icon

Je možné získať pôžičku na splatenie dlhov?

31. okt 2025

Mame uver, ktorý bol zosplatnený. Existuje nejaka spolocnost ,ktora by nám požičala sumu cca 30 tisíc e. Aktuálne máme dohodnutý splátkový kalendár, avšak nachádzame sa uverovom registri. Plán je taky, ze by sme to chceli vyplatiť a o 5 rokov ako sa nám záznam z registra vymaže, refinancovat to do 1 hypotéky. Len neviem, ci nejaka taka spoločnosť vôbec existuje. Vopred ďakujem za všetky rady

Strana
z3
apostolko
31. okt 2025

nikto ti nic neda ked si v registri, ak mozno nejaka pochybna nebankovka za urok kde preplatis dvoj trojnasobok, pozicku dalsou pozickou nikdy nesplatis, cesta do pekla, ver mi

autor
31. okt 2025
@apostolko

nikto ti nic neda ked si v registri, ak mozno nejaka pochybna nebankovka za urok kde preplatis dvoj trojnasobok, pozicku dalsou pozickou nikdy nesplatis, cesta do pekla, ver mi

@apostolko s tym rátam, ze nebankovka da sakra úrok. Lenze viem, ze do 5 ticj rokov tu sumu nesplatime. Preto by sme to potom refinancovali, lenže to nevieme kým sme v registri. Z registra sa dostaneme az splatenim toho dlhu.

anonym_d7e048
31. okt 2025

Nikto normálny nepožičia neplatičom v registri. A ešte takú vysokú sumu. Ani banky, ani nebankovky, ani súkromné osoby - iba ak by to bol blázon a bolo by mi jedno, že o tie peniaze navždy príde.
Nesplácali ste úver až do tej miery, že bol zosplatnený (určite máte kopec srdcervúcich výhovoriek, prečo ste to neplatili, ale chybu si nepriznáte) a teraz by vám mal niekto veriť, že sa stane zázrak a vy zrazu budete poriadne a načas platiť? 🤣🤣🤣🤣🤣

anonym_3b81ff
31. okt 2025

nikto ti nepozicia a uz vobec nie taku sumu, splacajte najdi si brigady aj muz popri praci
a hlavne si nepoziciavaj od sukromnych osob

ani nebankovka ti nepozicia

autor
31. okt 2025
@anonym_d7e048

Nikto normálny nepožičia neplatičom v registri. A ešte takú vysokú sumu. Ani banky, ani nebankovky, ani súkromné osoby - iba ak by to bol blázon a bolo by mi jedno, že o tie peniaze navždy príde.
Nesplácali ste úver až do tej miery, že bol zosplatnený (určite máte kopec srdcervúcich výhovoriek, prečo ste to neplatili, ale chybu si nepriznáte) a teraz by vám mal niekto veriť, že sa stane zázrak a vy zrazu budete poriadne a načas platiť? 🤣🤣🤣🤣🤣

@anonym_d7e048 si velmi vtipna, ďakujem, ze sa na mne vyvršujes. Vieš o tom, ze úver môžu zosplatnit aj z iných dôvodov ako neplatenim??
Nám v živote nemeskala žiadna splátka!!

anonym_fafde1
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_d7e048 si velmi vtipna, ďakujem, ze sa na mne vyvršujes. Vieš o tom, ze úver môžu zosplatnit aj z iných dôvodov ako neplatenim??

@anonym_autor aké iné dôvody?

autor
31. okt 2025
@anonym_fafde1

@anonym_autor aké iné dôvody?

