožok nedáš 12 centov ale iba 5 lebo to je podla teba adekvátna cena?

Každý kto si zobral hypo podpísal ze si je vedomý toho ze úroky sa môžu meniť... raz sú 0,5 % a kľudne môžu byť aj 12%... opakujem pôžička penazi je sluzba a banka chce za ňu odmenu. Nesúhlasis, nechaj tak, peniaze si zozen inde. Banky nikoho nenutia si brat pôžičky.
Zato ti naši darmozraci nútia nás skladať sa na pozicky iných.

Opakujem otázku ty by si za požičanie peňazí alebo ich investovanie nechcela odmenu? Alebo keby na jednej investícií zarobíš 0,5% ale máš možnosť na inej zarobiť 5% tak kde investujes? Asi do tej kde dostaneš 5% a banka sa v tomto doprava rovnako ... investuje peniaze tam kde to prináša zisk.

ivuska027
3. jún 2025

Potrebuješ vyplniť jednoduchú žiadosť a doložiť kópiu úverovej zmluvy a aj dodatok o zvýšení. Nič iné. Na úrade Ta budú navigovať, kde žiadosť podať.

autor
4. jún 2025
@ivuska027

Potrebuješ vyplniť jednoduchú žiadosť a doložiť kópiu úverovej zmluvy a aj dodatok o zvýšení. Nič iné. Na úrade Ta budú navigovať, kde žiadosť podať.

@ivuska027 Žiadosť som vytlačila z netu a kópiu úverovej zmluvy to prvú zmluvu keď sme brali hypo potrebujú a teraz v marci čo nám zvýšili úrok všetky tie papiere?

majlo1234
4. jún 2025
@44janica44

@majlo1234 cenu za požičanie peňazí určuje trh.... keď ideš do potravín tiež im povieš ze za rožok nedáš 12 centov ale iba 5 lebo to je podla teba adekvátna cena?

Každý kto si zobral hypo podpísal ze si je vedomý toho ze úroky sa môžu meniť... raz sú 0,5 % a kľudne môžu byť aj 12%... opakujem pôžička penazi je sluzba a banka chce za ňu odmenu. Nesúhlasis, nechaj tak, peniaze si zozen inde. Banky nikoho nenutia si brat pôžičky.
Zato ti naši darmozraci nútia nás skladať sa na pozicky iných.

Opakujem otázku ty by si za požičanie peňazí alebo ich investovanie nechcela odmenu? Alebo keby na jednej investícií zarobíš 0,5% ale máš možnosť na inej zarobiť 5% tak kde investujes? Asi do tej kde dostaneš 5% a banka sa v tomto doprava rovnako ... investuje peniaze tam kde to prináša zisk.

@44janica44 ja suhlasim so vsetkym co pises

ivuska027
4. jún 2025
@anonym_autor

@ivuska027 Žiadosť som vytlačila z netu a kópiu úverovej zmluvy to prvú zmluvu keď sme brali hypo potrebujú a teraz v marci čo nám zvýšili úrok všetky tie papiere?

@autorka áno

mojvlk
4. jún 2025

Na uspvare

michal711
8. jún 2025

Bohužiaľ nevyplatia vám to spätne. Trebalo sa prebrať skôr

autor
9. jún 2025
@michal711

Bohužiaľ nevyplatia vám to spätne. Trebalo sa prebrať skôr

@michal711 Jasné chápem, tak ja nesedim celé dni na nete že kedy aký príspevok dávajú tak nemám prehľad. Ale nevadí.

michal711
9. jún 2025

Veď to funguje rok a pol