Je možné žiadať o vyplatenie odkúpnej hodnoty bez zrušenia životnej poistky??
16. apr 2021
Vie mi niekto poradiť?
@laura0107 áno dá sa, hovorí sa tomu čiastočný odkup, je to možné pri investičnom životnom poistení. Pri kapitálovom to tak nieje, tam sa ruší celá zmluva ale pre istotu sa treba spýtať, možno tam je aj taká možnosť. Pri odkupe však musí byť našetrena dostatočná suma, lebo cca ročné poistné tam musí zostať.
@monkasponka Pri čiastočnom odkupe, peniaze čo tam zostanú sa ďalej investuju do fondov, aké boli nastavene na začiatku, čiže to čo tvrdíš, je nezmysel. Čo sa týka prerušenia platenia, dá sa to, ale to nerieši jej požiadavku a to vybrať si peniaze.
Odporúčam zrušiť poistku kde sa sporí mam klienta ktorý ma zmluvu 14 rokov neviem kde mu to robili tak tam 6000€ a hodnotu ma 2340€ investujte mimo bánk a poisťovni

@laura0107 Malo by sa dat, ale zrejme to musi byt bud po urcitej dobe, alebo po istej ,,nasetrenej sume,,pretože tam bude musiesť ostať nejaka suma. Je potrebne si preštudovat si zmluvu. Ale po vybrati čiastky sa budu dalej investovat peniaze do nižších rizikových možnosti, to znamena že slabo bude rast zisk. Da sa požiadat aby peniaze išli do rizikovejších akciových fondov ale tuším to bude za poplatok, ak vobec. Ak potrebujete peniaze ...skôr by som sa pozrela do zmluvy či tam nie je možnosť pozastavenia platenia životnej poistky na určitú dobu potom vy ste ju dali obnoviť