@anonym_fafde1 nech sa páči. 1. Je samozrejme za neplatenie

diewcatqoo
31. okt 2025

Nepozicia vam, bohuzial (alebo nastastie?), ani nebankovka

autor
31. okt 2025
@diewcatqoo

Nepozicia vam, bohuzial (alebo nastastie?), ani nebankovka

@diewcatqoo ďakujem za názor

anonym_d7e048
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Rada sa poučím, z akého dôvodu okrem nesplácania ste nechali dôjsť úver až k zosplatneniu, keď pritom píšeš, že úver chcete v horizonte ďalších rokov refinancovať, čiže peniaze nemáte a úver potrebuje.
Toto smrdí podvodom. Ste určite neplatiči a klamári a preto banka chce svoje peniaze naspäť. A tak ste vymysleli plán o pôžičke, vďaka ktorej prebudíte svoje dlhy na niekoho iného a akože mu pôžičku budete splácať.
Toto by malo byť trestné, pretože skúšate pripraviť iných, dôverčivých a neznalých ľudí o peniaze a zatiahnuť ich do svojich problémov.

anonym_4eb1dc
31. okt 2025

rozved sa... a ak vyzeras k svetu si najdi takeho co to za teba zaplati

autor
31. okt 2025
@anonym_d7e048

@anonym_autor Rada sa poučím, z akého dôvodu okrem nesplácania ste nechali dôjsť úver až k zosplatneniu, keď pritom píšeš, že úver chcete v horizonte ďalších rokov refinancovať, čiže peniaze nemáte a úver potrebuje.
Toto smrdí podvodom. Ste určite neplatiči a klamári a preto banka chce svoje peniaze naspäť. A tak ste vymysleli plán o pôžičke, vďaka ktorej prebudíte svoje dlhy na niekoho iného a akože mu pôžičku budete splácať.
Toto by malo byť trestné, pretože skúšate pripraviť iných, dôverčivých a neznalých ľudí o peniaze a zatiahnuť ich do svojich problémov.

@anonym_d7e048 logicky by sme ho chceli o 5 rokov refinancovat, keďže sa skor nedá. Ušla ti asi podstata, ale ved to nevadi. Neplatiči niesme, či ti mam poslať papier, kde je uvedený dôvod zosolatnenia nášho úveru ? 🙂

autor
31. okt 2025
@anonym_4eb1dc

rozved sa... a ak vyzeras k svetu si najdi takeho co to za teba zaplati

@anonym_4eb1dc 👏👏👏

esmey
31. okt 2025

Ak máte majetok v rovnakej alebo vyššej hodnote ako je požadovaný úver, tak so záložným právom naň vám požičia hociktorá spoločnosť. Len treba ručiť. Kto by požičiaval peniaze na niečo len s nejakým papierom o požičke? Na slovensku je žiaľ toto len zdrap papiera.

autor
31. okt 2025
@esmey

Ak máte majetok v rovnakej alebo vyššej hodnote ako je požadovaný úver, tak so záložným právom naň vám požičia hociktorá spoločnosť. Len treba ručiť. Kto by požičiaval peniaze na niečo len s nejakým papierom o požičke? Na slovensku je žiaľ toto len zdrap papiera.

@esmey ked byt mame na hypotéku, inak by sme s týmto problém založiť nemali. Pripadne ak by sa mu na cas kým sa splatí pozicka ,dali časť? Neviem ako to funguje

anonym_f15709
31. okt 2025
@anonym_autor

@esmey ked byt mame na hypotéku, inak by sme s týmto problém založiť nemali. Pripadne ak by sa mu na cas kým sa splatí pozicka ,dali časť? Neviem ako to funguje

@anonym_autor Môžem sa spýtať aky dôvod z týchto bol pre banku tak vážny, že zosplatnili úver? Lebo príde mi že sa banky vždy snažia skôr dohodnúť, iba ozaj keď sú nezaplatené splátky a aj to sa chcú dohodnúť

sissy27
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor uniká ti pointa - nech je dôvod zosplatnenia úveru akýkoľvek, je to len a len vaša vina a vaša nezodpovednosť. A nezodpovedným ľuďom požičia kto? Nikto. Takže ten negatívny záznam v úverovom registri vám právom patrí a na dlhú dobu vám nepožičia nikto.
Takže tu zostáva jedine osloviť rodinu, či by boli ochotní vám pomôcť, lebo 30k nezarobíš na žiadnych brigádach. Prípadne ak viete predať auto, chalupu, čokoľvek hodnotnejšie, tak porozmýšľať aj nad tým.

