icon

Je možné založiť účet na meno dieťaťa?

12. apr 2024

Je prosim možné založiť účet v banke aj na meno bábätka? Chcem mu tam šetriť rodinné pridavky do budúcna. Platí sa za vedenie aj takéhoto "detskeho" účtu?
Ďakujem

denden77
12. apr 2024

nasa ma v TB a neplatim nic ale ja tam mam ucet tiez 😊

simulienka2207
12. apr 2024

nie

betulinka1
12. apr 2024

Na bežný ucet by som to nedavala ale nejaky šetriaci. Inak destke ucty su skoro vsade zadarmo.

katkaseiner
12. apr 2024

radsej tie peniaze investuj...takto na dlhsie, sa ti to oplati... hlavne ak to vies davat pravidelne (aj ked nie mega velke polozky) tak je to super. V banke na beznom ucte ti to bude sediet ako doma v ponozke

zic
12. apr 2024

Je zbytocne zalozit bezny ucet na meno dietata a davat tam peniaze - ziadne zhodnotenie a este ti ho mozu vybielit... (ked bude mat dieta viac rokov, tak samozrejme vlastny ucet je fajn, nech sa nauci narabat s peniazmi)...
Ak tie peniaze chces dat aspon na terminak / sporiaci ucet, popripade na nejake invsetovanie, tak urcite nie na meno dietata. S tym sa potom moze horsie manipulovat a nadovazok v 18tke moze dieta mat zrovna predlzenu pubertu, prachy vyberie a minie...

nikolani
12. apr 2024

Ak sa jedná ešte len o bábätko, určite mu neodkladaj peniažky na bežný účet. Za tých 18 rokov s nimi inflácia spraví svoje, to je ako vyhodiť z okna

anile12
12. apr 2024

Dobrý deň, ak chcete kľudne napíšte robím venové poistenie (sporenie napr. do 18)+ úrazovka v prípade ci už hospitalizácie dieťatka alebo zlomenina alebo detske vážne choroby

katika901
12. apr 2024

Za detský účet poplatky nebývajú.
Ale odporúčam radšej tie peniaze investovať, za také obdobie sa krásne zúročila.
Ale rozhodne nie cez investičné životné poistenie, tam idú peniaze hlavne na poplatky.