Je možné uplatniť daňovú úľavu po refinancovaní?
Dobrý deň, momentálne máme hypotéku, spotrebák aj stavebný úver v PSS, (áno všetko v jednej), keďže splňame podmienky, chceli sme si uplatniť úľavu na dani pre mládež, hypotéku máme normálne na základe kúpenia domu.
Bohužial nám bolo povedané, že v PSS nie je možné to uplatniť, keby riešime refinanc v normálnej banke, bolo by možné to teda ale až v ďalšom roku samozrejme, uplatniť ?
Príde mi škoda nevyužiť aspoň takúto pomoc, keďže každé € sa ráta k dobru.
Dúfam som to napísala k porozumeniu, ďakujem.
@maury Ešte sme refinanc nerobili, takže tak či onak tu možnosŕ nemáme ak správne rozumiem
@margit09123 nie, lebo ak si budete refinancovať úver v banke, tak na uplatnenie daňového bonusu na zaplatené úroky nárok aj tak mať nebudete.
@margit09123 ale našla som tu starší príspevok ohľadom refinancovania, zodpovedal odborník. Síce to bolo v roku 2021
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/financn...

@margit09123 ak ste refinancovali alebo navyšovali hypotéku, tak o nárok daňový bonus na zaplatené úroky aj v banke ste prišli. Je to brané ako porušenie podmienky účelu.
Takže by ste si to aj tak uplatniť nemohli. A áno PSS nie je možné to uplatniť, musíte to riešiť potom cez banku.