autor
31. okt 2025
@sissy27

@anonym_autor uniká ti pointa - nech je dôvod zosplatnenia úveru akýkoľvek, je to len a len vaša vina a vaša nezodpovednosť. A nezodpovedným ľuďom požičia kto? Nikto. Takže ten negatívny záznam v úverovom registri vám právom patrí a na dlhú dobu vám nepožičia nikto.
Takže tu zostáva jedine osloviť rodinu, či by boli ochotní vám pomôcť, lebo 30k nezarobíš na žiadnych brigádach. Prípadne ak viete predať auto, chalupu, čokoľvek hodnotnejšie, tak porozmýšľať aj nad tým.

@sissy27 ja vinu na nikoho iného nehadzem. Sme si vedomý co sa stalo. Nič okrem bytu nemáme, ja som aj navrhla predaj aby sme začali od nuly, ale to uz bolo, ake je ťažké získať hypotéku a tak. My nemáme problém splácať to, lenže je tam hrozný úrok, preto mi napadla aj takáto moznost.

ivankatomasko
31. okt 2025

Stačí, keď niekto príde o prácu. Nemusí to hneď znamenať, že daný človek je nezodpovedný.

autor
31. okt 2025
@ivankatomasko

Stačí, keď niekto príde o prácu. Nemusí to hneď znamenať, že daný človek je nezodpovedný.

@ivankatomasko hlavne ma mrzí, ako ma tu uz prave takto skatulkuju. Ze som nejaký neplatic a kadečo ine. Keby som bola taka tak mam na salame, nechám to zájsť az do exekucii a neviem co ešte.

anonym_ca0fc7
31. okt 2025
@anonym_autor

@ivankatomasko hlavne ma mrzí, ako ma tu uz prave takto skatulkuju. Ze som nejaký neplatic a kadečo ine. Keby som bola taka tak mam na salame, nechám to zájsť az do exekucii a neviem co ešte.

@anonym_autor riesia to ludia preto, lebo zosplatnenie uveru je vzdy az posledna moznost, ked sa vycerpali ine moznosti... Takze to musel byt "brutalny" dovod... Aj z tych, ktore si vypisala teda ziadny nehovori vo vas prospech, v style "stalo sa"... vsetky tie dovody su na facku...

autor
31. okt 2025
@anonym_ca0fc7

@anonym_autor riesia to ludia preto, lebo zosplatnenie uveru je vzdy az posledna moznost, ked sa vycerpali ine moznosti... Takze to musel byt "brutalny" dovod... Aj z tych, ktore si vypisala teda ziadny nehovori vo vas prospech, v style "stalo sa"... vsetky tie dovody su na facku...

@anonym_ca0fc7 táto téma ale nebola založená, prečo nám zosplatnili úver. Dôvod bol, sme si ho vedomý.

ivankatomasko
31. okt 2025
@anonym_ca0fc7

@anonym_ca0fc7 OK, a co ked jedneho z nich prepustili z prace? Napriklad...

anonym_ca0fc7
31. okt 2025
@ivankatomasko

@ivankatomasko tak na to sluzia odklady splatok, natiahnutie splatok (znizenie mesacnej), refinanc s nizsim urokom ... kopec veci... a kedze autorka chce (vie) nieco splacat, tak nieco asi maju...

anonym_d7e048
31. okt 2025
@ivankatomasko

@ivankatomasko Existuje odstupné, nárok na podporu v nezamestnanosti pol roka, odklad splátok a hlavne možnosť hľadať si inú prácu. A ak mi ide o bývanie, nevyberám, ale dočasne beriem, čo príde, lebo dlhy treba splácať.
Človek, ktorý nespláca úver z akéhokoľvek dôvodu je pre mňa maximálne nezodpovedný. Takému sa nedá veriť v ničom. Nehovoriac o tom, že banka k možnosti zosplatnenia pristupuje naozaj až keď vyčerpá všetky iné možnosti. Ona nepotrebuje ich byt, ona chce, aby pravidelne splácali - a to nerobili.
Tu neexistuje žiadna obhajoba, ani ľútosť. Takýchto ľudí ľutuje len človek, ktorí je im podobný.

anonym_aff0bd
31. okt 2025
@ivankatomasko

@ivankatomasko no tak si zoberu dalsiu pozicku, fakt dobra logika…🤦‍♀️ a uz sa z dlhov nevyhrabu. Keby prisli o pracu, myslim ze by s tym autorka anonym nemusela robit take tajnosti, skor tam bude iny dovod…a tie ostatne co uvadza su uz veru cisto ich chyba resp. sprostost.

sissy27
31. okt 2025
@ivankatomasko

@ivankatomasko ak prídeš o prácu, tak ti banka nezosplatní úver, v podstate to banka ani nevie. A nezosplatní ti úver ani po prvej nezaplatenej splátke. A ak ti hrozí, že nebudeš vedieť splácať, tak treba ísť do banky a komunikovať, hľadať riešenie. Hypotéka býva poistená, dajú sa splátky odložiť atď. Keď už príde k zosplatneniu, tak sa naozaj stal nejaký prúser.

autor
31. okt 2025
@anonym_d7e048

@ivankatomasko Existuje odstupné, nárok na podporu v nezamestnanosti pol roka, odklad splátok a hlavne možnosť hľadať si inú prácu. A ak mi ide o bývanie, nevyberám, ale dočasne beriem, čo príde, lebo dlhy treba splácať.
Človek, ktorý nespláca úver z akéhokoľvek dôvodu je pre mňa maximálne nezodpovedný. Takému sa nedá veriť v ničom. Nehovoriac o tom, že banka k možnosti zosplatnenia pristupuje naozaj až keď vyčerpá všetky iné možnosti. Ona nepotrebuje ich byt, ona chce, aby pravidelne splácali - a to nerobili.
Tu neexistuje žiadna obhajoba, ani ľútosť. Takýchto ľudí ľutuje len človek, ktorí je im podobný.

@anonym_d7e048 dpc ale sa uz uvedom. My sme banke splacali a prepac ,ze ti tu nebudem vešať na nos to prečo nám uver zosplatnili.

apostolko
31. okt 2025

zosplatnenie uvery je posledna instancia banky pred zacatim exekucie, znamena ze ste mali splatkovy kalendar ktori ste nerespektovali, vysledkom je zosplatnenie, z registra sa vymaze zapis az po 5 rokoch od ukoncenie uveru, POZOR nie od posledneho omeskania, takze aj uver ked splatis povedzme v roku 2027 tak zapis ktory ti vznikol napr. v roku 2024 na tomto uvere, bude vymazany az v roku 2032

sissy27
31. okt 2025
@anonym_autor

@sissy27 ja vinu na nikoho iného nehadzem. Sme si vedomý co sa stalo. Nič okrem bytu nemáme, ja som aj navrhla predaj aby sme začali od nuly, ale to uz bolo, ake je ťažké získať hypotéku a tak. My nemáme problém splácať to, lenže je tam hrozný úrok, preto mi napadla aj takáto moznost.

@anonym_autor navrhla si predpokladám manželovi. A on navrhuje čo, ako rýchlo vie zarobiť 30k ?
To sú asi jediné dve riešenia, ktoré ja u vás vidím - buď predať byt, vyplatiť podlžnosti a zo zvyšku si zabezpečiť iné bývanie, aj keď vlastné to asi nebude, alebo požiadať o pomoc rodinu. Možno majú úspory, niečo z tvojej strany, niečo z mužovej strany, riadnu zmluvu o pôžičke atď. a splácať im, teda ak budú ochotní. Ale na serióznu pôžičku od finančnej inštitúcie zabudnite, nikto vám nedá.

Strana
z3